ایران خبر بررسی می کند؛

خندوانه چگونه به فینال رسید؟

21 مهر 1394 ساعت 19:14

رامبد جوان و عروسک دوست داشتنی ای جناب خان می خوانندش به آرامی در خانه های مردم جا باز کرد و کارش به جایی رسید که اکنون آن را دومین برنامه پربیینده تاریخ تلویزیون نامیده اند.


به گزارش ایران خبر،خرداد ماه 93 رامبد جوان با خندوانه به نسیم آمد و امشب دومین سری این برنامه تلویزیونی نیز به فینال خنداننده برتر می رسد.

رامبد جوان و عروسک دوست داشتنی ای جناب خان می خوانندش به آرامی در خانه های مردم جا باز کرد و کارش به جایی رسید که  اکنون آن را دومین برنامه پربیینده تاریخ تلویزیون نامیده اند.
اما برای برخی همچنان این سوال وجود دارد که  راز موفقیت خندوانه و رامبد جوان چیست؟
برنامه «خندوانه» که واپسین قسمت های سری دوم خود را سپری می کند؛ در دوران پخش خود توانست توجه طیف وسیعی از جامعه را به خود جلب کند.
صدای ایران در این باره نوشت: اقبال از خندوانه در داخل هم به حدی بود که سعید حدادیان، مداح مشهور در تریبون عمومی ماه رمضان امسال به تمجید از آن پرداخت. وی در سخنانش گفت: « همین آقای رامبد جوان چند سال پیش یک روز در دهه محرم اینجا بود و با ما عزاداری کرد و از دوستان بنده است. من حدود یک ماه پیش با ایشان تماس گرفتم و گفتم به نظر من تو مجاهدی در راه خدا. من چون برنامه‌ات را کامل ندیدم نمی‌توانم راجع به همه‌اش اظهارنظر کنم اما اینکه یک نفر در جمهوری اسلامی ایران به عنوان هنرمند، رسالتی بر دوشش است که زیر سایه اسلام می‌شود خندید، خنده‌ای که در آن گناه نباشد. این خیلی ارزشمند است این همه مخاطب جذب کند. خیلی از هنرمندان این جور که شما زحمت می‌کشید نمی‌توانند و می‌گویند اگه یک سری از واژه‌ها نباشد نمی‌شود خندید ولی شما مؤدبانه می‌خندانید و این نکته است.»

شاید بهترین توصیف از خندوانه را رامبد جوان در مصاحبه ای که با روزنامه شرق داشته بیان کرده است. «هدف ما این است که وجود همه مشکلات، مردم به خودشان یادآوری کنند که می‌توانند حالشان را خوب کنند و هیچ‌کس در این امر به اندازه خودشان موفق نخواهد بود».

خندوانه توانست در برنامه روزمره زندگی مردم بخشی را به خود اختصاص دهد. و اما در تحلیل اینکه چرا خندوانه با چنین استقبال عمومی روبرو شد می توان به یک سری علتها و سنت شکنی ها اشاره کرد.

*شاد کردن بدون توهین و تمسخر

اولین و شاید مهمترین علت موفقیت خندوانه را می توان سعی در شاد کردن و خنداندن مردم، آن هم با نکات ظریف و بدون توهین و تمسخر دانست. در زمانی که جامعه با سیلی از مشکلات اجتماعی و اقتصادی مواجه است و در این حال گریاندن بسیار راحت تر از خندان است؛ رویه ای که بسیاری برنامه تلویزیون نیز آن را در پیش گرفته اند اما این برنامه سعی کرده کالای نایابی را عرضه کند و مهمتر از همه انکه بر خلاف طنازی های عرف جامعه سعی کرده ایجاد این شور و شعف بدون هیچ تمسخر و توهینی باشد و هم نکات آموزشی فراوانی در قالب طنز به جامعه آموزش دهد.

