ایران به دنبال موقعیت‌های برد-برد در بخش سرمایه‌گذاری

خبرگزاری ايسنا , 29 آبان 1400 ساعت 12:48

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه باید از بهترین روش‌ها و مدل‌ها برای تامین منابع مالی در داخل و خارج کشور استفاده و زمینه‌های سرمایه‌گذاری تسهیل شود، گفت: وقتی می‌گوییم باید قراردادها را بهبود و قدرت چانه‌زنی و جذابیت طرح‌ها را افزایش دهیم، لزوما به معنای تغییر ماهیتی در روش‌های گذشته نیست، بلکه به دنبال بهبود و به اصطلاح امروزی‌ها ایجاد موقعیت‌های برد-برد هستیم.


به گزارش ایران خبر، محسن خجسته‌مهر در نشست تکریم و معارفه مدیر سرمایه‌گذاری و کسب و کار این شرکت، با بیان اینکه ایجاد ساختار مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار در شرکت ملی نفت اقدام خوبی بود که در گذشته انجام شد و به عنوان یک ضرورت باید به حداکثر اثربخشی برسد، اظهار کرد: نفت در چند سال آینده ماموریت‌های مهمی پیش رو دارد و در این زمینه لازم است مدیریت امور سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار با دیگر بخش‌ها از جمله مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی، معاونت توسعه و مهندسی، امور مالی و امور بین‌الملل همراه و در مسیر هم‌افزایی حرکت کند.

درآمدزا بودن فعالیت‌های نفت به سرمایه‌گذاری وابسته است

وی با اشاره به اینکه فعالیت های نفت هم سرمایه‌بر است و هم درآمدزا که درآمدزا بودن فعالیت‌ها بشدت به سرمایه گذاری وابسته است، تصریح کرد: در طی دو دهه گذشته شرایط داخلی و محدودیت های بین المللی باعث شد تا از مساله سرمایه گذاری و تامین منابع مالی تا حدی غافل شویم  و تا حدودی نیز در کشور دیر به این مساله مهم پرداخته شد.

خجسته مهر ادامه داد: با مطرح شدن بحث اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری برخی بنگاه ها و برون سپاری فعالیت ها، رویه بخش سرمایه گذاری و تامین منابع مالی کمی تغییر کرد و در این مسیر متاسفانه برخی واگذاری ها ذیل اصل ۴۴ به صورت ناقص اجرا شد که مستقیما مانعی برای سرمایه گذاری های بعدی بود.

وی تصریح کرد: در ادامه به تدریج کشور وارد شرایط پیشرفته تری شد و به سمت تامین منابع مالی با شیوه ها و اسامی مختلف مانند فاینانس، انتشار اوراق، قراردادهای بیع متقابل و... حرکت کردیم که هدف این سرمایه گذاری ها، بهبود کسب و کار بود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه دلایل عدم توفیق در زمینه تامین منابع مالی و سرمایه گذاری را نباید تنها به مسایل داخلی ربط داد بلکه زمینه های بین المللی نیز در این بخش اثرات منفی گذاشته بود، افزود: طرح های نفتی عمدتا جذاب و سودآور هستند و حتی مواقعی که قیمت نفت کاهش می یابد نیز در بخش بالادستی و به ویژه در برخی میدان ها و طرح ها برای سرمایه گذاران جذابیت هایی وجود دارد.

خجسته مهر با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران در شرایط فعلی باید رویکردهای متنوعی را مدنظر قرار دهد، گفت: نفت در چند سال آینده ماموریت‌های مهمی پیش رو دارد و در این زمینه لازم است مدیریت امور سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار با دیگر بخش‌ها از جمله مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی، معاونت توسعه و مهندسی، امور مالی و امور بین‌الملل همراه و در مسیر هم‌افزایی حرکت کند.

حداکثرسازی درآمدهای داخلی نفت

وی با بیان اینکه زمانی که نمی توانیم از ظرفیت های بین المللی به طور کامل استفاده کنیم باید درآمدهای داخلی خود را به حداکثر برسانیم، گفت: این درست نیست که شرکت ملی نفت برای دیگران درآمدزایی کند اما عایدی برای خودش نداشته باشد؛ خوشبختانه در مدت اخیر نیز در هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران تصمیمات خوبی گرفته شده است که به تکمیل شدن زنجیره ارزش کمک می کند.

خجسته‌مهر افزود: از منابع داخلی برای توسعه طرح ها استفاده می شود که این یک نوع استقراض است و شرکت باید بتواند سهم خود از محل فروش نفت خام و میعانات گازی را افزایش دهد.

 ترسیم زنجیره طرح‌های بالادستی

طبق اعلام شرکت ملی نفت، وی با اشاره به اینکه برخی طرح ها کامل اجرا نشده است و زنجیره طرح های بالادستی باید ترسیم تا هدف سرمایه گذاری که بالابردن درآمد است محقق شود، گفت: باید نقدینگی را احراز کرد؛ یکی از مشکلات این است که شرکت ملی نفت درآمد دارد اما نقدینگی ندارد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه اقتصاد نفت باید مردمی باشد، گفت: ظرفیت های سرمایه گذاری در بین مردم نیز وجود دارد و علاوه بر اینکه سبد سرمایه گذاری خارجی محفوظ است باید از ظرفیت های مردمی نیز استفاده کرد.

وی افزود: وقتی می گوییم باید قراردادها را بهبود و قدرت چانه زنی و جذابیت طرح ها را افزایش دهیم لزوما به معنای تغییر ماهیتی در روش‌های گذشته نیست، بلکه به دنبال بهبود و به اصطلاح امروزی‌ها ایجاد موقعیت‌های برد-برد هستیم.

 صدور خدمات فنی و مهندسی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی را باید ارتقا و در این زمینه اقدام های جدی را در دستور کار قرار دهیم، گفت: باید زمینه سرمایه گذاری بخش پایین دست در بالادست را فراهم کنیم،  وقتی نفت، خوراک آن بخش را تامین می کند، بخش پایین دست نیز می تواند در بخش توسعه که جذابیت های مناسبی هم دارد حضور یابد.

 تقویت ساختار و استفاده از نیروهای توانمند

وی افزود: برای اینکه کارهای مهم را به سرانجام برسانیم نیاز به قالب و ساختار مناسب داریم و از آن مهمتر، فردی است که قرار است در آن ساختار کار کند که باید به دنبال افراد کارآمد و دارای دیدگاه های متعالی باشیم.

خجسته مهر ادامه داد: شاخص های مدیریت ریسک در شرکت ملی نفت باید تدوین و ریسک های شرکت باید شناسایی و محاسبه شود تا در اقدام های آتی ریسک زیادی متوجه شرکت نفت نباشد.


کد مطلب: 168763

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/168763/ایران-دنبال-موقعیت-های-برد-بخش-سرمایه-گذاری

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir