هشدار؛

خطاهای رایج در رژیم‌های گیاه‌خواری

8 مهر 1396 ساعت 7:30

لوبیا، میوه‌ها، سبزی‌ها و انواع غلات سبوس‌دار حاوی فیبر هستند که می‌تواند افراد را سیر نگه دارد و حتی خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌های مزمن را هم کاهش بدهد.


به گزارش ایران خبر، لوبیا، میوه‌ها، سبزی‌ها و انواع غلات سبوس‌دار حاوی فیبر هستند که می‌تواند افراد را سیر نگه دارد و حتی خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌های مزمن را هم کاهش بدهد. با این‌حال، همین فیبر می‌تواند نفخ شدید و گرفتگی غیرعادی در ناحیه شکم به‌وجود بیاورد و بعضی از افراد گیاه‌خوار را آزار بدهد.
افرادی که گیاه‌خواری را انتخاب می‌کنند، دلایل مختلفی برای این کار دارند. مطالعات متعددی هم نشان داده‌اند که گیاه‌خواری و رژیم‌های گیاهی (در صورتی که صحیح پیش بروند) می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، بیماری دیابت و حتی سرطان را کاهش بدهند. با این‌حال، گیاه‌خواری و رژیم‌های گیاهی نیز مصون از خطا و اشتباه نیستند و تغذیه نادرست در این رژیم‌های غذایی می‌تواند مشکلات مختلفی را برای گیاه‌خواران ایجاد کند. بنابراین، اگر با نشانه‌های زیر مواجه شدید، باید بدانید که رژیم گیاهی یا گیاه‌خواری را نادرست اجرا می‌کنید.

هیچ وقت برای آماده‌سازی وعده‌های غذایی وقت ندارید
گوشت‌خوارانی که می‌خواهند ناهار یا شام فوری بخورند، همواره می‌توانند سراغ گزینه‌هایی مانند سالاد مرغ یا ساندویچ بوقلمون آماده بروند که انتخاب‌های سالمی محسوب می‌شوند. با این‌حال، گزینه‌های بدون گوشت سالم برای گیاه‌خواران واقعا کمتر هستند و درنتیجه فرد گیاه‌خوار معمولا در چنین موقعیت‌هایی به سمت غذاهایی کشیده می‌شود که پنیر و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده زیادی دارند. بنابراین، افرادی در گیاه‌خواری موفق هستند که در موقعیت‌های مختلف بتوانند سلامت غذایی را در کنار مغذی بودن حفظ کنند. این افراد برای دستیابی به چنین هدفی باید وقت بیشتری را به آماده‌سازی غذاهای سالم در خانه اختصاص بدهند.

شدیدا احساس نفخ می‌کنید
لوبیا، میوه‌ها، سبزی‌ها و انواع غلات سبوس‌دار حاوی فیبر هستند که می‌تواند افراد را سیر نگه دارد و حتی خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌های مزمن را هم کاهش بدهد. با این‌حال، همین فیبر می‌تواند نفخ شدید و گرفتگی غیرعادی در ناحیه شکم به‌وجود بیاورد و بعضی از افراد گیاه‌خوار را آزار بدهد. این اتفاق خصوصا زمانی شکل می‌گیرد که کسی بدون پیشینه مناسب، به‌صورت ناگهانی شروع به استفاده از مواد غذایی سرشار از فیبر کند. برای مقابله با این مشکل، باید آب بیشتری در طول روز بنوشید. فیبر، آب اضافی در بدن را جذب می‌کند و درنتیجه بدن به آب بیشتری برای تحرکات روده نیاز پیدا می‌کند. البته اگر حداقل نیمی از سبزی مصرفی روزانه را به‌صورت پخته بخورید، باز هم شانس مواجهه با این مشکل را کاهش می‌دهید. فرآیند پختن، مقداری از ترکیبات فیبر را تجزیه می‌کند و درنتیجه بدن را به فعالیت بیش از حد وادار نمی‌سازد.

اضافه‌وزن را تجربه می‌کنید
اساسا همه فکر می‌کنند که گیاه‌خواری می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. با این‌حال، اگر افراد گیاه‌خوار در مصرف انواع محصولات غذایی بسته‌بندی‌شده زیاده‌روی کنند، باید منتظر افزایش وزن باشند. مواد غذایی گیاهی یا مخصوص گیاه‌خواری همیشه و در همه موارد سالم و دارای کالری پایین نیستند. زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی سالم هم دوباره می‌تواند باعث افزایش وزن در افراد گیاه‌خوار شود. گیاه‌خواران معمولا فکر می‌کنند که چون غذاهای کامل و سالم می‌خورند، پس مجاز به مصرف بدون حد و مرز هستند. با این‌حال، اگرچه محصولاتی مانند برنج قهوه‌ای و کره بادام‌زمینی خالص برای سلامتی مفید به‌شمار می‌روند، اما هرگز بدون کالری نیستند. بنابراین، گیاه‌خواران نیز باید بدانند که برای کاهش وزن یا تثبیت وزن باید در حجم وعده‌های مصرفی دقت کنند.

فرآورده‌های شبه‌گوشتی می‌خورید
هات‌داگ‌های تهیه‌شده از پنیر توفو یا ساندویچ‌های گیاهی، مسلما مشکلات خاصی را به‌وجود نمی‌آورند. با این‌حال، فرآورده‌های شبه‌گوشتی دیگر اساسا مراحل فرآوری شدیدی را طی می‌کنند و معمولا حاوی نمک، قند و مقدار زیادی از ترکیبات طعم‌دهنده و نگه‌دارنده هستند. پس اگر خوردن این محصولات غذایی برای شما لذت‌بخش است، باید میزان استفاده از آن‌ها را در رژیم غذایی خودتان به حداقل برسانید. انتخاب منابع گیاهی پروتئینی مانند لوبیا، عدس و مغزهای خام به‌جای فرآورده‌های شبه‌گوشتی، راهکار مناسبی برای مقابله با این عادت نادرست و پیشگیری از پیامدهای ناگوار آن است. مصرف سویا نیز می‌تواند جایگزین مناسبی باشد، اما فقط چند وعده مصرفی کم در طول هر هفته. برگرهای سویا یا محصولات فرآوری‌شده سویا نیز اصلا گزینه‌های مناسبی برای شما محسوب نمی‌شوند


کد مطلب: 98322

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/98322/خطاهای-رایج-رژیم-های-گیاه-خواری

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir