اینترنت ماهواره‌ای ناجی کاربران روستایی و مناطق دورافتاده می‌شود

خبرگزاری ايسنا , 16 بهمن 1402 ساعت 11:03

خدمات ماهواره‌ای در جمهوری اسلامی با هدف تقویت و توسعه زیرساخت ارتباطی کشور بویژه در مناطق صعب‌العبور و ارائه سرویس مقرون به صرفه و باکیفیت در مناطق روستایی و دور افتاده، به‌عنوان یکی از کاربردهای اصلی اینترنت ماهواره‌ای انجام می‌شود که با اعطای یک مجوز این امکان فراهم خواهد شد.


به گزارش ایران خبر، اینترنت ماهواره‌ای یک پروژه جذاب است که هدف آن ارائه خدمات اینترنتی ارتقاءیافته برای آمریکا و شاید همه جهان با کمک صورت فلکی ماهواره‌های استارلینک باشد. هدف این شرکت از ارائه این فناوری در همان ابتدا دسترسی عمده افراد به اینترنت گفته شده و البته مشتریان اصلی آن کسانی هستند که در مناطق دور افتاده زندگی می‌کنند، یا به هر دلیلی در دسترسی به جهان مشکل دارند.

از آنجایی که سرعت رشد و توسعه فناوری در جهان بالاست، پای این فناوری به ایران هم مانند سایر کشورها باز شده و طبق ضوابط و شرایطی مانند فعالیت قانونی در کشور از آن استقبال می‌شود. پس از غیر مجاز شناخته شدن ارائه خدمات استارلینک در ایران به دلیل عدم رعایت قوانین سرزمینی چند ماه گذشته این شرکت در جلسه هیأت مقررات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات مکلف به همکاری با ایران شد.

در این جلسه مدارک و مستندات تکمیلی ایران در زمینه فعالیت بدون مجوز منظومه ماهواره‌ای استارلینک در ایران مورد بررسی قرار گرفت و جلسه به اتفاق آرا خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه شده توسط این شرکت را خلاف مقررات بین المللی شناخت و از شرکت اسپیس ایکس (مالک اینترنت ماهواره ای استارلینک) و کشورهای مسئول خواست که به قید فوریت اقدامات خود را منطبق بر قواعد سرزمینی ایران کند و برای اخذ مجوز فعالیت خود در ایران از طریق رگولاتوری این کشور اقدام کند.

در نهایت با پیگیری‌های انجام شده همزمان با اختتامیه کنفرانس جهانی ارتباطات رادیویی (WRC-۲۳) در شهر دبی، قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران به امضای مدیرعامل شرکت یاه کلیک رسید تا مقدمات فعالیت قانونی این شرکت برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای در کشور فراهم شود. با امضای این سند توسط اپراتور یاه ست و پس از طی مراحل اداری مربوطه، پروانه فعالیت در ایران برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای به این شرکت اعطا خواهد شد.

در این راستا اخیرا جزئیات جدیدی از آخرین وضعیت اینترنت ماهواره‌ای از سوی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در برخی رسانه‌ها منتشر شد که طبق آن گفته شده بود در موضوع اینترنت ماهواره‌ای در کشور در حال حاضر امسال اولین اپراتور، حقوق سرزمین جمهوری اسلامی ایران را امضا کرد و پذیرفت و در حال حاضر در مرحله بررسی و دریافت مدارک برای ارائه پروانه به آن هستیم.

لاجوردی با اشاره به اینکه زمان استفاده کاربران ایرانی از اینترنت ماهواره‌ای مشخص نیست، اظهار کرد: زمان بندی دادن برای این موضوع خیلی سخت است چون خیلی وابسته به اپراتوری است که در حال حاضر در حال گرفتن پروانه است، بنابراین زمان خاصی نمی‌توان ارائه داد ولی ما پیگیر این موضوع هستیم که حداقل دو اپراتور بتوانند شرایط ما را بپذیرند و بتوانند به کاربران سرویس بدهند.

رئیس رگولاتوری همچنین در زمینه استقبال از اپراتورهای دیگر برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای در کشور بیان کرده بود که همیشه مخالف انحصار هستند و در حال حاضر یک اپراتور شرایط آن ها را پذیرفته ولی اپراتور دوم هنوز نپذیرفته است؛ فضا باز است که اپراتورهای دیگر بیایند و فضا رقابتی شود.

وی بر این باور است خدمات ماهواره‌ای در جمهوری اسلامی با هدف تقویت و توسعه زیرساخت ارتباطی کشور بالاخص در مناطق صعب العبور و ارائه سرویس مقرون به صرفه و با کیفیت در مناطق روستایی و دور افتاده، به عنوان یکی از کاربردهای اصلی اینترنت ماهواره‌ای انجام می‌شود که با اعطای این مجوز این امکان فراهم خواهد شد؛ همچنین ارائه خدمات ارتباطی در شرایط بحران نیز از جمله کاربردهای ارائه شده توسط اپراتور اینترنت ماهواره‌ای است.

منظومه‌های ماهواره‌ای‌ می‌توانند با توجه به ویژگی‌های ذاتی خود همچون پایداری، انعطاف‌پذیری، تأخیر کم و تأمین ظرفیت قابل ملاحظه و ارزان‌قیمت، کمک شایانی در کاهش شکاف دیجیتال در کشور و سیگنال‌رسانی به مناطق محروم و دورافتاده داشته و به عنوان بخش مهمی در لایه زیرساخت و خدمات پایه معماری شبکه ملی اطلاعات نقش‌آفرین است.


کد مطلب: 188142

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/188142/اینترنت-ماهواره-ای-ناجی-کاربران-روستایی-مناطق-دورافتاده-می-شود

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir