ناظران انتخاباتی در ۶۰ هزار شعبه حضور دارند
خبرگزاری ايسنا , 10 اسفند 1402 ساعت 22:52
در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان افتتاح شد.
به گزارش ایران خبر، در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، در مراسم افتتاح ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان که با حضور سیامک رهپیک عضو حقوقدان و قائم مقام دبیر شورای نگهبان، محمدحسن صادقیمقدم عضو حقوقدان و معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان و هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان برگزار شد،
تعدادی از مدیران ستادی شورای نگهبان و روسای هیاتهای نظارت استانی به ارائه گزارش و توضیحات درباره اقدامات انجام شده پرداختند.
تمام اتفاقات انتخاباتی رصد میشود
سیامک رهپیک عضو حقوقدان و قائم مقام دبیر شورای نگهبان در این مراسم با بیان روایتی در خصوص انگیزهها و نیّات انسانی، اظهار کرد: قصد و نیت در رفتار انسانها، پایه و اساس است. هرچه نیت انسانها خالصتر و دقیقتر باشد، آنچه از جانب خداوند خواهد رسید، بیشتر و ارزندهتر خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اقداماتی که برای برگزاری انتخابات انجام شده است، عنوان کرد: دست اندرکاران امر انتخابات در روزهای گذشته متحمل سختیها و فشارهای بسیار زیادی شدند. در این راستا هرچه کارها با صداقت و خلوص بیشتری انجام شده باشد، اجر و پاداش بیشتری از سوی خداوند متعال نصیب انسان خواهد شد.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان از تلاشها و اقدامات صورت گرفته برای فراهم شدن مقدمات برگزاری انتخابات از سوی مجریان، نیروی انتظامی و امنیتی و ناظران به خصوص اعضای شورای نگهبان، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، هیاتهای نظارت استانی، مدیران ستادی شورای نگهبان و کارشناسان قدردانی کرد و گفت: انتخابات در جمهوری اسلامی ایران نوعی بازتولید قدرت برای کشور است.
رهپیک با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب بیان کرد: مردم تولیدکننده قدرت هستند و حضور آنها پای صندوقهای رای تولیدکننده قدرت و منافع ملی خواهد بود. در روزها و ماههای گذشته تمام بخشها تلاش خود را انجام دادند تا راهبردهای اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت انتخابات تامین شود.
وی با بیان اینکه در حوزه بررسی صلاحیتها اقدامات فراوانی صورت گرفت که نتیجه آن تایید صلاحیت بیسابقه بیش از ۱۵ هزار داوطلب است، ابراز امیدواری کرد که در روز جمعه تمام تلاشها به ثمر برسد و مجلس قوی تشکیل شود و گفت: ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات تشکیل شده تا از یک روز قبل از آغاز رایگیری تمام اتفاقات رصد شود و نظارت میدانی به خوبی انجام گیرد.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان در بخش پایانی صحبتهایش به بیان نکات و تذکراتی خطاب به هیاتهای نظارت استانی و دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات پرداخت و تاکید کرد: براساس موازین قانونی با مجریان و دستگاههای مختلف همکاری انجام شود. در طول ساعات برگزاری انتخابات، مراقبت و رصد مسائل به صورت فراگیر انجام گیرد و به سرعت و با دقت به مرکز اعلام شود. عوامل نظارتی در شعبهها نسبت به وظایف و اختیارات خود به طور کامل آشنا باشند. انتخابات هم به شکل قوی به معنای عدم وجود نقص آغاز شود و هم به شکل قوی یعنی دقیق و صحیح پایان یابد.
سامانه «مردم ناظر» آماده دریافت گزارشهای مردمیهادی طحاننظیف سخنگوی شورای نگهبان نیز در این آیین به بیان نکاتی درباره سامانههای انتخاباتی پرداخت و گفت: در این دوره از انتخابات برای ارتباط با داوطلبان از سامانه «داوطلب» استفاده شد که یک تجربه خوب و ارزشمند بود چرا که در برقراری ارتباطات توسعه و تسهیل به وجود آمد. در حوزههای دیگر نیز از سامانههای الکترونیکی استفاده کردیم که در انجام کارها دقت و تسهیل پدید آمد.