قطعا هر پروژه و برنامه ای برای موفقیت نیاز به یک تیم کارآمد و خلاق دارد. در دنیای رقابتی کنونی کمتر نمونه ای را می توان یافت که به صورت انفرادی و بی هیچ نوآوری بتواند موفق باشد. خندوانه نیز از این قانون مستثنا نیست. از دیگر علل موفقیت این برنامه را با نگاهی به عوامل پشت صحنه، می توان حضور چهره های سرشناسی چون بهروز بقایی و محمدرضا شهیدی فر با سابقه ای درخشان و طولانی در تلویزیون ایران نام برد که هر یک دارای برنامه های موفق و ماندگاری هستند.



 کارگردانی پشت صحنه را شهیدی فر انجام می دهد و برنامه های خارج از استودیو هم توسط تیم های مختلفی به سرپرستی بهروز بقایی مدیریت می شوند. یک تیم ایده‌پردازی قوی متشکل از رامبد جوان، بهرام عظیمی، رضا شهیدی‌فرد و سجاد افشاری نیز در پشت صحنه این برنامه فعالیت دارند. البته مشخص است حضور یک تیم قدرتمند صرفا نمی تواند باعث موفقیت و محبوبیت برنامه ای شود، چون در صورت عدم وجود خلاقیت کافی شکست سرانجام آن خواهد بود. خندوانه از ابتدای کار سعی کرده بود برنامه ای نو و غیرتکراری را عرضه کند. استفاده از تماشگران و قابلیت آنها بعنوان اعضایی فعال و تاثیر گذار در روند اجرای برنامه و نه فقط برای حضور فیزیکی صرف را میتوان از نکات خلاقانه آن دانست.
 
*استندآپ کمدی اوج شاهکار بود
 
اما اوج ابداع و شاهکار این برنامه طراحی آیتم «مسابقه استند آپ کمدی» بود که بر خلاف سایر مسابقات تلویزیونی که معمولا کپی برداری ناشیانه دست چندمی از شبکه های ماهواره ای است به شکل خلاقانه ای ارائه شد. خندوانه در سری دوم خود به سراغ بازیگران کمدی و طنز سینما، تئاتر و تلویزیون رفت و از آنها خواست تا با اجرای زنده در مقابل مخاطبان استودیویی و خانگی تلویزیون پا به رقابتی بگذارند که مردم آن را داوری می‌کنند. رامبد جوان که همچنان بخش گفت‌وگویی خود را دنبال کرد و بسیار هم مورد اقبال قرار گرفت، با اضافه شدن این بخش خندوانه را وارد مرحله تازه‌ای از جذابیت کرد.

نکته دیگر در موفقیت خندوانه را می توان سپردن امور به اهلش دانست. در جامعه ای که در بسیاری از موارد برنامه ها و امور به افراد غیر متخصصش سپرده می شود و این در حالی که در دنیای کنونی مسئولیت ها با توجه به تخصص افراد به آنان سپرده می شود و گواه موفقیتشان نیز در این زمینه است، این امر در خندوانه رعایت شده است. رامبد جوان که از بازیگران و هنرمندان توانا بویژه در عرصه طنز می باشد مدیریت کار را بر عهده دارد. او بارها نشان داده است که هم سنت شکن است و هم رگ خواب مخاطب را به خوبی می شناسد. شروع کار او با تلویزیون یک سریال مناسبتی با نام گمگشته بود که در آن زمان سریال موفقی شد و از آن به بعد سریال سازی مناسبتی در تلویزیون تداوم یافت. وی بعدها با ساخت دو فیلم پرفروش با نام «دختر ادم پسر حوا» و «ورود اقایان ممنوع» با مایه های شیرین طنز نشان داد که در این امر تبحر زیادی دارد. در واقع در راس قرار گرفتن چنین شخصیتی با پشتوانه قوی می تواند رمز موقیت هر برنامه ای باشد.
 
