کد مطلب: 154896
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۳۴
در تعجب هستیم چرا فقط هموطنانی که عازم سفر هستند، مهمانی های آخر هفته شان برقرار است، رستوران و کافه گردی شان از قلم نمی افتد، پاساژ و خرید باید بروند روحیه دارند؟ بقیه افراد جامعه که فهم و شعور دارند و طبق اصول زندگی می کنند هیچ علاقه ی به تفریح، دورهمی، رستوران و کافه رفتن و خرید ندارند.!
 
مردم ایران در نهایت خودخواهی و نفهمی لباس مرگ را به یکدیگر هدیه می دهند
کروناویروس‌ها نام علمی: Coronaviruses خانواده بزرگی از ویروس‌ها و زیر مجموعه ی کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود.
 کروناویروس‌ها در دهه ی ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعه بر روی آن‌ها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.  این ویروس به‌طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شده‌است. آخرین نوع آن‌ها، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد. کرونا ویروس پس از مدت کوتاهی تمام جهان را درگیر کرد.
 
کووید 19 در ایران:
در ایران، در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸، به دنبال فوت ۲ بیمار با عوارض تنفسی در بیمارستان کامکار قم، شایعاتی درباره ی مرگ این بیماران به علت کروناویروس شکل گرفت. اما دانشگاه علوم پزشکی قم با تکذیب شایعات مربوط به مبتلا بودن این دو بیمار فوت‌شده به کروناویروس، اعلام کرد که تاکنون هیچ‌گونه شواهدی تشخیصی مبنی بر ابتلا به بیماری کرونا دیده نشده‌است.

 در تاریخ ۳۰ بهمن اولین موارد از کرونای جدید در شهر قم از طریق روابط عمومی وزارت بهداشت گزارش شد. رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد از موارد مشکوک را از نظر ابتلا به کروناویروس، مثبت گزارش شده‌است. بیمارستان کامکار قم نیز بعنوان محل قرنطینه و مراجعه بیماران و موارد مشکوک به کرونا مشخص شد. در همین روز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد که در چهار روز گذشته شاهد گسترش بیماری‌های تنفسی در قم بودیم و طی این مدت ۲ نفر در یکی از بیمارستان‌های قم بر اثر بیماری تنفسی فوت کردند که امروز تست اولیه این دو فرد در مورد بیماری کرونا مثبت اعلام شد.

در ۳۰ بهمن ادعا کرد که شش‌نفر هم در حال حاضر به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا بستری هستند که خانواده و نزدیکان این افراد در قرنطینه به سر می‌برند. در ۲ اسفند، با اعلام رسمی فوت شدن چهار نفر، ایران پس از چین بیشترین تلفات ناشی از کروناویروس را داشته‌است.
تا روز نهم اسفند، ۱۶ کشور کانادا، لبنان، امارات، بحرین، کویت، افغانستان، عراق، عمان، پاکستان، گرجستان، چین، استونی، نیوزلند، بلاروس، بریتانیا و آذربایجان اعلام کرده‌اند که افرادی مبتلا به کروناویروس را شناسایی کرده‌اند که از مبدأ ایران آمده‌اند.
 
 در تاریخ چهارم اسفند، وزیر بهداشت اعلام کرد که یکی از فوتی‌ها در قم بازرگانی بود که سفرهایی به چین داشته ‌است.
 
همه ما با گذشت حدود 8 ماه از ورود ویروس منحوس کرونا هنوز درگیر آن هستیم. کمتر کسی پیدا می شود که ادعا داشته باشد از کووید 19 بی خبر است. در این مدت خانواده های زیادی عزادار شدند. عزیزان شان را در سکوت مطلق و بی رحمی به خاک سپردند و اشک ریختند. آیا دیدن این همه مرگ و کمی رضایت از زندگی برای برخی از هموطنان مان تلنگر نیست؟!
 واقعا روا نیست که هر روز چند صد خانواده عزادار شوند و عده ای در نهایت نفهمی و خودخواهی به زندگی عادی شان ادامه دهند و این شعار مزخرف که "کرونا دروغی بیش نیست" را مدام تکرار کنند و به دوستان و آشنایانی که همانند خودشان هستند نیز تزریق کنند.