وی افزود: شورای نگهبان برای نظارت بر انتخابات برخوردار از یک شبکه ۳۰۰ هزار نفری است که اعضای این شبکه از اقشار مختلف مردم هستند و رابطه استخدامی با شورای نگهبان ندارند. در این دوره از انتخابات ۲۳۰ هزار ناظر مردمی بر فرآیند اخذ رای نظارت خواهند کرد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: علاوه بر این سراسر مردم در اقصی نقاط کشور نیز میتوانند بر فرآیند برگزاری انتخابات نظارت کنند؛ بدین معنا که مردم در صورت مشاهده تخلفات احتمالی از طریق سامانه مردم ناظر گزارشهای خودشان را همراه با مستندات برای ما ارسال کنند.
طحان نظیف خاطرنشان کرد: گزارشهای ارسالی در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات و هیاتهای نظارت استانی مورد پیگیری و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی گفت: داوطلبان هم اگر شکایتی نسبت به روند برگزاری انتخابات داشته باشند، طبق قانون ۷ روز مهلت دارند تا از طریق سامانه داوطلب، شکایات و مستندات خود را ارسال کنند.
سخنگوی شورای نگهبان در پایان ابراز امیدواری کرد که انتخابات روز جمعه ۱۱ اسفند به خوبی و بدون نقص برگزار شود.
ناظران انتخاباتی در ۶۰ هزار شعبه حضور دارندمحمدحسن صادقیمقدم معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان نیز در سخنانی انتخابات را نقطه قوت نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و عنوان کرد: دشمن تلاش دارد تا این نقطه قوت را به نقطه ضعف تبدیل کند که البته مردم با حضور در پای صندوقهای رای خواسته آنها را به ناامیدی تبدیل خواهند کرد.
وی با اشاره به چند انتخاباتی که در ماههای نخست پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد و براساس آن انتخاباتها نوع نظام مشخص و مجلس خبرگان قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، ریاستجمهوری و مجلس خبرگان رهبری تشکیل شد، اظهار داشت: کمتر کشوری دیده میشود که تمامی اجزای آن براساس آرای مردمی تشکیل شده باشد.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان سپس از تمامی نهادها و دستگاههایی که در فرآیند برگزاری انتخابات نقش دارند همچون وزارت کشور، قوه قضائیه، فرماندهی انتظامی، وزارت اطلاعات، سازمان ثبت احوال، صدا و سیما و رسانهها و سازمان اطلاعات سپاه قدردانی کرد و گفت: از داوطلبان هم که با صبر و حوصله با شورای نگهبان ارتباط داشتند، تجلیل میکنم.
صادقیمقدم با یادآوری این نکته که نظارت بر انتخابات از وظایف مهم شورای نگهبان است، اظهار کرد: در طول روزها و ماههای گذشته همکاران بنده در شورای نگهبان اعم از فقها و حقوقدانان محترم، اعضای هیات مرکزی نظارت و هیاتهای نظارت و مدیران و کارشناسان ستادی تمام تلاش خود را مسئولانه و شبانهروزی انجام دادند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه در خصوص ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات تاکید کرد: ناظرانی که در ۶۰ هزار شعبه اخذ رای حضور دارند از طریق راههای ارتباطی که یکی از آنها سامانهای است که در اختیار دارند، میتوانند با این ستاد ارتباط داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف یا موردی با سرعت و دقت به ستاد منتقل کنند.
صادقی مقدم در پایان به مردم ایران اطمینان خاطر داد که از آرای آنها که سرنوشت کشور را رقم میزند، حفاظت و پاسداری خواهند کرد.
براساس این گزارش امینالله زمانی مدیرکل انتخابات و جلایی مدیر کل رایانه شورای نگهبان در پایان این آیین به ارائه گزارشهایی در مورد تمهیدات انجام شده برای برگزاری انتخابات پرداختند. زمانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ناظر خبر داد که ۶ کارگروه در ستاد مرکزی انتخابات تشکیل شده که به موضوع تخلفات رسیدگی خواهند کرد.
جلایی نیز اعلام کرد که ۲ دستورالعمل برای کار با دستگاههای الکترونیکی توسط ناظران انتخاباتی آماده شده است. روشهایی نیز پیشبینی شده تا وقفهای در شروع رایگیری به وجود نیاید. در خصوص پایان دقیق رایگیری نیز تدابیری اندیشیده شده است.
کد مطلب: 188390
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/188390/ناظران-انتخاباتی-۶۰-هزار-شعبه-حضور