*مشکلات مردم در قالب طنز

بدون شک یکی از کلیدی ترین عوامل موفقیت خندوانه قرار دادن امور اصلی و مشکلات مردم در قالبی طنز و با روایت عروسک محبوبی به نام «جناب خان» است. به عنوان مثال جناب‌خان شخصیت عروسکی برنامه‌ی تلویزیونی «خندوانه در یکی از برنامه ها با ماسک به استودیو آمد. رامبد جوان از این عروسک پرسید که چرا با ماسک به این برنامه آمده‌ای؟ و او هم در پاسخ گفت که به خاطر گرد و خاک. جناب خان با اشاره به هوای پر از گرد و غبار استان خوزستان گفت که جوانان خوزستانی همه باید از ماسک استفاده کنند و برای ما در این خطه ماسک و گرد و غبار چیز غریبی نیست. این عروسک که اهل ابادان است گفت که در خوزستان مردم گونی روی پشت‌بام‌ها می برند و پر از خاک می‌کنند و با این خاک هم خانه می‌سازند. جناب خان در این برنامه یا استفاده از ماسک و سخن گفتن درباره گرد و غبار خوزستان به نوعی دست به اعتراض زد تا افکار عمومی را بیش از پیش متوجه این مهم کند.

 

حرکتی زیبا و در عین حال زیرکانه رامبد جوان در این برنامه که موجب توجه بخش عمده ای از جامعه ایران شده را می توان این دانست که در برنامه هایش به تمامی اقشار جامعه پرداخت و از آنان یاد کرده و همه آنها را مورد توجه قرار داد. روال کار اینگونه بود که هر برنامه ای در ابتدای کار به صنف شغلی و یا گروه خاصی تقدیم می شد و ذکر نامشان برای آن مشاغل خوشایند بود. عوامل «خندوانه» در ایتم های مختلف به سراغ مشاغل کمتر مورد توجه قرار گرفته می رفتند و گفتگویی صمیمانه با روایتی شیرین و در قالب پرسش و پاسخ با صاحبان این مشاغل انجام می دادند.
 
*دعوت از افغانها

یکی دیگر از اقدامات قابل تحسین رامبد جوان در برنامه خندوانه دعوت از تعدادی از افغانی های مقیم ایران بود. در حالی که جمعیت فارس زبان افغانستان در ایران جمعیت قابل توجهی است اما متاسفانه کمتر برنامه ای به آنان پرداخته است.

سرور رجایی یکی از فعالان فرهنگی افغان که در این برنامه حضور داشت می گوید«دوست داریم چهره افغان ها همانگونه که هست و بر اساس واقعیت های اجتماعی این کشور نشان داده شود؛ چرا که در بین مهاجران افغانستان هم دکتر، مهندس و ... و هم کارگر داریم؛ از این رو چهره افغان های مهاجر باید بر اساس واقعیت های اجتماعی نشان داده شود و سیاه نمایی نشود. این فعال فرهنگی ادب و زبان فارسی اظهار داشت: پیش از پخش برنامه خندوانه عده ای از مهاجران با نگرانی به پخش این برنامه نگاه می کردند؛ چرا که کمتر در رسانه ها حرف های دل مهاجران بیان شده بود، به همین دلیل آن افراد که تصور می کردند خندوانه نیز همانگونه است، ولی با پخش برنامه آنها عقب نشینی کردند.»

در یکی دیگر از قسمتهای برنامه رامبد جوان خانواده های شهدای دفاع مقدس اقلیتهای مذهبی را گرد هم اورد و با ذکر خاطرات شیرین به همه فهماند که در برای این اب و خاک همه خون داده اند و مهمتر از انکه وحدت رمز پیروزی است.

خندوانه توانست به ما بفهماند که به غیر از برنامه های ورزشی نیز می توان برنامه ای با مخاطب گسترده تولید کرد. اگر میزان مشارکت در مسابقه پیامکی و نظرسنجی یک برنامه را، راه مناسبی برای تخمین میزان محبوبیت آن برنامه بدانیم (همانطور که برای پربیننده بودن برنامه نود استدلال میشود). خندوانه را میتوان برنامه محبوب و موفق نامید زیرا این برنامه در این مدت توانسته است صاحب پیامکهای میلیونی باشد.
 
*سایه به سایه نود

سال های مدیدی است که «نود»» صدرنشین پیامک های دریافتی صداوسیماست و کسی نتوانسته حتی به دامنه های این قله نزدیک شود. در این چند سال هر گاه صحبت از پربیننده ترین برنامه تلویزیون شده، همه ذهن ها به سمت برنامه دوشنبه شب های عادل فردوسی پور رفته است. اما خندوانه توانسته است سایه به سایه نود حرکت کند و گاه از این رقیب قدر پیشی گیرد. یکی از مثالهای مشخص برای این مورد را میتوان این مورد ذکر کرد که در روزهای اخر شهریور ماه در شبی که ۹۰ شاید یکی از بی سوژه ترین شب های فصلش را در روزهای تعطیلی لیگ پشت سر می گذاشت، خاطرات غلامعلی حدادعادل و شوخی های جناب خان با رئیس فرهنگستان هنر خیلی سریع به بحث بسیاری از گروه های مجازی تبدیل شد و صبح سه شنبه، اکثر رسانه ها فارغ از پرداختن به برنامه نود تحت تاثیر برنامه خندوانه بودند. اتفاقی که در همه سال های گذشته، کمتر رخ داده بود و کسی انتظارش را نداشت.


خندوانه به ما فهماند که اگر نیاز جامعه را دانست و تخصص و خلاقیت نیز همراه ان باشد نیازی نیست که حتما در شبکه های اصلی تلویزیون پخش شود. رامبد جوان که دلیلش برای ساخت برنامه را چیزی غیر از نیاز جامعه به خنده نمی داند، از یک سال گذشته تا امروز با همین اکسیر ، توانسته از شبکه نسیم به دومین برنامه پر بیننده تاریخ تلویزیون تبدیل شود. برنامه ای که گستره نمایش آن نیز به فراگیری شبکه ۳ نیست و مردم برای تماشایش باید دستگاه های پخش دیجیتال داشته باشند.

*فردوسی پور و رامید جوان دو دیوانه در یک برنامه !

دبیر سرویس ورزشی روزنامه جام جم در باره حضور عادل در خندوانه نوشت: می گویند دنیا را دیوانه ها ساخته اند البته این دیوانه با آن دیوانه ای که شما در ذهنتان دارید ، تفاوت دارد. می گویند اگر دیوانه ای نبود که یک روز تصمیم بگیرد ،از آرامش درون غارها دل بکند و به دنیای نامعلوم و پرابهام بیرون سرک بکشد ،هنوز هم بشر در غارها داشت روی دیوار نقش می کشید...این مدل دیوانگی که به آن می توان نام دیوانگی خوب داد،بسیار شبیه کودکی است ، همان کنجکاوی، همان ماجراجویی ، همان شیفتگی ،همان حساب کتاب نکردن را در درون خود دارد.خیلی ها می خواهند مرز بگذارند و با کودک درون آن را از تمامیت شخصیت جدا کنند اما این کودکی حتی در بیرون هم خودش را نشان می دهد ،همان طورکه نمایش این دیوانگی و کودکی را می شد در برنامه خندوانه ای مشاهده کرد که میزبان آن رامبد جوان بود و میهمانش عادل فردوسی پور...جالب این است که این دو در کودکی کردن،کاملا شیوه ای متفاوت داشتند ،رامبد کودکی برون گراست که دوست دارد،شیرینی اش همه را به خود جلب کند و عادل کودکی درون گرا که رویا می سازد حتی برای مرگش و خواب می بیند آن هم زیاد. رامبد حواسش هست که خیلی اصول دنیای بزرگترها را خراب نکند اما عادل یک لج بازی کودکانه دارد که حتی کمربند را باز نمی کند با بقیه و دستش را به سمت دوربین دراز نمی کند. درست است که بخش کودک،بخش دیوانه وجودی آن ها با هم متفاوت است اما خب دلیل نمی شود که با هم همبازی نشوند و از هر وسیله ای برای بازی استفاده نکنند.دیوانگی در مرز نبوغ باعث می شود که حتی اسباب بازی را هم خودشان بسازند، آن راهروی سرخ رنگ که همه از روی آن دیگران را از بالا می دیدند، می تواند تبدیل به یک میز پینگ پونگ شود ، ما چون آن هایی که با لذت بازی کودکان را تماشا می کنند، بازی این دو را دیدیم لذت بردیم...این گونه بود که ضیافت تشکیل شد،یک ضیافت پراز دیوانگی و نبوغ ، پر از کودکی و نخبگی ،به این دو یک دیوانه دیگر هم اضافه شد ؛جناب خان تا مثلث تکمیل شود و ما درمیان خنده هایمان به راز موفقیت برسیم ، رازی که در جنونی خلاصه می شود که نام دیگرش نبوغ است.


