طراحی قطار سریعالسیر تهران-مشهد آغاز شد
تسنیم , 30 ارديبهشت 1403 ساعت 14:38
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شرکت رجا ۷ سال است بابت لکوموتیو در اختیار پولی پرداخت نکرده است، گفت:پیشرفت فیزیک قطار برقی تهران-مشهد صفر درصد است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید میعاد صالحی در نشست خبری در پاسخ به پرسش تسنیم در خصوص میزان ترانزیت ربلی سال 1402 و تعداد واگن های مسافری نو وارد شده به شبکه ریلی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: در سال 1402 میزان ترانزیت ربلی یک میلیون و 600 هزار تن بوده که در مقایسه با سال 1401 بالغ بر 10 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم 50 واگن مسافری نو به ناوگان اضافه شده است، افزود: در بخش واگن مسافری، اولویت راه آهن تولید داخلی است. در این راستا هدفگذاری برای 500 واگن مسافری با تولیدکنندگان داخلی مذاکره کرده ایم.الان 3 تولیدکننده داخلی داریم که با آنها مذاکرات را انجام داده ایم.
وی ادامه داد: بر این اساس تا 15 ماه آینده 100 دستگاه واگن مسافری وارد ناوگان ریلی خواهد شد.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران همچنین با تاکید بر اینکه مزایده 50 دستگاه لکوموتیو متوقف کاملاً واقعی است، گفت: می خواهیم آحاد بخش خصوصی متمایل به سرمایهگذاری وارد فرآیند مزایده شوند، در این راستا تلاش کرده ایم شروط برگزاری مزایده در راستای مشارکت جویی باشد.
وی گفت: به همین جهت بر عکس فرآیند قبلی، هر لکوموتیو را به صورت جداگانه در مزایده عرصه می کنیم و شرکت های کوچک نیز می توانند در مزایده شرکت کنند. این اتفاق بسیار خوبی است که توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران مدیریت می شود.
وی در بخشی از سخنانش با یادآوری شرکت حملونقل ریلی رجا 7 سال است بابت لکوموتیو در اختیار، پولی به راه آهن جمهوری اسلامی ایران پرداخت نکرده است، گفت:هیچکدام از شرکت های مسافری حق دسترسی شبکه ریلی را پرداخت نمی کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امکان سرعت 180 کیلومتری قطار برقی در خط موجود امکان پذیر است، گفت: برای اینکار نیازمند اصلاح خط و تغییر بوژی هستیم. اما اگر خط جدیدی ساخته شود، امکان سیر قطار با سرعت 300 کیلومتری وجود دارد.
صالحی با اشاره به اینکه کشور چین 10 سال اخیر 40 هزار کیلومتر خط ریلی برقی ساخته است و استاندارد این کشور از استاندار اروپایی بالاتر است، اظهار کرد: از 20 سال قبل برنامه برقی سازی قطار تهران-مشهد را داشتیم که طرف چینی در نهایت ضمانت نامه را نیاورد. میزان پیشرفت این پروژه دقیقاً صفر درصد است و در اولین کاری راه آهن نیست.
وی با بیان اینکه برقی سازی خطآهن باری بافق-بندرعباس در راه آهن مصوب شده است، گفت: اولویت اجرا این پروژه با شرکتهای داخلی است.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران درباره قطار سریعالسیر تهران-مشهد، افزود: حسب تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری این پروژه در دستور کار جدی راه آهن است. این خط به فناوری بالا نیاز دارد که از لحظه طراحی آغاز می شود. در این زمینه با چند شرکت محدود طراح مذاکرات را انجام داده ایم. بخشی از طراحی راه آهن سریع السیر تهران-مشهد با سرعت 300 کیلومتر بهعنوان بزرگ ترین عمرانی بزرگ کشور آغاز شده است.
وی این را هم گفت که قطار سریع السیر تهران-اصفهان از محل فاینانس چینی انجام خواهد شد و مذاکرات با بانک مرکزی در این رابطه در حال پیگیری است.
کد مطلب: 188996
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/188996/طراحی-قطار-سریع-السیر-تهران-مشهد-آغاز