رئیس جمهور دستور داده تا دسترسی همه مردم به نظام بانکی آسان شود
خبرگزاری مهر , 27 دی 1400 ساعت 20:00
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در صورتی که افراد دارای رتبه اعتبارسنجی مناسب باشند به طور ویژه تسهیلات خرد، سهلتر به آنها پرداخت میشود.
به گزارش ایران خبر، به نقل از صدا و سیما، علی صالح آبادی در حاشیه هفتمین همایش مالی اسلامی و در جمع خبرنگاران افزود: البته ما در حال حاضر امکان وثایق سهل را فراهم کردیم. اما الزام بیشتری در این زمینه برای بانکها در نظر خواهیم گرفت. باید تأکید کنم که مشروط به رتبه اعتباری مناسب مشتری، لزوماً نیازی نیست که وثایق زیادی از وی دریافت شود و با روشهای دیگر و حداقل وثایق، تسهیلات خرد میتواند به مشتری پرداخت شود؛ لذا ما بر روی مدلهای مرتبط کار خواهیم کرد و در آینده نزدیک مجموعهای از مقررات و قوانین را به شبکه بانکی ابلاغ خواهیم کرد تا دسترسی مردم تسهیل شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه رمزپول یا همان رمزریال توسط بانک مرکزی انتشار مییابد، گفت: مصوبات و دستورالعمل مربوطه در شورای پول و اعتبار تصویب شده و در آینده نیز عملیاتی خواهد شد. همچنین در رابطه با سایر رمزداراییها موضوع در دولت و کمیسیون مربوطه در حال بررسی است.
وی با اشاره به سایر مسائل طرح شده در جلسه امروز با رئیس جمهوری افزود: نکات متعددی در جلسه با رئیس جمهوری مطرح شد از جمله آنکه بانکها باید تسهیلات را به سمت بخشهای مولد در حوزه اقتصادی چه حوزههای تولیدی یا خدماتی هدایت کنند و این امر بایستی جز اولویتهای پرداخت تسهیلات شکبه بانکی باشد.
صالح آبادی اضافه کرد: همچنین رئیس جمهور تأکید ویژهای بر بهبود وجهه نظام بانکی داشتند چراکه بانکها خدمات ارزندهای را ارائه میکنند و در این باره خود بانکها نیز ضروری است خدمات خود را بهتر به جامعه معرفی کنند. همچنین لازم است دسترسی مردم به تسهیلات خرد و با وثایق سهل امکان پذیر شود.
وی گفت: بحث عدالت بانکی و تحول در فرآیندها، نگاه تحولی به نظام بانکی، ارتباط بانکها با بانک مرکزی و مشتریان و سایر ذی نفعان از دیگر موارد مدنظر رئیس جمهوری است که باید بهبود یابد. همچنین بحث کفایت سرمایه بانکها، اصلاح ناترازی نظام بانکی و اصلاح نظام بانکی از جمله محورهای مدنظر رئیس جمهور بود.
صالح آبادی در ادامه تأکید کرد: هدایت تسهیلات به سمت سرمایه گذاریهای تولیدی و مولد و تأکید ایشان بر این مهم که بانکها امانت دار مردم هستند از دیگر مواردی بود که رئیس جمهوری به آن اشاره کردند. از این رو رئیس جمهوری بانکها را به عنوان مجموعهای که سرمایههای مردم و منابع مردم در آنهاست تلقی کردند و لذا بانکها باید در این زمینه شرایط را بهبود بخشند.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص دیگر مباحث طرح شده از سوی ریاست جمهوری گفت: یکی دیگر از مواردی که در جلسه امروز با رئیس جمهوری شد، موضوع واحدهای تعطیل شده و در اختیار بانکها بود، از این منظر تصمیم بر آن شد که بانکها یا این واحدها را فعال کنند و یا این واحدها به بخش خصوصی واگذار شود. همچنین ایشان تأکیداتی درباره بانکداری اسلامی و تقویت جریان تقویت قرض الحسنه و نقش بانکهای قرض الحسنه در این باره داشتند.
وی با اشاره به عملکرد سامانه نیما تأکید کرد: معاملات در سامانه نیما بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود و بانک مرکزی دخالتی در تعیین نرخ ندارد. این بازار است که نرخ را تعیین کند. اما طبیعی است که میان نرخ نیما و نرخ بازار متشکل معاملات ارزی اختلافی وجود داشته باشد. چراکه در بازار نیما، حوالجات عرضه میشود و در بازار متشکل معاملات ارزی اسکناس خرد است.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص تاکید رئیس جمهوری بر معرفی بدهکاران بانکی گفت: لیست بدهکاران عمده بانکها در صورتهای مالی بانکها در سامانه کدال منتشر میشود.
علی صالحآبادی همچنین امروز در «هفتمین همایش مالی اسلامی» که به همت «انجمن مالی اسلامی» امروز در محل بانک مرکزی برگزار شد، با اشاره به تصویب دستورالعمل رمزریال گفت: هفته گذشته در شورای پول و اعتبار دستورالعمل رمزریال تصویب و چارچوبهای مرتبط با آن تعیین شد و به زودی نیز شاهد عملیاتی شدن و راهاندازی آن خواهیم بود. باید تاکید کنم که این موضوع بسیار مهم است و در ابعاد مختلف و به ویژه حوزه سیاستگذاری از دیدگاههای مختلف استقبال میکنیم.
وی ضمن اشاره به تشکیل شورای فقهی در بانک مرکزی در سه سال گذشته عنوان کرد: شورای فقهی به موجب قانون برنامه ششم ایجاد شده و اقدامات خوبی انجام داده است و البته این امر تنها مقدمه و شروع کارهای آتی است و در زمینه بانکداری اسلامی نیز باید نهادسازی و نظامسازی در داخل کشور انجام شود.
صالح آبادی با بیان اینکه اخیراً اصلاحاتی بر روی دستورالعمل شورای فقهی بانک مرکزی انجام شده است، گفت: با اعمال این اصلاحات تلاش شده است موضوع بانکداری اسلامی جامعتر دیده شود. همچنین در کنار این شورا که به تأیید هیأت عامل بانک مرکزی نیز رسیده است، کارگروهی تخصصی در شهر قم تشکیل شده است و عملاً موضوعاتی که شورای فقهی ارجاع میشود پیش از طرح در شورا به دقت بررسی میشود. پیش از این امور کارشناسی مرتبط با موضوع در همان شورای فقهی بررسی میشد که این امر فرایند تصمیمگیری را زمان بر میکرد. با ایجاد این کارگروه زمانی که شورای فقهی موضوع و ابعاد آن به صورت شفاف و روشن باشد میتواند سریعاً تصمیم گیری شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه پیش از این نیز شورای فقهی مصوباتی را داشته است، تصریح کرد: ما باید در صحنه عمل شاهد اجرایی شدن و پیاده سازی بانکداری اسلامی و مصوبات شورای فقهی باشیم. همچنین مصوبات شورای فقهی در قالب چک لیستهایی به حوزه نظارت ارائه شده است تا این موارد نیز از سوی حوزه نظارت مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در این بار مقرر شد فرد متخصصی که با بانکداری اسلامی آشنایی دارد توسط هیأت مدیره بانک، شخصی را به بانک مرکزی معرفی کند و صلاحیت آن شخص به تأیید شورای فقهی برسد. در واقع این فرد به عنوان بازوی اجرایی و شرعی تلقی میشود که ضوابط شورای فقهی را در بانک رصد میکند و این فرد در کمیته تطبیق و مقررات هر بانک نیز حضور دارد. این امر موجب میشود تا نظام بانکداری هرچه بیشتر به سمت اسلامی شدن حرکت کند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بحث بانکداری اسلامی یکی از دغدغههای دولت و متدینین و علما و مراجع است و همه باید به این سمت حرکت کنیم که میزان تطابق بانکداری ما با بانکداری اسلامی کامل باشد که امیدواریم با کمک همه دستاندرکاران بتوانیم این مسیر را دنبال کنیم.
کد مطلب: 172964