تأثیر مطلوب موسیقی بر مغز + فیلم

24 آبان 1396 ساعت 18:48

دانشمندان بسیاری تاکنون بر روی تأثیر موسیقی بر مغز کار کرده و به نتایج بسیار جالبی در رابطه با تغییرات مغز در هنگام شنیدن موسیقی دست یافته اند.


به گزارش ایران خبر، افراد بسیار زیادی طرفدار موسیقی هستند و از آن در مواقع مختلف استفاده می‌کنند، اما شاید اکثر ما ندانیم که موسیقی چه تاثیری بر مغز و بدن‌مان می‌گذارد. با توجه به اینکه موسیقی بخش عظیمی از زندگی تعداد زیادی از ما را تشکیل می‌دهد، جالب است که با تاثیراتی که بر ذهن‌مان می‌گذارد و واکنش‌های ناخودآگاه‌مان به آن، آشنا شویم. به قول فردریش نیچه: زندگی بدون موسیقی اشتباه است.
سالیان درازی است که موسیقی در بین مردمان جهان جای خود را باز کرده است. امروزه این هنر جایگاه خاصی در بین مردم دارد و در روز ساعت ها به موسیقی گوش می دهیم. دانشمندان سال هاست روی مسئله ی موسیقی تحقیق کرده اند و به نتایج بسیار جالبی در رابطه با تغییرات مغز در هنگام شنیدن موسیقی دست یافته اند.
البته نوع موسیقی در این مورد نقش بسیار مهمی دارد.موسیقی كلاسیك موجب برانگیختن و فعالیت همهٔ قسمتهای مغز می شود درحالی كه موسیقی پاپ كمتر چنین تأثیری را داراست.
معمولا می توانیم بگوییم یک قطعه موسیقی شاد است است یا غمگین اما این تنها مسئله ای درباره احساس ما از شنیدن آن نیست بلکه مغز واقعا به موسیقی شاد یا ناراحت عکس العمل متفاوتی نشان می دهد.
حتی قطعات کوچکی موسیقی شاد یا غمگین می تواند ما را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه ای نشان داده که بعد از شنیدن یک قطعه موسیقی، شرکت کنندگان بیشتر تمایل داشتند که یک صورت بی حس را شاد یا ناراحت تعبیر کنند تا با چیزی که شنیده اند تطابق پیدا کند. این اتفاق برای بقیه حالات صورت انسان نیز می افتد اما برای صورت های خنثی بیشتر جالب توجه است.
چیز دیگری که درباره تاثیر پذیری ما از موسیقی جالب است وجود دو نوع هیجان مربوط به موسیقی است: هیجانات درک شده و هیجانات احساس شده. به این معنا که ما می توانیم هیجانات یک قطعه موسیقی را بدون احساس کردن آن ها درک کنیم، موضوعی که توضیح می دهد چرا برای بعضی از ما گوش دادن به موسیقی غمگین بیشتر لذت بخش است تا ناراحت کننده.
بر خلاف احساسات زندگی واقعی، ما واقعا نگرانی یا خطری با گوش دادن به موسیقی احساس نمی کنیم پس می توانیم هیجانات مربوط به قطعه را بدون حس کردن آن ها دریافت کنیم، شاید بتوان نام آن را احساسات نیابتی گذاشت.
در تحقیقی بر روی زوج هایی که زمانی را برای شناخت هم می گذرانند، دانستن 10 آهنگ مورد علاقه طرف مقابل پیش بینی های قابل اعتمادی درباره شخصیت شخص ارائه کرد. آزمایش 5 ویژگی شخصیتی را مورد نظر قرار داد: تمایل به تجربه، برونگرایی، سازگاری، وجدان و پایداری احساسی.
جالب است که بعضی صفات بهتر از بقیه پیش بینی شده بودند. برای مثال، تمایل به تجربه سازی، برونگرایی و پایداری احساسی آسان ترین ویژگی ها برای پیش بینی بوند. اما وجدان زیاد از روی سلیقه موسیقی قابل تشخیص نبود. بر اساس تحقیقی در دانشگاه هروت وات (Heriot-Watt) درباره تطابق ژانر های مختلف موسیقی با شخصیت انسان ها آورده شده است:

البته تعمیم نتایج این مطالعه بر همه افراد سخت است.
نواختن ساز نیز مزایای بسیاری دارد و می­تواند باعث انرژی بخشی به شما اطرافیانتان گردد. در این مقاله به ۱۴ مورد از این فواید پرداخته ­ایم.
۱- افزایش ظرفیت حافظه
۲- بهبود دادن مدیریت زمان و مهارتهای سازماندهی
۳- افزایش مهارت کار تیمی
۴- افزایش پشتکار
۵- بهبود هماهنگی جسمی و ذهنی
۶- بهبود توانایی ریاضی
۷- بهبود مهارتهای درک مطلب
۸- افزایش احساس مسئولیت
۹- افزایش تمرکز
۱۰- کاهش استرس
۱۱- ایجاد احساس کامیابی
۱۲- بهبود مهارت شنوایی
۱۴- آموزش نظم
 


کد مطلب: 101161

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/video/101161/تأثیر-مطلوب-موسیقی-مغز-فیلم

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir