پایگاه خبری ایران خبر - پربيننده ترين عناوين جامعه :: نسخه کامل http://www.irankhabar.ir/social Mon, 23 Jan 2017 18:08:41 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal01/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ایران خبر http://www.irankhabar.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ایران خبر آزاد است. Mon, 23 Jan 2017 18:08:41 GMT جامعه 60 تکلیف چک‌هایی که بر اثر آتش‌سوزی از بین می‌رود چیست http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80202/تکلیف-چک-هایی-اثر-آتش-سوزی-بین-می-رود-چیست به گزارش ايران خبر، پس از حادثه دلخراش آتش سوزی ساختمان پلاسکو سوالی که به ذهن متبادر می‌شود این است که با توجه به از بین رفتن چک و اسناد مالی تکلیف صاحبان این چک و اسناد چیست؟    در ابتدای امر باید توضیح داد که برگه چک یک سند و رسید است برای صاحب حق که از طریق آن بتواند به حق و طلب مالی خود برسد.    حال اگر در شرایطی که خارج از اختیار صاحب چک است مانند سیل، زلزله و آتش سوزی، این برگه طلب از بین برود طلب و حق مالی فرد از بین نخواهد رفت بلکه نحوه اثبات این حق از بین رفته و به عبارت بهتر تغییر کرده است.    لذا صاحب چک در چنین شرایطی باید به مراجع قضایی مراجعه کرده و اثبات کند که طلبش پابرجا است و به دلایلی سند مورد نظر که همان چک است از بین رفته است.    شرایط اثبات این مدعا هم ممکن است اقرار بدهکار، شهادت، وجود ادله‌هایی مثل فاکتور و غیره باشد.    قانونگذار در قانون تجارت به تشریح شرایط این گونه پرداخته و توضیح داده است که:  ماده 261 – در صورت گم شدن براتی كه هنوز قبول نشده است صاحب آن می‌تواند وصول وجه آن را برحسب نسخه ثانی یا ثالث یا رابع الخ تقاضا كند.     ماده 262 - اگر نسخه مفقود نسخه باشد كه قبولی در روی آن نوشته شده تقاضای پرداخت از روی نسخه‌های دیگر فقط بموجب امر محكمه پس از دادن ضامن بعمل می‌آید.    ماده 263 - اگر شخصی كه برات را گم كرده اعم از این كه قبولی نوشته شده یا نشده باشد می‌تواند نسخه ثانی یا ثالث یا رابع الخ را تحصیل نماید پس از اثبات اینكه برات متعلق به او است می‌تواند بادادن ضامن تادیه وجه آن را بموجب امر محكمه مطالبه كند.     ماده 264 – اگر با وجود تقاضایی كه در مورد مواد 261و262و263 بعمل آمده است از تادیه وجه برات امتناع شود صاحب برات مفقود می‌تواند تمام حقوق خود را به موجب اعتراضنامه محفوظ بدارد.    توضیح این که قانونگذار در ماده 309 قانون تجارت آورده است که تمام مقررات راجع به بروات تجارتی درمورد فته طلب نیز لازم الرعایه است.    نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که افرادی که در اینگونه شرایط دچار بدهکاری شده و نمی‌توانند اقراض خود را پرداخت کنند ممکن است خود را ورشکسته اعلام کنند.  ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 06:09:10 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80202/تکلیف-چک-هایی-اثر-آتش-سوزی-بین-می-رود-چیست اگر اين نشانه ها را دارید ازدواج نكنید! http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80242/اگر-نشانه-دارید-ازدواج-نكنید به گزارش ايران خبر، در این بین برخی نشانه ها و رفتارها وجود دارد که اگر فرد در خود آن ها را می بیند، بهتر است تا آن ها را به طور کامل رفع نکرده است، به فکر ازدواج نباشد؛ زیرا متأسفانه با بی تفاوتی و ساده گرفتن آن ها همین عوامل پس از ازدواج مایه بروز اختلافات و بگو و مگوی زوجین می شود.  برخی از این موارد را در ادامه می خوانیم:    اگر در خانواده پدری و زندگی مجردی خود مسئولیت کاری را به عهده نمی گیرید یا در مسئولیت محوله تعلل می ورزید. ( تنبلی و بی مسئولیتی)  اگر با پدر، مادر، برادر و خواهر خود (‌که به نظر شما غیر منطقی بوده یا اخلاق دلخواه شما را ندارند) ارتباط سازنده و راضی کننده ندارید و نتوانسته اید تعامل قابل قبولی ایجاد کنید.(نداشتن تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران)  اگر در زندگی، مرتب شغل خود را عوض کرده اید، با دوستان زیادی به دلیل مشکلاتی قطع رابطه کرده اید، رشته تحصیلی خود را تغییر داده یا ترک تحصیل کرده اید، علائق خود را نیمه کاره رها کرده اید و ثبات فکری، احساسی و رفتاری ندارید.( نداشتن ثبات فکری، احساسی و رفتاری)  اگر تصور می کنید افکار، احساس و رفتار همسرتان را در آینده به دلخواه خود تغییر می دهید. (خطای شناختی)  اگر به دنبال همسر مناسبی هستید به نحوی که در زندگی مشترکتان در آینده با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوید. (خطای شناختی)  اگر در پی کسب لذت و علائق خود، کارها و مسئولیت هایتان را بر دوش دیگران قرار می‌دهید. (اصالت لذت، و نبود مسئولیت پذیری)  اگر فقط منطق و طرز نگرش خود را قبول دارید و در برابر دیگران حالت دفاعی یا تهاجمی می گیرید و قادر به درک افکار، احساس و رفتار دیگران نیستید. (واکنش دفاعی و خود میان بینی)  اگر نقاط ضعف و نقاط قوت خود را به صورت شفاف نمی بینید. (نداشتن خودآگاهی)  اگر تا کنون با نظرات، انتقادات و پیشنهادهای دیگران، تغییری در رفتار شما ایجاد نشده است. (نبود مدیریت خود یا خود مدیریتی)  اگر مسائل کاری شما مانع ارتباط دوستانه و ارتباط دوستان شما مانع ارتباط صمیمی در خانواده (خانواده پدری) می شود یا مسائل و مشکلات شخصی شما در تمام حوزه های زندگیتان تاثیر می گذارد و در هم تنیده می شود. (مشکل در تقسیم وظایف و تعارض نقش ها)  اگر به هیچ وجه قادر به تغییر برنامه های از قبل طراحی شده خود نیستید( حتی اگر شرایط تغییر کند) و بسیار متعصب، خشک و غیر قابل انعطاف هستید. (‌نداشتن انعطاف پذیری لازم)  اگر قادر به درک احساسات، رفتار و افکار خانواده، دوستان و همکارانتان(که متفاوت از شما عمل می کنند)، نیستید. (نبود آگاهی اجتماعی)  اگر بیشتر به جای گوش کردن، صحبت می کنید و بیشتر از آن که سعی کنید دیگران را بفهمید، سعی دارید که دیگران شما را درک کنند. (نداشتن مدیریت رابطه)  اگر بسیار هیجان طلب هستید و تنها، هیجانات شما را به سویی می کشاند و قادر به تعویق انداختن خواسته هایتان نیستید. (هوش هیجانی پایین)  اگر برای رفتار، احساس و گفتار خود روش و برنامه ای ندارید و منفعلانه به دیگران واکنش نشان می دهید.( رفتار بی تعقل یا انعکاسی، مشکل در شیوه حل مسئله)  اگر عادت دارید به جای حل مشکلات از آن ها فرار کنید یا اجتناب بورزید یا واکنش شما به مسائل بی تفاوتی است. (پاسخ اجتنابی به رویدادها)  اگر در آینه نگاه دیگران، شما فردی غرغرو، سرزنش گر، وابسته، احساساتی، بدبین، گوشه گیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشت تلخ، غمگین یا تکانشی (کسی که یک باره بدون مقدمه و از روی احساس دست به عملی می زند و پیامدهای آن را نمی سنجد) به نظر می آیید. (اختلال شخصیت)  اگر فکر می کنید از بین چند میلیارد ساکنان کره زمین، فقط و فقط یک شخص مناسب شماست و ارزش ازدواج دارد و در غیر این صورت زندگی شما بی معنا شده و باید بمیرید یا تا آخر عمر مجرد بمانید. (خطای شناختی، نداشتن کنترل احساس، هوش هیجانی ضعیف)  اگر بدون این که خود را دقیقاً‌ ارزیابی کنید و بشناسید، ‌دنبال همسر مناسب می گردید. (‌نداشتن شناخت خود)  اگر وضعیت فعلی تان راضی کننده نیست و برای رهایی و فرار از موقعیت ، به ازدواج اقدام می کنید. (مشکل در شیوه حل مسئله)  ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 11:19:31 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80242/اگر-نشانه-دارید-ازدواج-نكنید چگونگی فرو ریختن ساختمان پلاسکو تشریح شد http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80282/چگونگی-فرو-ریختن-ساختمان-پلاسکو-تشریح به گزارش ایران خبر، مدیرعامل شرکت سازنده نمای فلزی پلاسکو، گفت: وقتی نحوه‌ی قبل از فروریختن ساختمان پلاسکو را مشاهده می‌کنیم در میانه ساختمان غبار زیادی را می بینیم که از بالا به پایین شروع می‌شود. این نشان‌دهنده فشار و از هم پاشی کف‌های بتنی است که پایه‌های فلزی نتوانسته وزن آنها را تحمل کند. وزن سه، چهار طبقه کف بتنی وقتی به پایین و وسط ساختمان هدایت شده با ضرب زیاد، طبقات دیگر را هم از بین برده است و سازه نتوانسته وزن ناگهانی را تحمل کند و بقیه طبقات هم فرو ریخته‌اند. ساختمان پلاسکو حالت U شکل دارد، وسط U فضای خالی است. تمام سقف سنگین بتنی و پایه‌های نرم شده به داخل هدایت شدند که به همین دلیل، فروریزش به سمت درون اتفاق افتاده که ساختمان‌های اطراف صدمه ندیدند و شاید اگر چنین طراحی وجود نداشت ساختمان های اطراف هم دچار سانحه می‌شدند. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 19:42:27 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80282/چگونگی-فرو-ریختن-ساختمان-پلاسکو-تشریح فناوری‌هایی كه سایر آتش‌نشان‌ها در دنيا استفاده می‌كنند http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80214/فناوری-هایی-سایر-آتش-نشان-ها-دنيا-استفاده-می-كنند به گزارش ايران خبر، امروزه در کشورهای مختلف محققان تلاش می‌کنند از تجهیزات و فناوری روز در راستای کاهش نقش انسان‌ در ماموریت‌های پرخطر استفاده کنند. ابزارهایی که از دور کنترل شوند و بدون نگرانی از افزایش تلفات یا هر مشکلی کار را با کیفیت بهتر و در زمان کمتر انجام دهند. نمونه‌هایی از فناوری روز دنیا در این زمینه در ادامه مورد بررسی قرار می‌گیرد. 1- ربات کرم حرارتی این ربات می‌تواند از پله‌ها بالا رود و در داخل اتاق‌ها حرکت کند و اقدام به اطفای حریق نماید. این ربات با کنترل از راه دور قابل هدایت است. 2-جت‌پک یکی از فناوری‌های امروز در دنیا که برای اطفای حریق در ساختمان‌های بلند استفاده می‌شود، جت‌پک ها هستند. امارات یکی از کشورهایی است که به تازگی قراردادی برای خرید 20 جت‌پک و دو شبیه‌ساز برای آموزش آتش‌نشان‌های خود خریداری کرده است. این جت‌پک‌ها قابلیت پرواز تا ارتفاع سه هزار پایی را دارند و با سرعت 74 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند. قیمت هر واحد جت‌پک حدودا 150 هزار دلار است. 3- آبپاش توربینی این آبپاش قدرتمند که 310 هزار دلار قیمت دارد آب را به صورت پودری تا فاصله 60 متری و به صورت مستقیم تا بیش از 90 متر می‌پاشد و در استرالیا، آلمان و ولز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 4- فایر آکس این ربات چرخ‌دار تقریبا یک پکیج کامل است که تانکر آب را نیز با خود حمل می‌کند و قدرت خیره‌کننده در پاشیدن آب دارد و می‌تواند به صورت مستقیم بوسیله کاربر و یا با برنامه از پیش طراحی شده عملیات خود را انجام دهد. 5- ربات‌های چینی در مانور موزه ملی پکن در مانوری که چینی‌ها با استفاده از ربات‌های آتش‌نشان اجرا کردند قابلیت‌های جالبی از این ربات‌ها به نمایش درآمد. این ربات‌ها همگی با استفاده از دوربین هدایت می‌شوند و هر کدام یک شلنگ بلند متصل به تانکر دارند. مهمترین ویژگی این ربات‌ها وزن پایین، قدرت خیره‌کننده انها در پاشیدن آب و کم بودن زمان مورد نیاز برای اطفای حریق است. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 07:26:49 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80214/فناوری-هایی-سایر-آتش-نشان-ها-دنيا-استفاده-می-كنند واکنش متفاوت مسعود ده نمکی به حادثه پلاسکو http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80263/واکنش-متفاوت-مسعود-ده-نمکی-حادثه-پلاسکو به گزارش ایران خبر، کارگردان سینما و تلویزیون ایران در این پست جدید، با انتشار عکسی از فیلم رسوایی ۲ از عواقب آماده نبودن برای زلزله سخن گفت.   ده نمکی نوشت: یک سوال؟ وقتی یک ساختمان چند طبقه در پایتخت بعد نزدیک دو روز و این همه تمرکز نیرو هنوز راهی برای پیدا کردن افراد یا اجساد عزیزان پیدا نشده؟ به راستی اگر زلزله بیاید در تهران و این هم ویرانی چه می شود؟   به گفته مسئولان در چند روز اول زلزله اغلب منازل با نشت گاز و آتش سوزی و بیشتر منازل در چاه خود دفن می شود... وای از آن روز. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 16:20:28 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80263/واکنش-متفاوت-مسعود-ده-نمکی-حادثه-پلاسکو قانون درباره «اخطار به پلاسکو» چه می‌گوید؟ http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80216/قانون-درباره-اخطار-پلاسکو-می-گوید به گزارش ايران خبر، ماده ٥٥ قانون شهرداری در شرح وظایف شهرداری‌هاست. تبصره ١٤ ماده ٥٥ این قانون مقرر می‌کند: «اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه‌ها و خا‌نه‌های عمومی و دالان‌های عمومی و پرکردن و پوشاندن چاه‌ها و چاله‌های واقع در معابر و جلوگیری و گذاشتن هر نوع اشیا در بالکن‌ها و ایوان‌ها مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودان‌ها و دودکش‌های ساختمان‌ها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها باشد». تبصره: «در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بناها و  رفع مزاحمت‌های مندرج در ماده فوق، شهرداری پس از کسب نظر مأمور فنی خود به مالكین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلاغ مهلت‌دار مناسبی صادر می‌نماید. اگر دستور شهرداری در مهلت معین به‌موقع به اجرا گذاشته نشود، شهرداری رأسا با مراقبت مأمورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد. مقررات فوق شامل کلیه اماکن عمومی مانند سینماها، گرمابه‌ها، میهمان‌خانه‌ها، دکاکین، قهوه‌خانه‌ها، رستوران‌ها، پاساژها و امثال آن که محل رفت‌وآمد و مراجعه عمومی است، نیز می‌باشد». شهرداری مدعی است بارها برای ساکنان پاساژ پلاسکو اخطار دستورالعمل ایمنی صادر كرده است. جای تعجب است که شهرداری مدعی است بیش از ٣٠ بار اخطار داده و ظاهرا خود را مبرا از مسئولیت می‌داند. پرسش این است که آیا شهرداری برای صدور هر بار اخطار خود با تکیه بر تبصره ١٤ ماده ٥٥ قانون شهرداری، برای خود اثر قانونی قائل بوده و با این اعتبار اخطار را صادر کرده‌اند که اثر وضعی داشته باشد؟ یا با تأسف صدور اخطاریه‌هایی از‌این‌دست، وسیله چانه‌زنی با واحد متخلف است؟ اگر مدیریت شهری، قانون حاکم بر روابط خود با شهر و نحوه مدیریت شهری را برگرفته از این قانون می‌دانند، باید بعد از اولین اخطار حسب مفاد تبصره ١٤ ذیل ماده ٥٥ که به صراحت اعلام می‌دارد «باید مهلت متناسبی اعطا و پس از انقضای مهلت و مدت اگر متصرف رأسا نسبت به رفع خطر ایمنی و موانع آن اقدام ننمود، شهرداری رأسا با مراقبت مأمورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد»، اقدام می‌کرد. ممکن است گفته شود امکان چنین سرمایه‌گذاری‌ای از طرف شهرداری با توجه به گستردگی اماکنی همانند پاساژ پلاسکو میسر نیست. آیا امکان توقف فعالیت در واحدهایی که مخاطره‌آمیز هستند، با تکیه بر همین ماده و با استفاده از حدود اختیارات وزارت کار و دیگر مواد قانونی و همچنین درخواست دستور از مقام قضائی میسر نیست؟ متأسفانه در روزهای گذشته بارها از صفت پاساژ و ساختمان قدیمی یاد شده است و تلاش شده این قدیمی‌بودن را دلیل بر ریزش ساختمان پلاسکو قلمداد کنند. عمر مفید ساختمان‌ها به لحاظ نظارت‌نداشتن شهرداری متأسفانه در ایران کم است؛ والا ساختمانی مانند «امپایر استیت» در نیویورک، عمری دو، سه برابر پاساژ پلاسکو دارد و هرکس که به نیویورک می‌رود، با پرداخت بیش از صد دلار در صف می‌ایستد تا با آسانسورهای این ساختمان خود را به بلندترین نقطه نیویورک برساند و از بالا شاهد رویش آسمان‌خراش‌ها باشد. متأسفانه ساختمان‌هایی که همین چند سال پیش و در دوره مدیریت شهردار فعلی هم ساخته شده‌اند، با تأسف با نبود ایمنی روبه‌رو هستند. پاساژ علاءالدین که ماجرای درگیری مالکان آن با شهرداری به فضاهای مجازی هم کشیده شد و در یکی از سایت‌ها در دوره مذاکرات برجام آمده بود «... حال که آقای ظریف و جان کری موفق به امضای برجام شدند، دو کار باقی مانده؛ یکی درگیری شهرداری با پاساژ علاءالدین و دیگری درگیری شهرداری با پاساژ تجارت جهانی فردوسی»! شهرداری به‌صراحت اعلام كرد این بنا استحکام لازم را ندارد و چندین بلوک سیمانی جلوی این ساختمان عظیم خطرآفرین گذاشته شد و مدتی ساختمان تعطیل شد. مدت‌ها جنگ ساکنان و متصرفان با شهرداری نقل محافل بود. نمی‌دانم کدام ساحر عصای موسایی خود را از آستین به در آورد و ناگهان ساختمان خطرآفرین تجارت جهانی فردوسی شد ساختمان عادی و امن و امروزه فعال است! از ساختمان پاساژ آلومینیوم نمی‌گویم که خطری به همین اندازه دارد. از منظر حقوقی، به هر حیله در دل شهرداری نسبت به پاساژ پلاسکو می‌شد رهی جست؛ اما اینکه چرا بعد از صدور اخطارها صبر کردند و اخطار بعدی را فرستادند، واقعا محل سؤال است. شهرداری مدعی است بیش از ٣٠ بار به مدیریت و مالکان پاساژ اخطار ایمنی فرستاده است. به یکی از اخطاریه‌ها اشاره می‌کنم تا بدانیم صدور این اخطاریه‌ها صرفا برای رفع تکلیف بوده است. «موضوع - اخطار ایمنی/ با سلام؛ با توجه به اعلام سازمان آتش‌نشانی و  خدمات ایمنی مبنی بر خطرناک‌بودن محل در جهت کاهش ناایمنی مشهود مقتضی است در اسرع وقت با دردست‌داشتن سند مالکیت و آخرین برگ عوارض نوسازی شهر و پروانه اشتغال به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی واقع در میدان حسن‌آباد (واحد پیشگیری و حفاظت از حریق) مراجعه و برابر دستورالعمل ایمنی نسبت به ایمن‌سازی واحد خود و اخذ تأییدیه اقدام نمایند. بدیهی است در صورت عدم پیگیری مسئولیت عواقب هرگونه خطر احتمالی متوجه آن شخص می‌باشد. رونوشت این نامه به ده‌ها مرجع من‌جمله یگان حفاظت شهرداری منطقه ١٢- معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ارسال شده است»؛ اما کسی نپرسیده به استناد کدام قانون نوشته شده «مسئولیت عواقب هرگونه خطر احتمالی متوجه آن شخص می‌باشد». می‌دانیم پاساژ پلاسکو که در سال ٤١ ساخته شد و امثال من که از شهرستان به تهران می‌آمدیم دو سوغاتی یکی سوارشدن بر اتوبوس‌های دوطبقه و دیگری عکس‌گرفتن جلوی پاساژ پلاسکو را در خاطر خود داریم. این برج متعلق به حبیب القانیان معروف به حاج حبیب بود که در اردیبهشت سال ٥٨ یعنی سه ماه بعد از انقلاب اعدام و مالکیت پاساژ به بنیاد مستضعفان واگذار شد و ٦٠٠ واحدی که در این پاساژ فعال بودند، در واقع مستأجر بنیاد مستضعفان هستند. اینکه در اخطاریه آمده است: «در اسرع وقت با دردست‌داشتن سند مالکیت و آخرین برگ عوارض نوسازی شهرداری و پروانه اشتغال به آتش‌نشانی مراجعه شود»، در واقع فرافکنی است و به باور من سندی است برای روز مبادا؛ یعنی امروز که در بوق‌وکرنا کنند که ٣٠ بار اخطار دادیم و دریغ از یک بار اقدام. نگارنده معتقد است مدیریت شهری تهران رها شده و شهر در کماست.  کمیسیون ماده ٥ به عنوان قلک شهرداری، نفس شهر را بریده است و باغات یکی بعد از دیگری شبانه تخریب می‌شوند؛ مانند همین مورد اخیر باغ خیابان فرشته جنب باغ سفارت روسیه و ایتالیا که شبانه درخت‌های صدساله چنار آن را از بیخ‌و‌بن کندند و آن را مهیای برج‌سازی كردند. از منظر حقوقی، جنایت این است که برای درختان قطور بالای صد سال، در مقابل دریافت مبلغی خواه رسمی یا غیررسمی و با چشم‌پوشی اجازه قطع صادر شود. بافت فرسوده تهران به مدیریتی توانمند نیاز دارد که از حوادثی از قبیل آتش‌سوزی پلاسکو پیشگیری شود. خیابان جمهوری دو، سه سال قبل شاهد بود که دو زن نگون‌بخت جلوی چشم مأموران آتش‌نشانی که وسایل لازم را نداشتند سقوط کردند و پنجشنبه هم خیابان شاهد بود که قهرمانان آتش‌نشان با وسائل ابتدایی، به جنگ آتش افروخته در دریای آهن ساختمان پلاسکو رفتند و جان بر سر حفاظت از مردم گذاشتند. در شورای شهر که دو دوره در اختیار اصولگرایان بود، این‌بار اصلاح‌طلبان مدعی حقوق مردم هم رسما وارد فاز انتخاباتی شده‌اند و دریغ از احساس مسئولیت. تهران شهر بی‌دفاع مانند رم باستان در مصاف با خطرات فراوان مانده که یکی از آنها آتش‌سوزی است، شهرداری هم در کماست. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 07:37:45 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80216/قانون-درباره-اخطار-پلاسکو-می-گوید شش نقطه‌ بحرانی تهران پس از پلاسکو http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80226/شش-نقطه-بحرانی-تهران-پلاسکو به گزارش ایران خبر، اسکندر مختاری طالقانی، کارشناس ارشد پیشکسوت میراث فرهنگی، و مدرس دانشگاه که در زمان حادثه «پلاسکو» به طور اتفاقی در خیابان جمهوری و نزدیک ساختمانِ در طعمه حریق حضور داشته است، بروز حادثه پلاسکو را یک هشدار می‌داند، هشداری که در هر نقطه از شهر تهران به واسطه داشتن بناهای حجیم و غیراصولی ساخته شده، می‌توانند فاجعه‌ای بزرگ‌تر از پلاسکو را رقم بزنند. معاون حفظ و احیای سابق میراث فرهنگی استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با اظهار تاسف و تسلیت نسبت به وقوع حادثه «پلاسکو» و شهادت آتش‌نشانان فداکار اظهار می‌کند: ساختمان «پلاسکو» نخستین مرکز تجاری بزرگ تهران در دوره مدرن است که از ابتدای ساخت مشکلاتی را با خود داشت. گسترده بودن ساختمان آن، به هم ریختن منظر تاریخی بافت مرکزی شهر، هم‌ساز نبودن نما و کاربری‌های بسیار گسترده این مجتمع تجاری باعث شده بود هشدارهای زیادی را به طور مرتب ازسوی کارشناسان دریافت کند. او با بیان این‌که این هشدارها متوجه ساختمان‌های حجیمِ دیگر که در سطح شهر ساخته شده‌ بودند، در حالی که باید از ساخت آن‌ها در بخش‌های تاریخی شهر جلوگیری می‌شد، نیز بود، ادامه می‌دهد: امروز در خیابان جمهوری تولیدی‌های فراوانی وجود دارند که تولید، فروش و انبار پوشاک یا حتی وسایل الکترونیک را بر عهده دارند. کارگاه‌هایی که در ساختمان‌های قدیمی و جدید ایجاد شده‌اند و بدون رعایت هیچ‌گونه اصول ایمنی فعالیت می‌کنند. ساختمان‌های قرار گرفته در همجواری پلاسکو وی به تجمیع پلاک‌ها در بخش‌هایی از مراکز تاریخی و تبدیل آن‌ها به مراکز تجاری اشاره می‌کند و می‌افزاید: هر سال در این زمینه تذکرهای زیادی داده می‌شود که نباید این کارها انجام شوند، چون یک اصل وجود دارد؛ «هر میزان ساختمان بزرگ‌تر باشد، فاجعه نیز به همان میزان بزرگ‌تر است.» اما متاسفانه کسی این هشدارها را جدی نمی‌گیرد. پلاسکو یک متجاوز به بافت تاریخی و در نهایت به جان آتش نشانان تهران این مدرس دانشگاه، دوره‌ی تاریخی پهلوی دوم یعنی از آغاز دهه‌ی ۴۰ در ایران را «آغاز ابتذال در معماری مدرن ایران» می‌داند و بیان می‌کند: از آن زمان به بعد بناهای ریز و درشت زیادی در سطح شهر ساخته شدند که می‌توانند وضعیتی مانند آنچه که امروز بر سر پلاسکو آمد، را به وجود آوردند. پلاسکو یک متجاوز در بافت تاریخی بود که در نهایت به جان قهرمانان آتش‌نشان این سرزمین تجاوز کرد. ساختمان «آلومینیوم»، بعد از «پلاسکو» دومین نقطه بحرانی بافت شهری تهران وی با بیان این‌که این بنا از ابتدا به عرصه‌ی بافت تاریخی تجاوز کرده بود، ادامه می‌دهد: ساختمان آلومینیوم در نزدیکی پلاسکو نیز که توسط سازنده ساختمان «پلاسکو» ساخته شد راهروهای پر از اجناس الکترونیک و حتی با حجم گسترده‌تر دارد که هیچ محلی برای عبور باقی نگذاشته است، اجناسی مشتعل‌زا که باید هرچه زودتر برای آن کاری کرد. او در ادامه این پرسش را مطرح می‌کند که «از آتش‌نشانان عزیزتر چه فاجعه‌ای باید ما را متنبه کند که به افرادی اجازه می‌دهیم هر کاری که تمایل دارند، انجام دهند.» «بازار تهران»، سومین منطقه بحرانی تهران مختاری «محدوده بازار تهران» را یکی از نقاط بحرانی در تهران می‌داند و بیان می‌کند: این بخش تاریخی، با خطری بسیار خطرناک روبه‌روست. در این مرکز تاریخی و تجاری مغازه‌داران بارهای زیادی به ساختمان‌ها تحمیل کرده‌اند، در بسیاری از نقاط آن طبقاتی به صورت غیرقانونی در زیرزمین‌ها ساخته شده و حتی روی ساختمان‌های فعلی نیز طبقاتی گذاشته شده‌اندف نمونه بارز آن تجاوزِ «چلوکبابی مسلم» است که مدتی پیش نیز به واسطه این اقدامش با آسیبی مواجه شد. هشدارها به بازار تهران نزدیک می‌شوند او با بیان اینکه به دنبال استفاده روزانه بیش از ۵۰۰ نفر از چلوکبابی مسلم، رفتار خاک در منطقه تغییر و چاه ریزش کرد، ادامه می‌دهد: بازار تهران یک نقطه بسیار مستعد برای حوادث و فجایعی از قبیل آتش‌سوزی، زلزله و زیان‌های ناشی از گستردگی بازار در خیابان‌ها است. وی بیان می‌کند: ریزش هفته گذشته در بازار تهران مربوط به آبریزگاهی است که ظرفیت باری بیش از حد خود را نداشت، با ساخت یک طبقه روی بنای اصلی در بازار تهران رستوران ایجاد کرده‌اند و در ۵۰ متر فضا، روزی ۵۰۰ نفر رفت و آمد دارند. به اعتقاد این مدرس دانشگاه؛ «زمانی که این اقدامات و ضوابط فنی آن به درستی تشخیص داده نمی‌شوند، بنابراین تأثیرگذاری خود را نیز از دست می‌دهند.» مختاری تاکید می‌کند: «ایمنی بازار تهران، از میراث فرهنگی و حفظ میراث فرهنگی مهم‌تر است.» «لاله‌زار»، چهارمین منطقه بحرانی تهران این کارشناس ارشد مرمت بنا و بافت‌های تاریخی، «خیابان لاله‌زار» را چهارمین منطقه در تهران می‌داند که از نظر نوع کابری‌ها می‌تواند به یک بحران تبدیل شود و این پرسش‌ها را مطرح می‌کند: مگر جای لوازم الکتریکی در این خیابان تاریخی آن هم در وسط شهر است؟ لوازمی که اشتعال‌زا هستند. چرا باید در چنین بازاری که در سطحِ مقیاس ملی است، این نوع کالا را توزیع کنیم؟ چرا باید همه وسایل یدکی ماشین کشور در پاساژ کیانی در خیابان امیرکبیر تهران در مرکز شهر توزیع شود؟ این چه نیازی است که تهران را به این اتفاق تشویق می‌کند؟ وی بیان می‌کند: چرا تجمیع کالاهای خاص در یک نقطه‌ی متمرکز در سطح شهر تهران که امکان تردد در آن بسیار کم است را به جایی که امکانات ایمنی وجود داشته باشد و ماشین‌ها بتوانند راحت‌تر رفت و آمد کنند، منتقل نمی‌کنیم. مگر ظرفیت‌های شهر اجازه می‌دهند که این حجم از تبادل و نگهداری کالا در مراکزی که هیچ پتانسیل و ظرفیتی ندارند، انجام شود؟ وقتی برق و الکترونیک جای سالن تئاتر و سینما را در لاله زار پر می‌کند او منبع مشکل را در این می‌بیند«که به هر کس و به هر تقاضایی که داشته باشد، جواب مثبت داده می‌شود» و ادامه می‌دهد:  در واقع حقوق خصوصی به حقوق عمومی ارجح است. اینکه شهر و آتش‌نشانان شهر باید ایمن باشند و جان خود را بر سرهر چیزی از دست ندهند، یک حقوق عمومی و جزو مطالبات عمومی است. چرا باید واحدهای تجاری تا سقف کالا انبار کنند یا چرا اجازه می‌دهند در جایی مانند پلاسکو تا سقف پارچه انبار شود، جایی که نه اطفاء و نه اعلام حریق دارد و نمی‌تواند یک کپسول را نگهداری کند. راهکار تدوین قانون و عمل به آن راهکار است مختاری مهمترین راهکار در این زمینه را تدوین قوانینی می‌داند که بتواند مانع از به خطر انداختن جان شهروندان باشد و ایمنی ایجاد کند و ادامه می‌دهد: همین قوانین و ضوابط آتش‌نشانی باید به مرحله‌ای برسند که ضابط قضایی داشته باشند و آتش‌نشانان و شهرداری براساس قوانین بتواند چنین مکان‌هایی را پلمپ کند، در ادامه اگر شهرداری قوانین را رعایت نکرد، به او بگوییم چرا از قانون پیروی نمی‌کند؟ پنجمین محل بحرانی تهران ساختمان «فردوسی» در ضلع شمالی «پلاسکو» به گفته مختاری، «ساختمان دیگری که در ضلع شمالی پلاسکو قرار دارد و به ساختمان فردوسی مشهور است نیز وضعیتی مانند پلاسکو دارد.» او با تاکید بر این‌که باید وضعیت غیرمجاز و ناامن‌کننده را در این بناها متوقف کنیم، می‌گوید: ظرف و ظروف باید تابع یکدیگر باشند. زمانی که قوانین را رعایت نمی‌کنیم مظروف در این ظرف نمی‌گنجد و اتفاقاتی مشابه پلاسکو رخ می‌دهد. کارگاه‌های تولیدی زیادی در بخش‌های مسکونی کوچک فعالیت می‌کنند، اما هیچ کس جلوی آن‌ها را نمی‌گیرد. نبود پله‌های فرار در مجتمع‌های تجاری و مسکونی و نبود اعلام و اطفای حریق مهمترین مشکلاتی است که واحدهای تجاری و مسکونی با آن مواجه‌اند، اما هیچ کس پیگیر آن‌ها نیست. ششمین نقطه بحرانی تهران، «چارسو» در تقاطع جمهوری و حافظ مختاری با اشاره به تخریب یک بنای تاریخی ثبت ملی شده، در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری و ساخت مجتمعی تجاری – فرهنگی جای آن، تأکید می‌کند: مجتمع فرهنگی تجاری «چارسو» را با تخریب یک بنای ارزشمند قاجاری ساختند، ساختمانی حجیم که باعث تحقیر بافت تاریخی شد. کاری که پلاسکو نیز در زمان ساخت انجام داد و منظر خیابان را نابود کرد، اما برای آن‌ها هیچ ایمنی به وجود نیاورند. مجتمعی تجاری - فرهنگی چارسو که جای یک  خانه‌ی قاجاری ارزشمند نشست او ادامه می‌دهد: در شرایطِ مشابه «پلاسکو» نمی‌توان هیچ سرویسی به این مجتمع داد. در حالی که اگر ساختمانی را به بلندی «چارسو» یا «پلاسکو» می‌سازند، باید دورش خالی از هر نوع بنایی باشد. وی درباره‌ی آن‌چه در زمان آتش‌سوزی و تخریب پلاسکو نیز با چشم خود مشاهده کرده، به ایسنا می‌گوید: اتفاقی که شاهد آن بودم، بسیار بد بود. از ضلع جنوبی آب را روی طبقات بالایی ساختمان می‌گرفتند و به طور مرتب نردبان‌های زیادی اضافه می‌شد، چون آتش در بالاترین نقطه بود. وی با اشاره به اقدام یک اتوبوس در آن لحظه برای سبقت از اتوبوس دیگری که در شلوغی گیر کرده بود، اظهار می‌کند: در ضلع شمالی و همجوار پلاسکو بافت تاریخی، در ضلع شرقی آن یک مجموعه و در ضلع غربی آن یک پاساژ قرار دارد، نردبان به آن منطقه نمی‌رسید. اگر نردبان زودتر به ضلع شمالی رسیده بود، آتش زودتر خاموش می‌شد. او اضافه می‌کند: جایی نبود که ماشین‌های آتش‌نشانی بتواند مانور دهد. این وضعیت متأسفانه برای ساختمان بزرگی مانند «چارسو» نیز صدق می‌کند، که اگر در شرایط مشابهی گرفتار شود یک فاجعه ملی دیگر رخ می‌دهد. وی با بیان این‌که غربی‌ها با رجوع به عقل‌شان، دورِ ساختمان‌های بلند خود را خالی می‌گذارند تا در مواقع بحران، بتوان از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کرد، می‌گوید: برای هر نقطه‌ای در کشور می‌تواند این اتفاق پیش بیاید، در حالی که روش‌های اطفای حریق امروزی نمی‌تواند پاسخگوی بروز چنین فجایعی باشد و باید هر چه زودتر از این اتفاقات درس عبرت بگیریم. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 08:16:42 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80226/شش-نقطه-بحرانی-تهران-پلاسکو خوراكی‌های سرطان‌زایی که هر روز می‌خورید! http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80204/خوراكی-های-سرطان-زایی-روز-می-خورید به گزارش ايران خبر، در ادامه چند ماده غذایی که ممکن است حاوی مواد سرطان‌زا باشند یا احتمالاً یکی از علل ابتلا به سرطان محسوب می‌شوند، به شما معرفی می‌کنیم. در ادامه این مطلب را به نقل از فرادید بخوانید.      مواد غذایی سرطان‌زایی که هر روز می‌خوریم!    ۱. پاپ‌کورن‌های ماکروویوی  شاید تاکنون به این فکر نکرده‌اید که بسته‌های کوچک پاپ‌کورنی که به راحتی در ماکروویو آماده می‌شوند، برای سلامتی مضر هستند؛ اما باید بدانید که این خوراکی محبوب که در ماکروویو آماده می‌شود، بسیار مضر است.    قبل از هر چیزی در مورد کیسه این خوراکی صحبت می‌کنیم. طبق مطلب Wikipedia، کیسه‌های رایج پاپ‌کورن‌های ماکروویوی دارای یک ماده شیمیایی به نام perfluorooctanoic acid هستند. این ماده سمی است و در ظروف تفلون نیز وجود دارد. طبق یک تحقیق جدید، این ماده با نازایی در زنان نیز ارتباط دارد. چندین تحقیق در مورد حیوانات آزمایشگاهی و انسان‌ها نشان دادند که قرار گرفتن در معرض این ماده، احتمال ابتلا به سرطان کلیه، مثانه، کبد، پانکراس و بیضه را به شدت افزایش می‌دهد.    حالا در مورد محتویات این خوراکی ماکرویوی صحبت می‌کنیم. اگرچه هر تولید‌کننده‌ای از محتویات متفاوتی برای تولید این پاپ‌کورن‌ها استفاده می‌کند؛ اما بیشتر آن‌ها از روغن دانه سویا که یک محصول به دست آمده از طریق دست‌کاری ژنتیکی است و یک سری مواد نگه‌دارنده مانند propyl gallate استفاده می‌کنند؛ یک ماده شیمیایی که باعث ایجاد مشکلاتی در معده و تحریک پوست می‌شود.    با این حال، تولیدکننده‌ها صراحتاً نمی‌گویند که از محصولات دست‌کاری شده در ژنتیکشان استفاده می‌کنند؛ زیرا دولت الزامی برایشان نگذاشته است. حتی اگر از چنین محصولی استفاده نکنند، مطمئن باشید ذرت مورداستفاده، ارگانیک یا طبیعی نیست.    همچنین یک ماده شیمیایی به نام diacetyl در خود پاپ‌کورن به کار می‌رود که باعث ایجاد بیماری‌های ریوی در کارمندان کارخانه تولیدکننده پاپ‌کورن می‌شود.    ۲. میوه‌های غیرطبیعی  میوه‌هایی که به صورت طبیعی به دست نیامده‌اند، حاوی یک سری مواد آفت‌کش مانند آترازین، thiodicarb، organophosphates و میزان زیادی کود حاوی نیتروژن هستند.آرترازین در کشورهای اروپایی ممنوع شده است. این ماده برای از بین بردن علف هرز به کار می‌رود؛ اما باعث ایجاد مشکلات جدی در انسان می‌شود؛ به ویژه در قابلیت باروری انسان.    طبق یک تحقیق که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت، نوزاد زنان بارداری که آب حاوی آرترازین نوشیده‌اند، وزن کمتری داشت.    مواد غذایی متعارف نیز میزان قابل‌توجهی از این مواد شیمیایی و هورمون‌هایی که برای رشد بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها مصرف می‌شود، دارند. سیب احتمالاً بیشتر از سایر میوه‌ها در معرض آفت‌کش‌ها قرار می‌گیرد و ۹۸ درصد سیب‌هایی که آزمایش شدند، این مواد را داشتند. میوه‌هایی که ۹۰ درصد از این آفت‌کش‌ها رویشان باقی مانده بود عبارت‌اند از پرتقال، توت‌فرنگی و انگور.    شستن این میوه‌ها صد‌درصد آفت‌کش باقی‌مانده را از بین نمی‌برد.    ۳. گوجه‌فرنگی کنسرو  در واقع بیشتر غذاهای کنسروی موجب نگرانی هستند؛ زیرا محتوای خود قوطی کنسرو خطرناک است. بیشتر این قوطی‌ها از ماده‌ای شیمیایی به نام bisphenol-A ساخته شده‌اند. طبق یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، این ماده شیمیایی نحوه عملکرد ژن‌های مغز موش‌ها را تحت تأثیر قرار داد. حتی سازمان غذا و داروی آمریکا نیز قبول کرده که این ماده مشکل‌ساز است.    گوجه‌فرنگی به دلیل میزان بالای اسیدی که دارد، بسیار خطرناک است؛ زیرا باعث می‌شود این ماده شیمیایی از قوطی خارج شده و با گوجه‌فرنگی ترکیب شود. در واقع میزان این ماده شیمیایی احتمالاً بسیار زیاد است و نباید از این غذاهای کنسروی به کودکان بدهید. به همین دلیل بهتر است از غذاهای کنسروی استفاده نکنید. یا در منزل خودتان غذا بپزید یا از غذاهایی که در شیشه بسته‌بندی شده‌اند، استفاده کنید.     ۴. گوشت فرآوری شده  گوشت فرآوری شده چیست؟ فهرست این نوع گوشت دراز است؛ اما محدود به سوسیس، هات‌داگ، بیکن، بیشتر گوشت‌های آماده مانند سوسیس دودی نمی‌شود.محققان نویسنده در نشریه BMC Medicine، اظهار داشتند نمک زیاد و مواد شیمیایی در تهیه گوشت‌های فرآوری شده مصرف می‌شوند که برای سلامتی مضر هستند.    طبق این تحقیق، از هر ۱۷ نفر شرکت‌کننده در تحقیق، ۱ نفر جان خود را از دست داد و افرادی که روزانه ۱۶۰ گرم یا بیشتر گوشت فرآوری شده مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که روزانه ۲۰ گرم یا کمتر از این مواد غذایی می‌خوردند، در طول ۱۲ سال ۴۴ درصد بیشتر احتمال مرگ داشتند. در این تحقیق که حدود ۱۳ سال طول کشید، افرادی از ۱۰ کشور اروپایی شرکت داشتند.    تمام انواع گوشت فرآوری شده میزان زیادی مواد شیمیایی و نگه‌دارنده مانند نیترات سدیم دارند که باعث می‌شود اشتها برانگیز و تازه به نظر برسند؛ اما سرطان‌زا هستند. گوشت‌های دودی نیز به همان اندازه مضر هستند: زیرا در فرآیند دودی شدن، دوده جذب می‌کنند. درست شنیدید همان دوده‌ای که مواد دخانی دارد.    ۵. ماهی سالمون پرورشی  اگرچه به نظر می‌رسد ماهی یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است؛ اما ماهی سالمون پرورشی جزو این غذاهای سالم نیست.    این ماهی‌های پرورشی از طریق رژیم‌های غذایی غیرطبیعی تغذیه می‌شوند و دارای مواد شیمیایی، آنتی‌بیوتیک، مواد آفت‌کش و مواد سرطان‌زای دیگر هستند. این ماهی‌ها در محیط‌های بسیار شلوغی پرورش می‌یابند و این امر باعث می‌شود که ۴ برابر بیشتر شپش دریایی داشته باشند. به این ماهی‌ها مواد شیمیایی داده می‌شود تا رنگ گوشتشان، صورتی مایل به قرمز باشد.    در حالت عادی گوشت ماهی سالمون همین رنگ است؛ اما به دلیل غذایی که به ماهی‌های پرورشی می‌دهند، این رنگ مشاهده نمی‌شود.همچنین به دلیل این نوع رژیم غذایی، امگا ۳ کمتری در این ماهی‌ها وجود دارد. علاوه بر این تحقیقات نشان دادند، سالمون پرورشی دارای میزان زیادی جیوه و دی‌اکسید‌های عامل سرطان هستند.      ۶. چیپس سیب‌زمینی  این چیپس‌ها دارای مزه‌ای خوب و قیمت ارزان هستند؛ اما تأثیر منفی آن‌ها بر روی بدن به لذت خوردنشان نمی‌ارزد.    چربی و کالری این چیپس‌ها زیاد است. همچنین چیپس‌های سیب‌زمینی دارای مزه مصنوعی، مواد نگه‌دارنده مختلف و رنگ هستند. این خوراکی در دمای بالا تولید می‌شود و این دما باعث می‌شود که ماده‌ای سرطان‌زا به نام acrylamide ایجاد شود که در سیگار نیز وجود دارد.    ۷. روغن‌های هیدروژنه  تمام روغن‌های هیدروژنه گیاهی هستند. روغن‌های گیاهی را نمی‌توان به صورت طبیعی به دست آورد و باید از طریق شیمیایی از منبعشان خارج شود. سپس تغییراتی روی آن‌ها داده می‌شود تا موردپسند مشتری قرار گیرد. این روغن‌ها معمولاً بوزدایی شده و رنگ به آن‌ها اضافه می‌شود تا اشتهاآور باشند.    تمام روغن‌های گیاهی دارای میزان زیادی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. میزان زیاد امگا ۶ باعث ایجاد مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی و افزایش سرطان‌های مختلف به ویژه سرطان پوست می‌شود. بدن به میزان متعادلی از امگا ۳ و امگا ۶ نیاز دارد.    روغن‌های هیدروژنه برای تولید غذاهای فرآوری شده و حفظ ظاهر این غذاها به مدت طولانی استفاده می‌شوند. این روغن‌ها بر روی ساختار و انعطاف‌پذیری غشای سلولی انسان تأثیر می‌گذارند که با سرطان ارتباط دارد.     ۸. غذاهای نمکین، شور یا دودی  غذاهایی که با استفاده از نیترات یا نیتریت به عمل می‌آیند، همانند نگه‌دارنده یا افزودن رنگ به گوشت هستند. اگرچه نیترات به‌خودی‌خود عامل ایجاد سرطان نیست؛ اما تحت شرایط خاصی این مواد شیمیایی زمانی که داخل بدن قرار می‌گیرند، به ترکیبات N-nitroso تغییر می‌یابند. این ترکیبات با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط دارند.    دودی کردن غذاهایی مانند گوشت یا مغزهای میوه باعث می‌شود تا این غذاها میزان قابل‌توجهی از دوده‌ای که از طریق دود ایجاد می‌شود، جذب کنند. دوده یک ماده سرطان‌زا است. گوشت‌هایی همچون بیکن، سوسیس و سالامی میزان زیادی نمک و چربی دارند. غذاهایی که شور می‌شوند نیز نمک زیادی دارند.    شواهد محکمی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف این نوع غذاها، به شدت احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان معده را افزایش می‌دهد. میزان ابتلا به سرطان معده در جاهایی مثل ژاپن که رژیم غذایی متعارف دارای غذاهای نمکین یا دودی است، بیشتر است.    ۹. آرد سفید فرآوری شده  حتماً شنیده‌اید که آرد سفید خوب نیست؛ اما نمی‌دانید که تا چه اندازه برای سلامتی مضر است. اصلاح غلات مواد مغذی طبیعی آن‌ها را از بین می‌برد. آسیاب‌ها دیگر منتظر نمی‌مانند تا آرد به مرور زمان سفید شود، بلکه با یک نوع ماده شیمیایی به نام گاز کلر آن را سفید می‌کنند.    گاز کلر یک محرک خطرناک است که تنفس آن خوب نیست و تنفس میزان زیاد ممکن است مرگ‌آور باشد. آرد سفید در بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارد. آرد سفید فرآوری شده دارای میزان زیادی glycemic  است که به سرعت سطح شکر و انسولین خون را بالا می‌برد. این امر یکی از علل اصلی دیابت است. لازم به ذکر نیست که این امر باعث گسترش سلول‌های سرطانی می‌شود؛ زیرا مستقیماً به سلول‌ها غذا می‌رساند.    تومورهای سرطانی عمدتاً از شکر خون تغذیه می‌کنند. با اجتناب از غلات فرآوری شده مانند آرد سفید می‌توانید از ابتلا به سرطان در امان باشید یا حداقل جلوی رشد تومورهای سرطانی را بگیرید.     ۱۰. موادی که ژنتیک آن‌ها دست‌کاری شده  این مواد که اغلب GMO نامیده می‌شوند، غذاهایی هستند که از طریق مواد شیمیایی اصلاح شده و با استفاده از مواد شیمیایی رشد کرده‌اند.    در یک تحقیق، به موش‌های آزمایشگاهی غذاهای GMO به ویژه سیب‌زمینی که ژن آن دست‌کاری شده بود، داده شد. تنها در ۱۰ روز اول آغاز این پروژه، سیستم ایمنی همه موش‌ها دچار مشکل و آسیب شد، سلول‌های قبل از سرطان رشد کردند و مغزها و کبدهای موش‌ها کوچک‌تر شد.    طبق تنها تحقیقی که بر روی انسان‌ها در این زمینه انجام شده است، ژن‌های خارجی که در این نوع غذاها وجود دارند، به DNA باکتری در سیستم گوارشی انسان منتقل می‌شوند. متأسفانه تقریباً تمام غلات مانند دانه‌های سویا، گندم و ذرت از طریق دست‌کاری ژنتیک به وجود آمده‌اند.     ۱۱. شکرهای اصلاح شده  این نوع شکر نه تنها باعث کاهش میزان انسولین در خون می‌شود، بلکه سلول‌های سرطانی این ماده غذایی را بیشتر ترجیح می‌دهند و از طریق تغذیه آن، رشد می‌کنند.    به نظر می‌رسد که سرطان‌ها ذائقه شیرینی دارند. این یک واقعیت است. برنده جایزه نوبل پزشکی، German Otto Warburg، در سال ۱۹۳۱ برای اولین بار کشف کرد که تومورها و سرطان‌ها از شکر به عنوان غذا استفاده می‌کنند و بزرگ می‌شوند. سلول‌ های سرطانی برای تکثیر ترجیح می‌دهند از شیرین‌کننده‌های غنی از فروکتوز مانند شربت ذرت که فروکتوز زیادی دارد، تغذیه کنند.    این بدین دلیل است که شربت ذرت توسط سلول‌های سرطانی به راحتی و سریعاً سوزانده و مصرف می‌شود.    به همین دلیل انواع کیک، کلوچه، نوشابه گازدار، آب‌میوه، سس‌ها، غذاهای آماده و فرآوری شده که سرشار از شکر اصلاح شده هستند، سرطان‌زا محسوب می‌شوند.    ۱۲. شیرین‌کننده‌های مصنوعی  بیشتر افراد یا برای کاهش وزن یا به دلیل بیماری دیابت از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند. طبق چندین تحقیق در این زمینه، افرادی که از این نوع شیرین‌کننده استفاده می‌کنند، چاق می‌شوند. همچنین این نوع شیرین‌کننده تقریباً کمکی به بیماران دیابت نمی‌کند.    شواهد محکمی وجود دارد که نشان می‌دهد مواد شیمیایی که در این نوع شیرین‌کننده‌ها به کار رفته است، به ویژه اسپرتیم، در بدن به یک سم کشنده به نام DKP تبدیل می‌شود. زمانی که معده شما این ماده را فرآوری می‌کند، یک سری مواد شیمیایی تولید می‌شود که باعث سرطان هستند، به ویژه تومورهای مغزی.    ۱۳. مواد غذایی رژیمی  غذاهای رژیمی از جمله غذاهای منجمد یا بسته‌بندی که با برچسب رژیمی یا کم‌چرب وجود دارند، دارای اسپرتیم هستند که در مورد قبلی راجع به آن صحبت کردیم. چند تحقیق وجود دارد که نشان می‌دهند این ماده باعث ایجاد بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، نقص مادرزادی و مشکلات قلبی است.    این نوع مواد غذایی به صورت شیمیایی فرآوری شده و از محتویات اصلاح شده، سدیم زیاد و رنگ‌های مصنوعی ساخته شده‌اند. هرگز از یاد نبرید که هر چیز مصنوعی، غذای واقعی نیست.      ۱۴. گوشت قرمز  شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف گوشت در واقع چیز خوبی است؛ اما به شرطی که به میزان کم و در دفعات کمتر و از گوشت حیواناتی باشد که از علف تغذیه کرده‌اند.    با این حال، طبق یک تحقیق ۱۰ ساله، اگر هر روز گوشت قرمز بخورید، حتی اگر میزان آن کم باشد، احتمال مرگ‌ومیر در اثر سرطان در مردان تا ۲۲ درصد و در زنان تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. یک تحقیق دیگر نیز نشان داد که مصرف زیاد گوشت قرمز منجر به سرطان سینه، پروستات و روده می‌شود.    ۱۵. نوشیدنی‌های گازدار  طبق یک تحقیق جدید، افرادی که روزانه بیش از یک نوشیدنی گازدار مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض سکته قلبی قرار دارند.    این نوشیدنی‌ها که سرشار از شکر هستند، منبع خالص کالری هستند که باعث افزایش وزن می‌شود. مصرف بیش‌ازاندازه این نوشیدنی‌ها باعث می‌شود که دچار التهاب و مقاومت به انسولین شوید. این نوشیدنی‌ها دارای یک سری رنگ و مواد شیمیایی هستند و به همین دلیل باعث ایجاد سرطان می‌شوند. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 06:21:33 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80204/خوراكی-های-سرطان-زایی-روز-می-خورید تصاویر/ امروز به روایت تصویر http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80205/تصاویر-امروز-روایت-تصویر     شب سوم امدادرسانی حادثه پلاسکو.     قدردانی هنرمندان از زحمات آتش نشانان.      تخلیه مغازه‌های مجاور ساختمان پلاسکو.      همدردی مردم قم با آتش نشانان حادثه پلاسکو.     جلسه کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام. (مجمع تشخیص مصلحت نظام/ محمد کاظم‌پور)     هفته سوم رقابت‌های کورس کشوری در اهواز.      نیروهای عراقی در هتل موصل     تظاهرات علیه ترامپ     تظاهرات علیه ترامپ در پاریس     تظاهرات ضد دولتی در سئول     پرواز مرغان دریایی در نزدیک مسجد سلیمانیه در استانبول     بخشی از نمایش سال نوی چینی در لیسبون     پسر عراقی و پرنده اش در نزدیکی موصل     پرواز دادن شاهین؛ امارات     هاکی روی یخ در وین     مسابقه اسکی در اتریش     اعتراض زنان مهاجران و پناهندگان در آتن     حامی تیم اوگاندا در جام ملت‌های آفریقا     تظاهرات زنانه در واشنگتن     تظاهرات علیه ترامپ در ایالت یوتا ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 06:41:48 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80205/تصاویر-امروز-روایت-تصویر 5 میوه که در کاهش چربی خون موثرند http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80256/5-میوه-کاهش-چربی-خون-موثرند به گزارش ایران خبر، کلسترول ترکیبی است که از طریق کبد تولید می شود و برای بدن لازم است. برخلاف باور اکثر مردم که تصور می کنند کلسترول الزاماً خطرناک و آسیب رسان است باید بدانید که میزان مناسب آن در بدن به معنای سلامت درونی است. مشکل زمانی بروز می کند که میزان کلسترول به شیوه نادرستی بالا می رود و در این صورت باید حواستان را جمع کنید. رمز کنترل و حفظ تعادل آن نیز قبل از هر چیز در پرهیز از افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب خون است. چون در این صورت کلسترول شروع به تجمع در رگ‌ها کرده و به تدریج به سلامتی آسیب می زند.   برای مقابله با این مشکل، تغذیه سالم و مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطلب 5 میوه معرفی می کنیم که مصرف آن‌ها علاوه بر ارتقای سلامت عمومی باعث تنظیم کلسترول خون نیز می شود. لطفاً با ما همراه باشید.   گریپ فروت صورتی   اگر بتوانید گریپ فروتی صورتی تهیه کنید حتماً از آن استفاده کنید. به خاطر اینکه این میوه تأثیر بسیار زیادی در کاهش کلسترول بد خون دارد. با این حال بهتر است بدانید که فقط با مصرف منظم آن است که می توانید از خواصش بهره مند شوید. لازم است که روزانه نصف یک عدد گریپ فروت را برای صبحانه میل کنید. علاوه بر این حتماً باید از انواع ارگانیک آن استفاده کنید. نتایج پژوهشی که در Journal of Agricultural and Food Chemistry به چاپ رسیده است نشان می دهد افرادی که چربی خون بالایی داشته اند و حتی با دارو نیز نتوانسته اند آن را کنترل کنند با مصرف گریپ فروت کلسترول خونشان را کاهش داده اند. خواص آنتی اکسیدانی موجود در این میوه بدون شک برای بهبود کیفیت زندگی ناشی از سلامت دستگاه قلب و عروق مؤثر است.   آب پرتقال خانگی   برای درک چگونگی درک تأثیر آب پرتقال در کنترل چربی خون بهتر است قبل از هر چیز در خصوص استرول صحبت کنیم. استرول ها ساختار مشابهی با کلسترول دارند. این ترکیبات به طور طبیعی در برخی میوه ها مانند پرتقال و برخی سبزیجات، میوه های خشک، دانه ها و روغن های گیاهی وجود دارد. استرول ها باعث کاهش کلسترول توتال و کلسترول بد خون می شوند. با وجود اینکه آب پرتقال میزان کمی استرول وارد بدن می کند اما در عین حال می تواند میزان کلسترول خوب را افزایش دهد. بنابراین اگر عادت داشته باشید که هر روز آب پرتقال طبیعی مصرف کنید می توانید به نتیجه کاهش کلسترول در جواب آزمایشتان امیدوار باشید.   سیب   مصرف روزانه یک عدد سیب تأثیر زیادی در کنترل چربی خون دارد. در واقع مصرف سیب با جوی دوسر برای وعده صبحانه، سالاد سیب سبز با کرفس و گردو برای ناهار یا یک آب سیب طبیعی برای بعد از ظهر می تواند چربی خونتان را کنترل کند. خوشبختانه می توان سیب را به شیوه های متعددی وارد برنامه غذایی روزانه کرد. اما نکته مهم استفاده منظم و روزانه از این میوه است. باید بدانید که راز کنترل چربی خون توسط سیب در پوست آن و فیبری به نام پکتین و پولیفنول ها نهفته است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی باعث بهبود سوخت و ساز کلسترول شده و مولکول های التهاب زایی را که منجر به بروز بیماری های قلبی می شوند کاهش می دهند.   توت فرنگی   توت فرنگی جزو میوه های مفید بوده و باعث کنترل میزان کلسترول می شود. البته به شرطی که از انواع طبیعی و ارگانیک آن استفاده کنید. توت فرنگی مانند دیگر انواع توت ها باعث کاهش لیپوپروتئین ها و به عبارت دیگر کلسترول بد خون می شود. اگر بتوانید روزانه بین 10 تا 15 عدد توت فرنگی میل کنید می توانید اطمینان داشته باشید که تری گلیسیرید خونتان نیز به واسطه تأثیر آنتی اکسیدانی این میوه روی جریان خون کاهش می یابد. مصرف زیاد میوه های قرمز مانند گیلاس، زغال اخته، توت فرنگی و انگور قرمز به طور مستقیم روی سلامت قلب تأثیر مثبت دارند.   آووکادو: فراتر از یک میوه خوشمزه   اگر سنتان بالای چهل سال است، از اضافه وزن رنج می برید یا اینکه سابقه چربی خون بالا در خانواده دارید باید بیشتر به تغذیه خود اهمیت بدهید. در واقع لازم است که عادت های غذایی تان را اصلاح کنید، از خانه نشینی و بی تحرکی دور باشید و از مصرف مواد غذایی رنگی مانند میوه ها غافل نباشید. یکی از این میوه های مفید آووکادو است که به حفظ تعادل کلسترول خون کمک می کند. شما می توانید با مصرف روزانه نصف آووکادو در چهارچوب یک رژیم غذایی متنوع و سالم در عرض یک ماه کلسترول خونتان را تحت کنترل در بیاورید.   آووکادو منبع خوب چربی های غیراشباع سالم است که برای قلب بسیار لازم و ضروری هستند. این چربی ها در بدن به انرژی تبدیل می شود (البته ذخیره نمی شوند)، میزان چربی بدن را کاهش داده و همچنین به کنترل قند خون کمک می کنند. نیاسین یا همان ویتامین B3 به بدن در کنترل میزان کلسترول کمک می کند. باید بدانید که آووکادو همانند مارچوبه، نخودفرنگی، بروکلی، سیب زمینی، قارچ، آرتیشو و غیره جزو تأمین کننده های این ویتامین مفید محسوب می شود.   حرف آخر   حرف آخر اینکه مصرف این میوه ها به تنهایی برای کنترل چربی خون کافی نیستند. بلکه در گام اول باید حواستان به تغذیه مناسب و سالم باشد. لازم است که به طور روزانه پیاده روی و ورزش های سبک نیز انجام دهید. حتماً در کنار غذای اصلی از سالاد غافل نشوید. همیشه در کیفتان یک عدد سیب داشته باشید. این میوه گرسنگی را برطرف می کند و فواید زیادی برای بدن و سلامتی آن دارد. ]]> جامعه Sun, 22 Jan 2017 15:22:17 GMT http://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80256/5-میوه-کاهش-چربی-خون-موثرند