کد مطلب: 172779
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۰۰
ایسنا/کرمان
 
به گزارش ایران خبر، علی زینی‌وند صبح امروز ۲۶ دی‌ماه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان با یادآوری سیل های دو سال قبل گفت: با توجه به‌ پیش بینی های سازمان هواشناسی و گزارشات واصله مناطق حبالبارزه، عنبررآباد، رودبار، زهکلوت و حوزه بم بخصوص مناطق زیردست سد نسا در آماده باش کامل باشند.

وی با اشاره به بارش های سامانه قبل و بحران های که در برخی مناطق کشور ایجاد کرد، افزود: سامانه بارشی قیل در برخی مناطق حدود ۲۶۰ میلیمتر بارش داشت اما با توجه به همت همه دستگاه ها و ارگان ها توانستیم به خوبی بحران را بدون تلفات جانی و کمترین خسارت مدیریت کنیم.

استاندار کرمان تاکید کرد: اگر مداخله صورت نگیرد بارش ها می توانند خسارات جبران ناپذیری به بار بیاورند.

زینی وند با تاکید اینکه هشدارها جدی هستند، تصریح کرد: باید همه امکانات دولتی و خصوصی در اختیار مدیریت بحران قرار دهید و فرمانداران با تنظیم صورتجلسه و صادر کردن فاکتور امکانات بخش خصوصی در اختیار گیرید و در زمان بحران اجازه و اختیار نداریم، وجود ندارد و فرمانداران از اختیارات قانونی خود استفاده کنند.

وی حفظ جان مردم، سپس خانه و بعد کشاورزی مردم را به ترتیب اولویت های اصلی استان برشمرد و اظهار کرد: سابقه بارش ۲۸۰ میلیمتر در کوه های جبالبارز در سال های اخیر تصور نمی کنم، داشته باشیم.

استاندار کرمان افزود: با توجه با بارش های هفته هلی قبل و همچنین باتلاقی بودن برخی از دشت هل استان لذا اکنون بارش ۱۰۰ میلیمتر می تواند به اندازه بارش ۲۰۰ میلیمتر خطرناک باشد.

وی خطاب به فرمانداران گفت: مردم را از بستر رودخانه ها تخلیه کنید و وقتی خطر جدی باشد همه چیز حاکمیتی و دستوری است.

زینی‌وند تاکید کرد: امشب و سه شنبه خطر داریم و با اتخاذ تدابیر لازم خسارت را به حداقل برسانید و شرق استان و جنوب در آماده باش کامل باشند.

وی تاکید کرد: فرمانداران رودبار جنوب، عنبرآباد، جیرفت، بم، ریگان و نرماشیر میزان آمادگی خود در مواجه با بارش های سیل آسا را بررسی کنند و فرض کنید بارش ۲۸۰ میلیمتر اتفاق می افتاد بنابراین هیچ کس غافلگیر نشود و جان هیچ کس از دست نرود و بدانید هیچ توجیهی از مدیران پذیرفته نخواهد شد.

استاندار کرمان ضمن تشکر از ارتش و دستگاه ها در اایروبی رودخانه ها و دفع خطرات زیادی که سامانه بارشی قبلی می توانست به بار آرد و در ادامه با اشاره به تخصیص ۵۰ میلیارد تومان علی الحساب به استان های سیل زده، اظهار کرد: در سطح ملی باید فکری برای جبران خسارات بلایای طبیعی کنند تا خسارات و آسیب ها در کمترین زمان جبران شوند.

وی تاکید کرد: اگر هزینه ها را در آبخیزداری، آبخوان داری و لایروبی رودخانه ها صرف کنیم می توانیم مشکل فرسایش خاک، ذخایر آب حل و کشاورزی و جان مردم را نیز حفظ کنیم.

وی با اشاره به خسارت هلی سیل های اخیر به لوازم منزل و تلف شدن دام ها در برخی مناطق استان تاکید کرد: اثاثیه و احشام مردم باید ظرف همین هفته تامین شود و پول آن را نهادها تامین کرده اند. فرمانداران ویژه برای برآورد خسارات وقت بگذارند تا در این هفته خسارات سیل قبلی جبران کنیم.

 

منبع : خبرگزاری ايسنا