پشت پرده اقدامات مخرب غربی ها در مذاکره با ایران
ایران آنلاین , 23 آذر 1400 ساعت 12:05
ایران آنلاین-پشت پرده اقدامات مخرب غربی ها در مذاکره با ایران : : مذاکرات وین، به صورت فشرده و کند اما رو به جلو ادامه دارد، طرفهای مذاکره کننده در حال تعیین دامنه موضوعات اختلافی هستند که باید درباره آنها گفتوگوهای جدی انجام شود، اما همزمان با برگزاری مذاکرات، رژیم صهیونیستی، آمریکا و همچنین مقامات اروپایی به راهبرد تهدید و فشار علیه ایران، ادامه میدهند. اما سوال این جاست که این اقدامات مخرب جبهه غربی با چه هدفی انجام میگیرد.
به گزارش ایران خبر،
تحریمها و تهدیدهای آمریکا
آمریکاییها در آستانه و در حین برگزاری مذاکرات، چندین دور تحریم علیه ایران اعمال کردند، یکی از اهداف این تحریمها از منظر آمریکا تلاش برای دستور کار در مذاکرات در خصوص مسأله رفع تحریمهاست.
آمریکایی ها با وضع این تحریم ها به نوعی این گمانه را مطرح میکنند که در پی این نیستند که برخی از تحریمهایی را که پس از برجام وضع شده را رفع کنند نه تنها به دنبال حفظ آن تحریم ها بوده بلکه آن ها را تقویت نیز خواهند کرد.
بخش دیگری از فشارهای آمریکا، در حوزه جنگ روانی و رسانهای است، رسانههای آمریکایی از تلاش واشنگتن برای فشار بر برخی کشورها از جمله امارات در زمینه کاهش روابط اقتصادی خبر دادند، برخی پا را از این فراتر گذاشته و حتی به گزینه نظامی نیز اشاره کردند، به نظر میرسد این دسته از فشارها با هدف فشار بر تیم مذاکره کننده ایرانی برای تعدیل و کاهش مطالبات ایران بر سر میز مذاکره است.
آمریکاییها همزمان طرح ایده توافق موقت را نیز مطرح کردند، مطرخ کردن این ایده به موازات جنگ روانی از جمله در حوزه هسته ای میتواند گمانه فشار بر ایران برای پذیرش توافق موقت را تقویت کند اما این ایده نه به خاطر مطالبات ایران بلکه به دلیل عدم آمادگی آمریکایی ها برای بازگشت کامل به برجام است.
آمریکایی ها در داخل دچار اختلافات شدیدی هستند و این باعث ایجاد عدم انسجام در تصمیمگیری آنها شده است.
کری خوانیهای اروپا
مقامات اروپایی نیز مدام از محدود بودن فرصت و بسته شدن پنجره برای احیای برجام سخن میگویند اگر دقیقتر به موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم که این پنجره و فرصت پیش از آنکه برای ایران بسته شود برای طرفهای غربی، فرصت کمرنگتر میشود چراکه آنها خود را تحت فشار پیشرفت برنامه هستهای ایران احساس میکنید اما ایران با افزایش تاب آوری اقتصادی و اجتماعی خود را در منگنه تحریمها نمیبیند.
بنابراین این هشدارهای مقامات اروپایی، بیش از آنکه تهران را نگران کند، در اصل نگرانیهای سه کشور اروپایی را بازگو میکند.
اروپاییها نیز به مانند آمریکا به دنبال، تعدیل مواضع ایران هستند به همین دلیل مشاهده فشار از سوی آنها امری بعید نیست.
تهدیدهای نظامی رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی، با همکاری با دستکم با چراغ سبز آمریکا، اقدامات تروریستی را علیه دانشمندان و تاسیسات هستهای ایران، انجام داده است، بنابراین صهیونیست باز اگر بتوانند به انجام چنین اقداماتی ادامه خواهند داد.
دمیدن در شیپور جنگ، به صورت علنی نشان از ناتوانی عملی آنها در میدان است، اسرائیلی ها به خوبی میدانند که هر اقدام نظامی علیه ایران چه تبعات سهمگینی را برای آنها و آمریکاییها در منطقه در پی خواهد داشت و همین امر تا به امروز نقش بازدارندگی در مقابل چنین حملاتی را ایفا کرده است پس جنگ روانی صهیونیستها با چه هدفی دنبال میشود؟
اسرائیل طی سالها و دهههای گذشته ثابت کرده است که بقای خود را در تنش و بحران آفرینی میبیند، صهیونیستها از احتمال، تغییر تمرکز آمریکا از منطقه غرب آسیا به سمت شرق آسیا با هدف مقابله با چین نگران هستند، به همین دلیل به دنبال این هستند که با ایجاد تنش، اولا مانع خروج آمریکا از منطقه شوند و ثانیا از حصول توافق بین ایران و اعضای برجام جلوگیری کنند.
صهیونیستها امیدوار به اثرگذاری اقدامات مخرب خود بر فرآیند مذاکرات هستند و چون میدانند با مخالفتی از سمت کشورهای اروپایی و آمریکایی مواجه نخواهند شد همچنان به این کار ادامه میدهند تا اینکه بین طرفهای مذاکره کننده اختلاف ایجاد کرده یا دستکم اهرمی را برای طرفهای غربی در اخذ امتیازات هرچه بیشتر از ایران ایجاد کنند.
وجهه دوم گزاره پیش گفته، برای کشورهای غربی نیز در مذاکرات مطلوب است، اما نه تنها اسراییلیها بلکه آمریکایی ها نیز در حال حاضر نه توان و نه برنامه اقذام نظامی علیه ایران را ندارند. خروج سراسیمه آمریکایی ها از افغانستان به وضوح نشان میدهد که آن ها امکان درگیری در یک چالش جدید در منطقه را ندارند. آمریکاییها یک جمله معروف دارند که میگوید سگی که پارس میکند، معمولاً گاز نمیگیرد.
کد مطلب: 170363
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/170363/پشت-پرده-اقدامات-مخرب-غربی-مذاکره-ایران