در بهت و حیرانی و این حجم از نفهمی های هموطنان مان وا مانده ایم واقعا درک و شعوری ندارند یا خودشان را به نداشتن فهم می زنند؟  واقعا مرگ دیگران برایشان اهمیتی ندارد؟ تصورشان بر این است اگر خودشان عزیزی از دست دادند شعار مزخرف شان را فراموش می کنند. گویا در این شرایط ضرب المثل " مرگ حق است برای همسایه" برای این هموطنان بسیار معنادار است. چون به کسی رحم نمی کنند.

در تعجب هستیم چرا فقط هموطنانی که عازم سفر هستند، مهمانی های آخر هفته شان برقرار است، رستوران و کافه گردی شان از قلم نمی افتد، پاساژ و خرید باید بروند روحیه دارند؟ بقیه افراد جامعه که فهم و شعور دارند و طبق اصول زندگی می کنند هیچ علاقه ی به تفریح، دورهمی، رستوران و کافه رفتن و خرید ندارند.!

دوگانگی و لجبازی بین افراد جامعه گورستان ها را پر کرد
می توان به دوگانگی و لجبازی عده ای در جامعه هم اشاره کرد. برخی برای برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان تاکید سفر داشتند، برخی برای برگزاری کنکور، برخی هم برای سفر رفتن و زندگی عادی. هر گروه به نوعی می خواست حرف خودش را به کرسی بنشاند. از یکدیگر گله مند بودند و در برخی موارد همدیگر را به تمسخر می گرفتند که ویروس کرونا سراغ ما نمی آید اما متاسفانه متاسفانه افراد زیادی از همین گروه ها مبتلا شدند چون این ویروس منحوس شخص، محل و مان نمی شناسد همه جا در حال گسترش است. 

برخی فهم زبان فارسی را فراموش کردند
خانم و آقایی که ادعای فرهنگ ت به فلک رسیده کادر درمان کشورمون توانی ندارند نه روحی نه جسمی. چرا به رحمی تمام وجودتون رو فرا گرفته که هیچ کس رو جز خودتون نمی بینید؟!
زبان فارسی گویاترین زبان هست برای هموطنان مان، اما برخی از آنها ماه هاست دیگر زبان فارسی هم متوجه نمی شوند! به زبان فارسی از هموطنان تقاضا، خواهش و تمنا شد که در خانه بمانید اما در نهایت بی فکری با استقبال بدی روبرو شدیم. در این بین گله و شکایت از برخی مسئولین و عوامل هم جایز است. چرا که آنچنان به جدیت محدودیت ها را اعمال نکردند. مسئولین با اعمال قوانین سخت خصوصا جریمه های سنگین می توانستند قشر نفهم را به اندکی فهم اجباری برسانند. نفهمی برخی از هموطنان و بی فکری و بی درایتی برخی مسئولین وضع را به این روزها رساند که هر روز صدها خانواده عزادار می شوند.

در ادامه بخشی از تذکرهای سخنگوی بهداشت را می خوانید؛
سخنگوی وزارت بهداشت، نسبت به شیوع انتقال ویروس کرونا از درون خانواده‌های ایرانی هشدار داد و گفت: یکی از رفتارهای اجتماعی خطرآفرین در برابر کرونا برگزاری مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی است.
 
سیما سادات لاری، ضمن تاکید بر لزوم عدم برگزاری مهمانی‌های خانوادگی، گفت: متأسفانه بر اساس شواهد موجود الگوی شیوع کرونا در کشور در حال پیشروی به سمت سرایت‌های خانوادگی است.
وی افزود: یکی از رفتارهای اجتماعی خطرآفرین در برابر بیماری کرونا برگزاری مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی است که متأسفانه بر اساس شواهد موجود الگوی شیوع کرونا در کشور در حال پیشروی به سمت سرایت‌های خانوادگی است.
لاری تاکید کرد: از هموطنان درخواست می‌کنیم در خانه ماندن را همچنان در اولویت بگذارند و از روش‌های مجازی برای دیدارهای خانوادگی استفاده کنند. قطعاً پایبندی به این اصول به دلیل ویژگی‌های خاص و ارزشمند فرهنگی ما دشوار است، اما نباید فراموش کرد در صورت عدم اصلاح رفتارهای پرخطر ممکن است وضعیت بیماری در کشور به مراتب سخت‌تر از وضعیت موجود شود.
 
کلام آخر؛ هموطنان خواهش داریم به خودتان، خانواده تان و عزیزان تان رحم کنید. اینقدر بی رحم و سنگ دل نباشید. مرگ در یک قدمی همه ما خانه کرده. با هم مهربان باشیم...