 
*بازتاب سیاسی شدن رقابت میان دو کمدین ایرانی در شبکه «العربیه»

شبکه «العربیه»  هم در گزارشی به بازتاب‌های سیاسی برنامه تلوزیونی «خندوانه» که از شبکه نسیم پخش می‌شود، پرداخت.
«العربیه»در این باره نوشت:  «خندوانه» که برنامه طنز غیر سیاسی است، از شبکه «نسیم» صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود. شبکه‌ای که از آغاز تاسیس اعلام کرده است که نمی‌خواهد خبری و سیاسی باشد و در چارچوب برنامه‌های سرگرمی و آموزشی فعالیت می‌کند. برنامه طنز «خندوانه» با شکل و طراحی جدیدش با کارگردانی و اجرای «رامبد جوان» بازیگر و کمدین ایرانی، موفق شده است میلیون‌ها مخاطب را در داخل و خارج کشور به خود جذب کند. در این برنامه شخصیت‌هایی از اصناف مختلف دعوت می‌شوند و با آن‌ها گفت‌وگویی برگزار می‌شود. «استدآپ کمدی» با اجرای کمدین‌های مشهور ایرانی، یکی از بخش‌های این برنامه است.
برنامه «خندوانه»  مسابقه‌ای با عنوان «خنداننده برتر» و با مشارکت 16 کمدین آغاز کرده است، بدین ترتیب که کمدین‌ها دو به دو به‌صورت تک‌حذفی به اجرای «استندآپ کمدی» 15 دقیقه‌ای با یکدیگر می‌پردازند و آرای مردم مشخص می‌کند کدام‌یک از این کمدین‌ها به مرحله بعدی راه می‌‌یابند.

در مرحله دوم رقابت، «امیرمهدی ژوله» و «امین حیایی» با یکدیگر رقابت کردند و مردم سه روز زمان داشتند تا با رای خود، اجرای هرکدام از این دو را که می‌پسندند، انتخاب کنند تا وی به مرحله نیمه‌نهایی مسابقه راه یابد. با وجود این، رقابت میان این دو کمدین به شدت سیاسی شد و به‌صورت ملموسی به فضای شبکه‌های اجتماعی و به میان مردم کشیده شده است.

 

«العربیه» در توضیح دلیل سیاسی شدن این مرحله از مسابقه نوشت: سابقه این دو کمدین باعث شد این رقابت سیاسی شود. «امیرمهدی ژوله» از نویسندگان مجله «چلچراغ» نزدیک به اصلاح‌طلبان است. وی البته از نویسنده‌های سریال‌ها و فیلم‌های کمدی نیز است به‌ویژه سریال‌هایی که به‌وسیله «مهران مدیری» کارگردان برجسته طنز در ایران ساخته می‌شود.

«امیر مهدی ژوله» در رقابت‌های انتخاباتی سال‌های گذشته به اصلاح‌طلبان نزدیک بود و در ستادهای آن‌ها حاضر می‌شد. وی بارها علاقه‌اش را به رئیس‌جمهوری اسبق ایران ابراز کرده است.
این شبکه خبری عرب‌زبان در ادامه می‌افزاید: برخلاف «ژوله»، «امین حیایی» که از بازیگران سرشناس سینمای ایران است، در سال‌های اخیر در فیلم‌هایی ایفای نقش کرده است که روایت اصولگرایانه داشته است. فیلم «قلاده‌های طلا» که درباره انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2009 (1388) ایران ساخته شد از جمله این فیلم‌هاست.
وی همچنین در فیلم‌های «مسعود ده‌نمکی» از فعالان اصولگرا ایفای نقش کرده است. سوابق این دو کمدین باعث شد رقابت میان آنها سیاسی شود. اصلاح‌طلبان در شبکه‌های اجتماعی، از فیس‌بوک و توییتر گرفته تا گروه‌های «واتس‌آپ» و تلگرام، برای «امیرمهدی ژوله» تبلیغ و تلاش می‌کنند برای وی رای جمع کنند. از جمله شخصیت‌های سرشناس می‌توان از «محمدعلی ابطحی» رئیس دفتر «رییس جمهور سابق» و «مهدی خزعلی» از فعالان سرشناس اصلاح‌طلب نام برد که برای «ژوله» در اینستاگرام و فیس‌بوک تبلیغ کردند.

در مقابل اصولگرایان فعالیت خود به سود «امین حیایی» را آغاز و در شبکه‌های اجتماعی برایش تبلیغ کردند.
از سوی دیگر این دو کمدین از این وضع ابراز نارضایتی و یکدیگر را دوست توصیف کردند. «امیرمهدی ژوله» در اینستاگرام خود نوشت: آنچه رخ داد تنها رقابتی برای شاد کردن مردم بود و سابقه هرکدام ربطی به مسابقه ندارد.
وی از مردم خواست بر طبق اجرای «اسندآپ کمدی» به کسی را اجرایش را دوست داشتند، رای دهند.
«امین حیایی» نیز تاکید کرد: نظرات و فعالیت‌های هیچ‌کدام از کمدین‌ها نباید بر روی رای‌ها تاثیر بگذارد و ملاک باید برنامه‌ای باشد که اجرا کرده‌اند.

بالاخره پس از سه روز رقابت فشرده و شانه به‌شانه، رقابت گروه دوم مرحله دوم «خنداننده برتر» برنامه «خندوانه» پایان یافت و «امیر مهدی ژوله» به‌عنوان فرد پیروز برطبق آرای مردمی راهی مرحله بعدی شد.
 
*گزارش گاردین از خندوانه
 

کار محبوبیت خندوانه به جایی رسید که گاردین در گزارشی جداگانه به  پخش خندوانه در ایران و استقبال ایرانی‌ها از استندآپ کمدی پرداخت.
. گاردین با اشاره به نقاط قوت برنامه سازان این برنامه علی الخصوص رامبد جوان و حضور جناب‌خان تلاش این برنامه را زیرکانه و موفق دانست و فضای آن را توصیف و بخش‌های مختلفش را معرفی کرد و نوشت:
«ایرانیان از جوک ساختن و شوخی کردن با هر چیزی لذت می‌برند و به اشتراک گذاشتن این شوخی‌ها از طریق تلفن‌های هوشمند به یک عادت افراطی روزانه در برخی از آنها تبدیل شده. در کشوری با فضای سیاسی محدود، طنز موقعیتی فراتر از سرگرمی‌های ساده به دست می‌آورد.

در حال حاضر، استندآپ‌کمدی ارمغانی است که از طریق نمایش در تلویزیون دولتی به خانه‌های مردم آمده. خندوانه "laughmelon(ترکیبی از خنده و هندوانه) برنامه‌ای ست که در کانال کمدی نسیم چند شب در هفته پخش می‌شود. میزبانی این برنامه با رامبد جوان، یک طنز پرداز شناخته شده محبوب بین جوانان است که دیگر کمدین‌های ایرانی را به اجرای استندآپ کمدی دعوت می‌کند و در این نمایش رقابتی بین آن‌ها برگزار می‌شود.
موفقیت این برنامه عجیب بوده چرا که تلویزیون دولتی با سانسورهایی همراه است در صورتی که برنامه‌هایی مثل بفرمایید شام که از شبکه‌های ماهواره‌ای مثل منوتو که از لندن پخش می‌شوند سانسوری ندارند و از این لحاظ جذابیت دارند.



