نقش مگس سفیدبالک در انتقال بیماریهای انسانی
11 مهر 1394 ساعت 15:09
یک متخصص حشرهشناس گفت: سفیدبالکها در انتقال بیماریها و عفونتهای انسانی نقشی ندارند، البته ممکن است که در انتقال عوامل بیماریزای گیاهی نقش داشته باشند اما از نظر بیماریهای انسانی هیچ مخاطرهای شهروندان را تهدید نخواهد کرد.
به گزارش ایران خبر، دکتر سهراب ایمانی، پیرامون طغیان مگس سفیدبالک در پایتخت گفت: مگسهای سفیدبالک یک گروه از آفات کشاورزی هستند که معمولاً در صیفیجات، جالیزها و گلخانهها وجود داشته و در آنجا تغذیه و زندگی میکنند.
این متخصص حشرهشناس تصریح کرد: معمولاً جمعیت این مگسها با روشهای مختلف کنترل میشد، اما در سالهای اخیر به دلیل کاهش مصرف و تغییرات مصرف سموم و کیفیت سموم مورد استفاده کنترل این آفت در بعضی از موارد با مشکل مواجه شده است و جمعیت این آفت افزایش پیدا کرده است.
ایمانی در ادامه گفت: گلخانههای خیار و گوجهفرنگی شرایط مناسبی برای تکثیر این آفت دارند، البته این آفت به فضاها و مزارع باز هم وارد میشود.
وی درباره علت افزایش جمعیت سفیدبالکها اذعان داشت: مناسبت شرایط که شامل شرایط اقلیمی و الگوهای کنترلی و سوء مدیریت جمعیت آفت از جمله عواملی هستند که باعث افزایش و طغیان جمعیت این مگسها شدهاند.
ایمانی در ادامه افزود: مگسهای سفیدبالک از جمله حشراتی هستند که معمولاً به سرعت تکثیر میشوند، به همین علت بعد از تکثیر، جمعیت بالایی از آنها در یک منطقه رویت میشوند و نگرانیهایی از ناحیه جمعیت بالای این حشرات متوجه ذهن انسان میشود.
این متخصص حشرهشناس درباره طغیان این حشره داخل شهر بیان کرد: با توجه به اینکه در شهر گلخانههای خصوصی یا وابسته به سازمانهایی مانند شهرداری وجود دارند، در نتیجه این حشرات با جمعیتی کم در فضاهای گلخانهای حضور داشتند اما فراوانی آنها به چشم نمیآمده است، اما در طی یک سال اخیر جمعیت این مگسها افزایش یافته و حالت طغیانی پیدا کرده است.
وی افزود: معمولاً بعضی از حشرات در شرایط طغیانی به روشهای کنترل متداول هم خوب جواب نمیدهند و این باعث میشود که شدت افزایش جمعیت چشمگیر و بیش از حد به نظر آید.
ایمانی گفت: در محیطهای شهری محدودیتهایی برای استفاده از سموم وجود دارد زیرا بعضی از سموم دوام زیادی دارند و طی سمپاشی سطوح برگ و سطوح دیگر آلوده میشوند و شهروندان ممکن است که در معرض مسمومیت با این سموم قرار بگیرند، بنابراین شهرداری باید احتیاطهایی را لحاظ کند.
وی با اشاره به شستشوی درختان گفت: در شستشوی درختان باید از روش و تکنیک خاص و ترکیبات کمخطر و بیخطر استفاده شود و بعضی از مناطق باید بهینه شستشو شوند تا در کنترل جمعیت سفیدبالکها موثر واقع شود، البته باید توجه داشته باشیم که سرد شدن هوا به کنترل جمعیت این آفت کمک بزرگی میکند.
ایمانی در پاسخ به اینکه سفیدبالکها در انتقال بیماریهای انسانی نقشی دارند، گفت: سفید بالکها در انتقال بیماریها و عفونتهای انسانی نقشی ندارند، البته ممکن است که در انتقال عوامل بیماریزای گیاهی نقش داشته باشند اما از نظر بیماریهای انسانی هیچ مخاطرهای شهروندان را تهدید نخواهد کرد.
کد مطلب: 42254
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/42254/نقش-مگس-سفیدبالک-انتقال-بیماری-های-انسانی