دارندگان گواهینامه ایرانی می‌توانند در ۷۸ کشور رانندگی کنند

خبرگزاری مهر , 15 فروردين 1401 ساعت 9:58

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور گفت: ایرانیان می توانند در ۷۸ کشور اروپایی و آسیایی با گواهینامه ایرانی تا ۶ ماه بدون تبدیل گواهینامه رانندگی کنند.


به گزارش ایران خبر، احتمالاً هنگام سفر به کشورهای خارجی این سوال برای شما پیش آمده که اگر دارای گواهینامه رانندگی ایران هستید آیا مجاز به استفاده این گواهینامه در کشور مقصد خواهید بود یا خیر. همچنین اگر گواهینامه کشور دیگری را در دست دارید هنگام سفر به ایران می‌توانید از آن استفاده کنید یا قادر به معادل سازی برای استفاده هستید؟ یا تا چه زمانی بعد از اخذ گواهینامه اجازه رانندگی در جاده‌ها را ندارید و اصلاً چه محدودیت‌هایی برای افرادی که به تازگی گواهینامه رانندگی دریافت کردند، وجود دارد.

در ایران پنج نوع گواهینامه رانندگی وجود دارد که عبارتند از مجوز موتورسیکلت، گواهینامه درجه سوم رانندگی، گواهینامه رانندگی درجه دو، گواهینامه رانندگی درجه یک و گواهینامه رانندگی خاص. در مورد موضوعات مطرح شده درباره گواهینامه رانندگی با سرهنگ احمد کرمی اسد رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور به گفتگو پرداختیم.

دارندگان گواهینامه ایرانی می‌توانند در ۷۸ کشور رانندگی کنند

چه محدودیت‌هایی برای افرادی که گواهینامه اخذ می‌کنند، وجود دارد؟

افرادی که موفق به اخذ گواهینامه پایه سوم رانندگی می‌شوند برابر ضوابط و دستورالعمل‌های صادره به منظور کسب مهارت بیشتر و تجربه در امر رانندگی و کنترل و هدایت هرچه بهتر وسیله نقلیه در سال اول محدودیت‌هایی برای رانندگی آنان در نظر گرفته شده است.

افرادی که موفق به اخذ گواهینامه پایه سوم می‌شوند، در سه ماهه اول رانندگی باید یک نفر دارنده گواهینامه پایه سوم که مشمول شرایط و ضوابط دستورالعمل فوق نباشد یا افرادی که دارای گواهینامه پایه دوم یا یکم باشد را هنگام رانندگی به همراه خود داشته باشند.

اشخاصی که جدیداً گواهینامه گرفتند از ساعات ۲۴ لغایت ۵ بامداد مجاز به رانندگی با وسیله نقلیه نیستند. همچنین رانندگی در معابر برون شهری به استثنای معابر بزرگراهی بین شهری تا فاصله حداکثر ۲۵ کیلومتر از شهرها ممنوع است آیا نمره منفی شامل افرادی که تازه گواهینامه گرفته اند، هم می‌شود؟

یکی دیگر از محدودیت‌های این افراد، عدم ارتکاب تخلفات منجر به اخذ نمره منفی طبق جدول موضوع ماده ۷ قانون است. ضمناً این اشخاص از ساعات ۲۴ لغایت ۵ بامداد مجاز به رانندگی با وسیله نقلیه نیستند. همچنین رانندگی در معابر برون شهری به استثنای معابر بزرگراهی بین شهری تا فاصله حداکثر ۲۵ کیلومتر از شهرها ممنوع است.

تقصیر در تصادفات منجر به جرح و فوت، حسب نظر کارشناسان تصادف و عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از عینک، سمعک و یا تجهیزات خاص از دیگر محدودیت‌های دارندگان گواهینامه پایه سوم در سال اول است.

آیا گواهینامه ایرانی در کشورهای خارجی اعتبار دارد؟

طبق قوانین حال حاضر ایران، اشخاص ایرانی که مقیم کشورهای دیگری هستند و همچنین گواهینامه معتبر کشوری که در آن ساکن هستند را دارند، به مدت ۶ ماه از زمان ورود به خاک ایران همچنان مجاز به رانندگی با استفاده از گواهینامه معتبر خارجی خود هستند. این قانون برای شهروندان خارجی نیز صدق می‌کند.

قانونی هم در این زمینه داریم؟

ماده ۲۲ آئین نامه صدور انواع گواهینامه‌های رانندگی می‌گوید «دارندگان گواهینامه معتبر خارجی اعم از ایرانی و خارجی می‌توانند تا ۶ ماه بعد از ورود در ایران رانندگی کنند و در صورت تمایل به ادامه رانندگی نسبت به تبدیل گواهینامه خارجی خود به گواهینامه ایرانی اقدام نمایند.»

دارندگان گواهینامه ایرانی می‌توانند در ۷۸ کشور رانندگی کنند

برای تبدیل گواهینامه خارجی به ایرانی چه اقداماتی باید انجام شود؟

تبدیل کردن گواهینامه‌های رانندگی معتبر صادر شده از کشورهای دیگر که گواهینامه صادر شده از کشور ایران در قلمرو سرزمینی آن‌ها جهت رانندگی معتبر می‌باشد، با ارائه دادن ترجمه و همچنین مشاهده اصل گواهینامه خارجی، دیگر مدارک ضروری، احراز سلامت جسمی و روانی درخواست کننده انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که دیگر موارد تبدیل گواهینامه‌های رانندگی با تأیید وزارت امور خارجه و سفارت کشور صادر کننده گواهینامه صورت می‌گیرد. همین‌طور مأموران سیاسی، کنسولی و همچنین اعضای سازمان‌های بین‌المللی توانایی این را دارند که برای تبدیل گواهینامه‌های خود، مدرک مندرج در ماده ۲۲ این آئین نامه را از طریق وزارت‌خانه‌های خارجه و کشور به راهنمایی و رانندگی ارسال نمایند.

ایرانیان در تمام کشورهایی که ارتباط متقابل داریم از جمله آرژانتین، اسپانیا، آلمان، بلغارستان و… می‌توانند تا ۶ ماه با گواهینامه ایرانی رانندگی کنند و نیازی هم به تعویض گواهینامه ندارند

ایرانی‌ها با گواهینامه ایرانی در چه کشورهایی می‌توانند رانندگی کنند؟

ایرانیان در تمام کشورهایی که ارتباط متقابل داریم می‌توانند تا ۶ ماه با گواهینامه ایرانی رانندگی کنند و نیازی هم به تعویض گواهینامه ندارند.

بعد از ۶ ماه باید چه اقدامی انجام دهند؟

بعد از ۶ ماه اقدامات تبدیل گواهینامه که در بالاتر هم گفتم را باید طی کنند، اما این نکته مهم است که تبدیل گواهینامه در کشورها بنا بر ارتباط متقابل است؛ یعنی اگر در یک کشوری از راننده ایرانی آزمون عملی گرفته شود ما هم از تبعه آن کشور آزمون عملی می‌گیریم اما اگر فقط آزمایشات و معاینات پزشکی اخذ شود ما هم فقط آزمایشات را اخذ می‌کنیم.

ایرانیان فقط در کشورهای آسیایی می‌توانند با گواهینامه ایرانی رانندگی کنند؟

خیر، گواهینامه ایرانی در ۷۸ کشور از جمله، آرژانتین، اسپانیا، آلمان، بلغارستان و…، ارزش دارد.

دارندگان گواهینامه ایرانی می‌توانند در ۷۸ کشور رانندگی کنند

اگر شخصی گواهینامه اش را گم کند باید به کجا مراجعه کند؟

طبق قوانین جدید پلیس راهنمایی و رانندگی، متقاضیان دریافت گواهینامه المثنی نیازی به درج آگهی مفقودی گواهینامه در روزنامه‌های کثیرالانتشار یا روزنامه رسمی ندارند. برای اعلام مفقودی گواهینامه تنها کافی است به نزدیک‌ترین پلیس به اضافه ۱۰ بروید و درخواست گواهینامه رانندگی المثنی بدهید.

در فرم مربوطه علت این درخواست از شما پرسیده می‌شود. بنابراین اگر گواهینامه شما دزدیده شده است یا احتمال این وجود دارد که به دست کسی دیگر افتاده باشد، حتماً باید آن را ذکر کنید. خود این دفاتر استعلام اولیه را در این زمینه انجام می‌دهند و در صورت نبودن سابقه‌ای در زمینه سوءاستفاده از این مدرک، درخواست شما را ثبت می‌کنند.

چه مدت طول می‌کشد تا گواهینامه جدید برای فردی صادر شود؟

برای صدور گواهینامه جدید باید تمامی استعلامات انجام شود تا شاید گواهینامه قبلی پیدا شود و این کار حدود ۲ ماه زمان می‌برد و بعد از ۲ ماه گواهینامه جدید برای فرد متقاضی صادر می‌شود.

تا زمانی که گواهینامه به دست فرد متقاضی می‌رسد آیا این فرد مجاز به رانندگی است؟

بله مشکلی ندارد، هنگامی که برای تشکیل پرونده گواهینامه مفقودی مراجعه می‌کند به او یک مجوز برای رانندگی تا زمانی که گواهینامه اش صادر شود هم داده می‌شود.


کد مطلب: 176142

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/176142/دارندگان-گواهینامه-ایرانی-می-توانند-۷۸-کشور-رانندگی-کنند

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir