رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

افزایش تولید داخل در گرو تعامل مناسب بانک ها با تولیدکنندگان

8 مهر 1394 ساعت 22:41

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تقویت زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در گروی تعامل و حمایت سیستم بانکی است.


ایران خبر- ارسلان فتحی‌پور در گفت‌و‌گو با فارس، رهایی از اقتصاد تک‌محصولی را در گروی حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و طرح‌های تولیدی و صنعتی همچنین توانمندی فعالان در کشور با ارائه تسهیلات و تمهیدات ویژه در جهت تشویق و ترغیب آنها به این امر عنوان کرد.
وی ادامه داد: در کنار این تمهیدات باید با اهرم‌های نظارتی و رعایت استانداردهای لازم ملی و بین‌المللی زمینه را برای رقابت کالاهای تولید داخل با خارج را فراهم کنیم.
ارتقای کمی و کیفی محصولات داخلی رغبت خرید را بیشتر خواهد کرد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر سمت و سوی تولیدات داخلی با ارتقای کمی و کیفی محصولات تولیدی باشد و این تولیدات قدرت رقابت داشته باشند، قطعاً علاوه بر تأمین مصرف داخل زمینه برای صادرات محصولات نیز فراهم خواهد شد.
این مسئول تبیین کرد: باید فرهنگ تولید کالاهای باکیفیت و در کنار آن فرهنگ‌سازی برای خرید محصولات داخلی را اولویت کاری خود قرار دهیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر در جامعه اعتمادسازی کنیم که تولیدات داخلی از کیفیت و کمیت لازم برخوردار باشد، قطعاً میل مردم به مصرف کالاهای داخل افزایش خواهد یافت و تحقق این امر در گرو اعتمادسازی است.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: طرح‌های تولیدی صنعتی بزرگ که در کلانشهرها مستقر هستند، باید زمینه‌ای شود تا با ارائه تسهیلات ویژه این سرمایه‌گذاری‌ها به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته تعمیم داده شوند.
توسعه اشتغال در مناطق محروم، کاهش معضل حاشیه‌نشینی را به دنبال دارد
فتحی‌پور تأکید کرد: اگر بتوانیم سیاست تمرکززدایی از کلانشهرها را عملیاتی کنیم و رغبت سرمایه‌گذاران را برای توسعه فعالیت‌های تولیدی و صنعتی به شهرستان‌ها بکشانیم، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق و کاهش آلودگی‌های شهرهای بزرگ، از مهاجرت بی‌رویه به پایتخت و کلانشهرها جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: در صورت تحقق این امر، تقویت زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در شهرهای مختلف و زمینه‌سازی برای اشتغال جوانان و متقاضیان کار در شهرهای کوچک، از حاشیه‌نشینی و هزینه‌های میلیاردی که برای جلوگیری از توسعه بی‌رویه کلانشهرها می‌شود، جلوگیری خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی متذکر شد: هماهنگ بودن دولت و مجلس در حوزه اقتصاد مقاومتی و بهره‌مندی از نظرات و تجربیات کارشناسان این امر مزیت‌های فراوانی را در بخش‌های مختلف کشور به خصوص حوزه اقتصادی داشته است.
تقویت زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در گروی تعامل و حمایت سیستم بانکی است
این نماینده مجلس، تقسیط بدهی‌های تولیدکنندگان و تأمین سرمایه بخش تولید، معافیت و بخشودگی جرائم مالیاتی، قیمت‌گذاری مناسب انرژی برای تولید ملی و کارخانجات داخلی که با مشکلات مختلف اعم از صادرات، کاهش تقاضا، کمبود نقدینگی، مالی، مدیریتی، اداری و سایر موارد مواجه هستند را موجب تقویت تولیدات ملی و اشتغال‌زایی مناسب برای جوانان ارزیابی کرد.
وی، همکاری بانک‌ها را با تولیدکنندگان و تعامل مناسب طرفین در این زمینه را در افزایش و تقویت تولیدات داخلی مهم ارزیابی کرد و افزود: متأسفانه سیستم بانکی با تولیدکنندگان تعامل مناسبی ندارد و بدون توجه به مشکل تولید که گریبانگیر کارخانجات و طرح‌های تولیدی و صنعتی است و اقساط شان عقب افتاده، جرایم آنها را به اجرا می‌گذارند و تولیدکننده‌‌ای که 20 میلیون تومان وام گرفته باید سه برابر آن را بابت جریمه، دیرکرد و سایر مسائل پرداخت کند که تکرار این موارد قطعا! مسائل تولید ملی را تحت‌الشعاع قرار داده و تهدید می‌کند.
فتحی‌پور در پایان برون‌رفت از رکود اقتصادی و تقویت و توسعه کسب و کار را برنامه‌ریزی مدرن دولت، کنترل نقدینگی و رشد صادرات غیرنفتی اعلام کرد و افزود: عملیاتی شدن این برنامه موجب کاهش تورم و رونق اقتصادی کشور خواهد بود.


کد مطلب: 42029

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/interview/42029/افزایش-تولید-داخل-گرو-تعامل-مناسب-بانک-تولیدکنندگان

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir