سالی پُر از حاشیه برای آمریکا؛
نگاهی به عملکرد ترامپ در زمینه نظامی در یکسال ریاستجمهوریاش
27 آذر 1396 ساعت 14:58
پایگاه اینترنتی لوبلاگ نوشت در نخستین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آمریکا در اجرای بیشترین عملیات ویژه رکورد زد.
به گزارش ایران خبر؛ پایگاه اینترنتی آمریکایی لوبلاگ نوشت: سناتور لیندزی گراهام، عضو کمیته نیروهای مسلح سنا در ماه اکتبر گفت: ما دقیقا نمی دانیم از لحاظ نظامی کجای این جهان هستیم و دقیقا چه کاری انجام می دهیم. وی این سخنان را به دنبال کشته شدن 4 عضو نیروهای عملیات ویژه در کشور نیجر در غرب آفریقا بیان کرد. در آن زمان گراهام و دیگر سناتورها درباره استقرار نیروهای آمریکایی در مناطق مختلف ابراز تعجب و نگرانی کردند.
اوایل امسال ژنرال ریموند توماس، رئیس فرماندهی عملیات ویژه آمریکا در جلسه ای در کمیته نیروهای مسلح سنا درباره حضور گسترده نیروهای ویژه آمریکایی در نقاط مختلف جهان مطالبی بیان کرد، هرچند که گراهام در این جلسه حضور نداشت. وی با افتخار عنوان کرد: ما در تمام نقاط جهان عملیات انجام می دهیم و می جنگیم.
بر اساس آماری که فرماندهی عملیات ویژه آمریکا به تام دیسپچ ارائه کرد، در سال 2017 [1396] نیروهای عملیات ویژه آمریکا ازجمله یگان ویژه نیروی دریایی این کشور و کلاه سبزهای ارتش در 149 کشور جهان مستقر شدند. این رقم حدود 75 درصد از کشورهای کل جهان را شامل می شود و نشان دهنده افزایش نسبی درمقایسه با سال 2016 [1395] و در دوره ریاست جمهوری باراک اوباماست. در سال 2016 تعداد کشورهایی که نیروهای ویژه آمریکایی در آنها مستقر شده بودند، 138 کشور اعلام شده بود. این رقم در مقایسه با آخرین روزهای ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش حدود 150 درصد افزایش داشته است.
ویلیام هارتونگ، مدیر پروژه امنیتی و تسلیحاتی مرکز سیاست های بین المللی گفت: بیشتر آمریکاییان اگر بفهمند نیروهای عملیات ویژه آمریکا در سه چهارم کشورهای جهان مستقر شده اند، متعجب خواهند شد. هیچ شفاف سازی درباره اینکه این نیروها در این کشورها چه کاری انجام می دهند و اینکه آیا تلاش های آنها باعث افزایش امنیت شده یا به تشدید تنش ها و درگیری ها منجر شده است، وجود ندارد.
ژنرال توماس در ماه مه به کمیته نیروهای مسلح سنا گفت: از زمان حملات 11 سپتامبر، ما میزان نیروهای خود را تا حدود 75 درصد افزایش داده ایم تا بتوانیم خود را برای اجرای عملیات احتمالی آماده کنیم. از سال 2001 [1380] تاکنون هم از لحاظ عملیاتی و هم از لحاظ میزان گسترش جغرافیایی فعالیت های نیروهای عملیات ویژه آمریکا افزایش یافته است. در هر روز حدود 8 هزار نیروی ویژه از یک فرماندهی که تعداد نیروهای آن حدودا بالغ بر 70 هزار نفر می شود، در حدود 80 کشور جهان مستقر می شوند.
هارتونگ به تام دیسپچ گفت: افزایش استفاده از نیروهای ویژه از زمان حملات 11 سپتامبر بخشی از برنامه ای بود که از آن به عنوان جنگ جهانی با تروریسم یاد می شد و راهی بود برای فعال نگاه داشتن نظامی آمریکا در مناطقی فراتر از عراق و افغانستان که جنگ های اصلی این کشور در آنها در جریان بود.
نویسنده با بیان این که دولت ترامپ تقریبا در همه زمینه ها سیاست های باراک اوباما را هدف حمله قرار داد، افزود: زمانی که به نیروهای عملیات ویژه رسید، دولت ترامپ از استفاده از این نیروها به شیوه رئیس جمهور پیشین استقبال کرد و حتی پا را فراتر نهاد و استفاده از آنها را افزایش داد.
دونالد ترامپ برای اجرای حملات در مناطق جنگ زده ای مانند یمن و سومالی به فرمانده های نظامی اختیارات بیشتری داد. به گزارش میکا زنکو، کارشناس امنیت ملی و کارشناس ارشد اندیشکده چتم هاوس، این نیروها در شش ماه نخست ریاست جمهوری ترامپ عملیات ضد تروریسم مرگبار خود را در کشورهایی که میدان جنگ نبودند تا پنج برابر افزایش دادند، همان کاری که در شش ماه آخر ریاست جمهوری اوباما انجام دادند.
در 15 سال اخیر شواهد ناچیزی وجود دارد که نشان دهد تکاوران آمریکایی در ایجاد ثبات در کشورها و مناطق آسیب پذیر در برابر نفوذ تروریست ها پیشتاز بوده اند. این واقعیت در گزارش ژنرال توماس در کمیته نیروهای مسلح سنا نیز مشهود بود.
نویسنده در بخش دیگری از این تفسیر نوشته است: به طور رسمی اعلام می شود حدود 5 هزار و 300 نیروی آمریکایی در عراق حضور دارند. درحالی که اعتقاد بر این است که آمار واقعی احتمالا بیشتر از این است. از طرف دیگر نیروهای عملیات ویژه در جنگ سوریه نیز ایفای نقش کردند. امسال نیروهای ویژه آمریکا در عراق، سوریه، افغانستان، یمن، سومالی و کشورهای نیجر و مالی کشته شده اند.
به گزارش فرماندهی عملیات ویژه نیروهای این فرماندهی امسال در 33 کشور اروپایی نیز حضور داشته اند. مایکل وایزمن، سخنگوی این فرماندهی در اروپا به تام دیسپچ گفت: به غیر از روسیه و بلاروس نیروهای ما تقریبا در تمام کشورهای اروپایی به امر آموزش اشتغال دارند.
در واقع در دو سال اخیر آمریکا تقریبا در تمام کشورهایی که در مرز غربی روسیه قرار دارند، احتمال عملیات ویژه را لحاظ کرده است. توماس با اشاره به کشورهای حوزه بالتیک مانند رومانی، لهستان، اوکراین و گرجستان گفت: ما در تمام کشورها چه عضو ناتو و چه غیر عضو ناتو که با روسیه مرز مشترک دارد، حضور دائم داشته ایم تا به آنها کمک کنیم برای مقابله با تهدیدهای احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند.
باوجود سال ها ابراز نگرانی کارشناسان اندیشکده ها و حامیان عملیات ویژه، درباره پیامدهای شتاب بالای عملیات بر این نیروها، به نظر نمی رسد افزایش مداوم تعداد عملیات، ماموریت ها و استقرار نیروها در خارج از کشور پس از حملات 11 سپتامبر پایانی داشته باشد و تعداد کشورهایی که نیروهای آمریکایی در آنها مستقر شده اند در سال 2017 به 149 کشور رسیده است. در دوران ریاست جمهوری اوباما و در سال 2015 این رقم به 147 کشور رسیده بود.
انتهای پیام/
کد مطلب: 102629
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/102629/نگاهی-عملکرد-ترامپ-زمینه-نظامی-یکسال-ریاست-جمهوری-اش