اگر چه تعدادی از ایرانی‌ها تجربه قبلی در اجرای استندآپ کمدی را داشتند، این ژانر تنها به درستی با خندوانه معرفی شده و شروع این برنامه تبدیل شده به پلت فرمی برای اجرای استدآپ کمدی توسط بسیاری از کسانی که نمایش کمدی اجرا می‌کنند.
جوان برنامه را در مقابل مخاطبان انتخاب شده از مردان و زنان جوان اجرا می‌کند. پوشش زنان مانتو و روسری‌های رنگارنگ است که در مقایسه با چادر سیاه و روسری که معمولا توسط زنان در تلویزیون ملی استفاده می‌شود جالب توجه است. کمدین ها اغلب آواز می‌خوانند و کف می‌زنند. مخاطبان مرد و زن کنار یکدیگر هستند که این یک صحنه غیر قابل تصور در تلویزیون دولتی ایران تا یک دهه پیش بود.

 

"با ظهور رسانه های اجتماعی، به ویژه برنامه های پیام رسان آنلاین مانند وایبر و تلگرام که در ایران محبوب هستند، جوک گفتن اوج گرفته و به یک رسانه خاص در ایران تبدیل شده و هنگامی که بحث فقط شوخی است مردم خیلی درباره آن نگران نیستند و راحت حرفشان را میزنندو از شوخی به عنوان یک قالب و فضا برای بیان خودشان استفاده می‌کنند"

جوان نمایشی دونفره با یک عروسک مانند ماپت به نام "جناب‌خان" اجرا می‌کند که لهجه جنوبی ایران را دارد. در طول برنامه، عروسک آهنگ‌های فولکلور از نقاط مختلف ایران را می‌خواند که به نحوی تلاش برنامه نویسان برای رسیدن به توجه مردم سراسر کشور است. جوان همچنین بخشی از نمایش خود را به معرفی کتاب، نمایشنامه و گالری نمایشگاه‌ها جدید اختصاص می‌دهد.

*علت موفقیت خندوانه از دید زیباکلام

صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه تهران و مفسر برجسته سیاسی، گفت دلیل اینکه خندوانه موفق بوده این است که یک برنامه دولتی معمولی نیست. و مطابق معمول دیدگاه‌های دولت را در موردمسائل اجتماعی بازتکرار نمی‌کند. " این برنامه صدای خاص خود را دارد. بر روی نظرات دولت منطبق نیست و واقعا به نحوی طبیعی است. "

زیبا کلام گفت که برنامه به طور غیرمستقیم فرصتی را برای بینندگان فراهم آورده تا بیش از حد دیدگاه‌های سیاسی خودشان را بیان کنند. در طول یک مسابقه اخیر بین دو کمدین در مقابل مردم، کمدینی که نظرش به نظر رئيس جمهور سابق ، محمود احمدی نژاد نزدیکتر تلقی ‌می‌شد رای پایین‌تری را از طریق پیامک‌های مردم به دست آورد.، درحالی که کمدین دیگری که گرایشش به اصلاح‌طلبان نزدیک‌تر بود رای بالاتری به دست آورد.

زیبا کلام گفت ایرانیان به فعال رسانه‌های اجتماعی تبدیل شده‌اند، چرا که آنها به طور طبیعی در بیان‌شان با محدودیت‌هایی روبرو هستند. او گفت این برای یک استاد دانشگاه مثل خودش عجیب است که صفحه اش در فیس بوک ۴۰۰۰۰۰ لایک کننده داشته باشد. "این یک اتفاق غیرمعمول است - به طور معمول یک استاد دانشگاه اروپا را با چنین دنبال کنندگانی در رسانه های اجتماعی نمیبینید."

*و اما امشب فینال

اما تا ساعتی دیگر، فینال خندوانه با استندآپ کمدی امیرمهدی ژوله و مهران غفوریان آغاز می شود گویا حتی قرار نیست نطر سنجی ای هم درکار باشد،..نتیجه این فینال هر چه که باشد برنده اصلی این میدان رامبد جوان بوده است که توانست با دست گذاشتن روی یکی از اصلی ترین مشکلات ایرانیان یعنی غمگین بودن آنها ، تحسین مردم و کارشناسان را برانگیزد.
 
 
 
 


کد مطلب: 43289

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/43289/خندوانه-چگونه-فینال-رسید

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir