پوکی استخوان در مهره‌های کمر و استخوان لگن

29 مهر 1394 ساعت 17:04

معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه پوکی استخوان یک بیماری خاموش و بدون هیچ علامتی است، افزود: افراد عموما زمانی به پوکی استخوان خود پی می‌برند که دچار درد و یا شکستگی شوند که البته این اتفاق عموما در مراحل پیشرفته بیماری خود را نشان می‌دهند.


به گزارش ایران خبر، معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه پوکی استخوان یک بیماری خاموش و بدون هیچ علامتی است، افزود: افراد عموما زمانی به پوکی استخوان خود پی می‌برند که دچار درد و یا شکستگی شوند که البته این اتفاق عموما در مراحل پیشرفته بیماری خود را نشان می‌دهند.دکترعباس اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی – با بیان اینکه پوکی استخوان بعد از پیشرفت خود را به صورت درد استخوانی نشان می‌دهد، گفت: این بیماری در حال افزایش است که البته علل اصلی افزایش آمار ابتلا به پوکی استخوان ‌در دسترس بودن دستگاه اندازه‌گیری تراکم استخوان است که در گذشته این امکان فراهم نبود، اما امروزه به دلیل وجود این دستگاه و حساسیت مردم نسبت به وضعیت استخوانی خود و استفاده از دستگاه شاهد افزایش آمار مبتلایان هستیم.
اسماعیلی تصریح کرد: طبق آمارها میزان سال‌های عمر از دست رفته به واسطه این بیماری در جهان 36 هزار و 761 سال است که مسلما این اتفاق هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی فراوانی دارد.
وی در خصوص آمار شیوع این بیماری در کشور گفت: طبق آمارها و مطالعات صورت گرفته در کشور از هر چهار زن بالای 50 سال یک نفر و از هر پنج مرد نیز یک نفر دچار پوکی استخوان است و این آمار در دنیا در بین زنان بالای 50 سال سه به یک است که نشان از شیوع بیشتر این بیماری در بین جنس مونث دارد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه در ژاپن 9.3 درصد جامعه و امریکا 6.4 درصد دچار پوکی استخوان هستند، ایران را از نظر وضعیتی در شرایطی بین این دو کشور عنوان کرد.
وی با بیان اینکه پوکی استخوان در بین مهره‌های کمر و شکستگی در استخوان لگن شیوع بیشتری دارد، اضافه کرد: طبق مطالعات صورت گرفته پوکی استخوان در استخوان ران نزدیک به پنج درصد جامع زنان بالای 50 سال و 1.1 درصد جامعه مردان را درگیر خود کرده است، پوکی مهره کمر در 18.7 درصد زنان و 3.6 درصد در مردان و پوکی استخوان لگن نیز در 2.2 درصد زنان و 0.6 درصد مردان شایع است.
عباسی خمیدگی و درد کمر را ناشی از پوکی مهره‌های کمر و ستون فقرات دانست و افزود: کمبود ویتامین D در زنان بیشتر است و طبق آمار این کمبود شدید، خود را در سنین 50 تا 60 سال در جنس مونث بیشتر نشان می‌دهد.
وی با اشاره به برنامه‌های اجرا شده در این راستا و جبران کمبود ویتامین D به توزیع قرص مگا دز ویتامین D در مدارس مقطع راهنمایی دختران و پسران ماهی یک قرص داده می‌شود البته این اقدام در سال گذشته تنها برای مدارس دخترانه انجام شد، اما امسال مدارس پسرانه نیز تحت پوشش قرار گرفته‌اند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان این اقدام و مصرف خوراکی مکمل‌ها را در کنار برنامه ترویج مصرف لبنیات و شیر مدارس به خصوص در جوامعی که زندگی آپارتمانی دارند، بسیار موثر دانست و افزود: مصرف مکمل‌ها باید با نظر پزشک همراه باشد، به نحوی که ‌کودکان تا 12 سال دوماهی یک قرص، افراد 12 تا 60 سال ماهی یک قرص و بالای 60 سال نیز ماهی دو قرص مکمل ویتامین D باید مصرف کنند.
وی با تاکید بر ورزش به ویژه قبل سن بلوغ این اقدام را باعث افزایش تراکم استخوانی دانست و افزود: ورزش قبل از سن بلوغ باعث افزایش تراکم می‌شود، اما بعد از سن بلوغ تنها به حفظ و جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی کمک می‌کند به همین دلیل لازم است که ورزش در هر سنی مخصوصا در دوران سالمندی جدی گرفته شود. البته ورزش‌های کششی تاثیر بیشتری در افزایش حفظ تراکم دارند.
 


کد مطلب: 44087

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/44087/پوکی-استخوان-مهره-های-کمر-لگن

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir