۲ مرز رسمی و بلاتکلیفی اهالی بلوچستانِ ایران برای دریافت ویزای پاکستان

خبرگزاری ايسنا , 10 آبان 1400 ساعت 8:07

ایسنا/سیستان و بلوچستان


به گزارش ایران خبر، - بندر کراچی پایتخت اقتصادی پاکستان که تنها ۶۰۰ کیلومتر با مرزهای پیشین و ریمدان فاصله دارد با جمعیتی ۲۰ میلیون نفری یکی از مناطق مهم برای داد و ستد مرزنشینانِ دو بلوچستان ایران و پاکستان به شمار می‌رود و تردد آسان تجار این دو کشور می‌تواند در بهبود تعاملات تجاری طرفین نقش پُررنگی ایفا کند، از طرفی بحث مراودات خویشاوندی اهالی دو طرف مرز هم نکته مهمی است که بر ضرورت ایجاد و راه‌اندازی دفتر کنسولگری سواحل مکُران می‌افزاید.

وقتی از سواحل مکران سخن به میان می‌آوریم منظورمان پنج شهرستان دشتیاری، راسک، سرباز، چابهار و کنارک با جمعیتی بیش از ۵۰۰ هزار نفر است که حتی اگر صرفا به رفت و آمد اهالی یکی از این شهرستان‌ها توجه شود آنوقت است که درک می‌کنیم استقرار نمایندگی یا دفتر کنسولگری در جنوب بلوچستان چه بار سنگینی را از دوش مردم این خطه برمی‌دارد و آنها را از شر خطرات جاده‌ای و رفت و آمد هزار و ۲۰۰ کیلومتری مرکز استان نجات می‌دهد.

در همین رابطه و در راستای انعکاس مطالبات اهالی این دیار با نمایندگان مردم در شورای اسلامی گفت و گو می‌کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهرستان مرزی دشتیاری در گفت وگو ایسنا اظهار؛ مرز بین‌المللی ریمدان فرصتی بی بدیل در جنوب شرقی کشور هست که ایران را به جمعیت  ۳۷ درصدی جهان وصل می کند و یکی از ظرفیت‌های مهم تجاری به شمار می‌رود.

وی گفت؛ در ۲۹ آذرماه ۹۹ مرز بین‌المللی ریمدان با حضور مقامات بلند پایه دو کشور ایران و پاکستان بصورت رسمی افتتاح شد متأسفانه از همان اوایل با کمبودهای جدی در حوزه زیرساختی داشت حالا با گذشت ۱۱ ماه از افتتاح پایانه مرزی ریمدان بخش ترانزیت پایانه غیر فعال است.

خالد ایزدپناه افزود؛ برنامه ریزی مشخصی برای سهولت مردم مرزنشین با افتتاح پایانه مرزی ریمدان صورت نگرفته مرزنشین شهرستان دشتیاری برای أخذ ویزا باید ۱۲۰۰ کیلومتر طی کند تا روادید سفر بگیرند در شرایط کنونی برای یک شهروند مرزنشین دشتیاری قطعا سخت و طاقت فرسا بوده و  استقراردفترکنسولگری در یکی از شهرستان های دشتیاری و راسک نیاز مبرم و ضروری است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار نیز در گفت‌وگو با ایسنا افزود؛ موقعیت استراتژیک دو مرز بین‌المللی ریمدان و پیشین و فاصله کوتاه با بزرگترین بندر تجاری اقتصادی پاکستان که جز کلان شهر این کشور محسوب می شود ایجاد دفتر کنسولگری در سواحل مکران امری مهم است و از همان ابتدا باید  توجه ویژه به استقرار دفتر کنسولگری داشت.

عمربلوچ اظهار کرد؛ نقطه منفصل مرز ریمدان به منطقه آزاد چابهار و بندر گوادر پاکستان در همسایگی چابهار ظرفیت ملی برای توسعه اقتصادی جنوب شرق کشور است و ارتباطات بین المللی اقتصادی و تجاری را دو چندان خواهد کرد.

وی گفت؛ شهرستان های چابهار، کنارک،  دشتیاری ،زرآباد ، راسک ،سرباز  نیکشهر و قصرقند از جمله مناطقی هستند که فاصله‌ چندانی با مرز های ریمدان و پیشین ندارند و مردم این مناطق با توجه به روابط فامیلی با مناطق بلوچستان پاکستان تردد در این دو مرز افزایش چشمگیری داشته است و نیاز است برای سهولت و دسترسی آسان به روادید مهیا شود.

وی با اشاره به وضعیت کنونی اخذ روادید و مشکلات و دغدغه های مردم خاطرنشان کرد؛ توجیه پذیر نیست یک شهروند از جنوب استان باید ۱۲۰۰ کیلومتر را طی کند برای أخذ یک روادید در صورتیکه دو مرز مشترک  رسمی با کشور پاکستان در جنوب استان واقع شدند وزارت امور خارجه و دستگاه های مرتبط باید در این زمینه پاسخگو شهروندان عزیز جنوب استان باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر مرزی پیشین نیز در گفت وگو با ایسنا تصریح کرد؛ مردم بلوچ طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مرزداران واقعی کشور هستند و امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اتحاد وحدت و یکپارچگی وجود دارد اما در این میان کاستی های نیز است که نگاه و توجه ویژه دولت را می طلبد، پایانه مرزی پیشین از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید و رسماً در یک فاز مسافری آغاز بکار کرد.

محمد شریف عدالتخواه افزود؛ پایانه مرزی پیشین در ۵ کیلومتری شهر پیشین واقع شده است متأسفانه امروز باید مرزنشین پیشینی برای أخذ یک روادید  ۱۲۰۰کیلومتر طی کند آیا این انصاف است.

وی خواستار استقرار دفتر کنسولگری در یکی از شهرهای همجوار مرزهای رسمی ریمدان و پیشین شد و خاطرنشان کرد؛ انتظار ما از دولت و وزارت امور خارجه این است در اسرع وقت این مشکل و معضل مردم جنوب استان را برطرف کنند تا مردم بیش از این دچار هزینه های گزاف رفت و آمد و خطرات جاده‌ای نشوند.


کد مطلب: 167521

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/167521/۲-مرز-رسمی-بلاتکلیفی-اهالی-بلوچستان-ایران-دریافت-ویزای-پاکستان

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir