چرت‌های طولانی شیرین اما خطرناک!

5 مهر 1394 ساعت 17:02

مطالعات قبلی اثرات سودمند چرت زدن کوتاه را نشان داده‌اند اما تحلیل جدید نشان می‌دهد چرت طولانی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.


به گزارش ایران خبر، خواب کافی یک نقش کلیدی در داشتن یک زندگی سالم ایفا می‌کند و بهداشت جسمی و روانی را به همراه دارد.

نداشتن خواب کافی می‌تواند به خواب آلودگی منجر شود. نتایج مطالعات مختلف نشان می‌دهد که خواب در طول روز سبب بروز گیجی، کاهش یادگیری و برهم زدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود و فرد را در مقابل ابتلا به تمام بیمارها مانند انواع سرطان‌ها، بیماری‌های عفونی و بیماری‌هایی در سیستم‌های مختلف بدن مستعد می‌کند.

سیستم طبیعی بدن انسان به این صورت تنظیم شده است که تاریک شدن هوا بخوابد و با روشنی روز بیدار شود.

تحقیقات نشان می‌دهد تغییر در این روند طبیعی، افراد را با مشکلات و بیماری‌های متعددی رو به رو می‌کند.

در زندگی ماشینی امروز به دلیل مشغله‌های فراوان، افراد دیگر نمی‌توانند این روند طبیعی بدن را حفظ کنند و به ناچار ساعات بیشتری در طول شبانه‌روز بیدار می‌مانند. بنابراین برای جبران این مسئله و کاهش عوارض شب بیداری‌ها، توصیه اکید پزشکان بر این است که افراد حداکثر ساعت 10 شب بخوابند و 6 صبح از خواب بیدار می‌شوند.

بر اساس این تحقیقات خواب سر شب (8 شب) در حفظ سلامتی مؤثر است و هر چه از نیمه‌شب (12شب) بگذرد: اثرات مفید آن کمتر می‌شود. همان‌طور که کم‌خوابی و بیدار ماندن در پاسی از شب برای سلامتی افراد مضر است. خواب طولانی صبحگاهی نیز به سلامت سیستم‌های مختلف بدن آسیب می‌زند.

شاید برخی بگویند ما مدت‌هاست که این کار را انجام داده‌ایم اما هیچ مشکلی ایجاد نشده است؛ این افراد باید بدانند که در مواردی ممکن است سال‌ها طول بکشد تا این روند، تأثیر مخرب خود را نشان دهد نتایج مطالعات نشان می‌دهد که خواب در طول روز سبب بروز گیجی، کاهش یادگیری و بر هم زدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود و فرد را در مقابل ابتلا به تمام بیماری‌ها مانند انواع سرطان، بیماری‌های عفونی و بیماری‌هایی در سیستم مختلف بدن مستعد می‌کند.

خواب بعد از ظهر در حد 15 تا 20 دقیقه اشکالی ندارد اما افرادی که دو تا سه ساعت می‌خوابند دچار گیجی و خواب‌‌آلودگی می‌شوند و هنگام شب نمی‌توانند به موقع بخوابند.

تحقیقات نشان می‌دهد که شب بیداری و خواب طولانی روزانه علاوه بر ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری‌زا، سبب  کوچک شدن مغز، کاهش حافظه اختلال در حافظه‌ی کوتاه مدت، افزایش استرس، یبوست.

همچنین این تحقیقات گویای آن است که نوع مواد غذایی مصرفی در وعده‌های مختلف، می‌تواند در تنظیم ساعات خواب و بیداری و یا برهم زدن تعادل آن تأثیر بگذارد. بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف غذاهای چرب و سرشار از کربوهیدرات در وعده‌ی شام که سبب اختلال در عملکرد طبیعی بدن و احساس سستی و خستگی در طول روز می‌شود. پرهیز و بیشتر از میوه و سبزی تازه یا غذاهای سبک در این وعده‌های غذایی استفاده شود.


کد مطلب: 41691

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/41691/چرت-های-طولانی-شیرین-اما-خطرناک

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir