ایران خبر بررسی می کند؛

به چه کسانی دوجنسیتی می گوییم، چگونه باید با آنها برخورد شود

14 آذر 1394 ساعت 12:33

در بیشتر جوامع قیاس جنسیت بر دو مبنای زنانه و مردانه است. اما امکان این اتفاق هست که فردی خود را هیچ نه زن و نه مرد و یا هر دو (مانند دوجنسیتی‌ها) و یا جنسیت سوم تصور کند. (مانندهیجراها).


ایران خبر - هویت جنسیتی به انگلیسی :( gender identity)  یعنی اینکه فرد از خود به عنوان مرد یا زن بودن چه ذهنیتی دارد. این تشخیص هویت جنسیتی که از کودکی آغاز می شود و در نوجوانی رشد می کند و خود را به اثبات می رساند.  
هویت جنسیتی فرد شامل آن دسته از رفتارهای بیرونی است که در خانواده، جمع دوستان و آشنایان، جامعه و یا در ذهن خود فردوجود دارد که ممکن است گاهی مردانه و یا گاهی زنانه باشد.

 ممکن است رفتار بیرونی فرد (gender Expression) با اندام های جنسی در هنگام تولدش سازگاری نداشته باشد. به عنوان مثال ممکن است فردی با اندام جنسی زنانه به دنیا بیاید اما رفتارش مردانه باشد و هویت جنسیتی فرد مردانه باشد. تشخیص هویت جنسیتی فرد رابطه نزدیکی با فرهنگ جامعه ای که در آن زندگی می کند دارد. ممکن است یک رفتار در فرهنگ یک جامعه زنانه به حساب آید اما در جامعه دیگر مردانه.

در بیشتر جوامع قیاس جنسیت بر دو مبنای زنانه و مردانه است. اما امکان این اتفاق هست که فردی خود  را هیچ نه زن و نه مرد و یا هر دو (مانند دوجنسیتی‌ها) و یا جنسیت سوم تصور کند. (مانندهیجراها).

اختلال هویت جنسیتی یا اختلال هویت جنسی زمانی پیش می آید که ذهن فرد از جنسیت خود با اندام جنسی زمان تولد خود تفاوت داشته باشد. به عنوان فردی با اندام جنسی مردانه به دنیا آمده اما خود را زن تصور می‌کند و رفتارش زنانه است.  در اصطلاح به این افراد دگرجنسگونه یا تراجنسیتی گفته می‌شود این اختلال ممکن است در کودکی و یا در زمان بلوغ رخ دهد.

افرادی که دچار این بیماری هستند تقاضا دارند به عنوان عضوی از جنس مخالف خود مورد قبول واقع شوند و اصولا با زیست شناختی و جنس بدن خود احساس رضایت و راحتی ندارند. گاهی پیش می آید که اینگونه افراد به جراحی تعیین مجدد جنسیت نیز فکر کنند.

افراد ترانس از لحاظ بدنی و خصوصیات جسمی جنسی (کروموزمی، هورمونی و دستگاه تناسلی) کاملا مانند یک مرد یا زن طبیعی هستند و با افراد «اینترسکس» که خصوصیات جسمی بینابینی یا غیرمعمول دارند، متفاوتند.
این افراد عمل جراحی را تنها راه درمان خود می دانند زیرا تصور می کنند از این طریق تکلیف خود را می دانند و یک خیال راحتی نصیبشان می گردد. اما عمل جراحی هم برای آنها دردسرساز است.

علت این بیماری عوامل زیستی و روانی به حساب می آیند. اما شواهد موجود به نفع علل ژنتیکی و جنینی در ایجاد ترانس سکشوالیسم است. به نظر می آید هویت روانی جنسیتی افراد در دوران جنینی و از همان هنگام تولد تعیین می شود.

در بیشتر افراد هویت روانی جنسیتی با خصوصیات جنسی بدنی آنها سازگاری دارد اما در افراد ترانس میان این دو، ناسازگاری وجود دارد. بررسی ها نشان می دهد افراد ترانس از همان ابتدای زندگی یعنی درست از زمانی  که می توانند به خاطر بیاورند، خود را جزو جنس مخالف تصور کرده اند. یک دلیل دیگر به نفع این نظریه بررسی افراد اینترسکس (افرادی که دستگاه تناسلی مبهمی دارند) است که وقتی نوزاد بوده اند مورد عمل جراحی برای تعیین جنسیت قرار گرفته اند. این افراد بعدها ممکن است جنسیت تعیین شده برایشان را نپذیرند و حتی بخواهند خود را به جنس مخالف تبدیل کنند.

درمان تعیین مجدد جنسیت (SRT) به مجموعه ای از درمان های طبی گفته می شود که برای تغییر جنسیت در افراد ترانس انجام می شود. این درمان ها شامل گزینه های متفاوتی است از جمله «درمان جایگزینی هورمونی» (HRT) برای تغییر دادن خصوصیات ثانوی جنسی فرد به جنس مخالف، جراحی تغییر جنسیت برای تغییردادن خصوصیات جنسی اولیه فرد (تغییردادن دستگاه تناسلی فرد به جنس مخالف)، جراحی زنانه کردن صورت یا برداشتن دائمی موها برای ترانس های مردی که می خواهند زن شوند. با این درمان ها معمولا نقش جنسیتی اجتماعی، نام و وضعیت حقوقی جنسیتی فرد هم تغییر می کند.

برخی از این افراد از حضور  در جامعه هراس دارند زیرا نحوه رفتار و برخورد همگان با آنها خوب و مناسب نیست. آنها در بدست آوردن شغل نیز دچار مشکل می شوندو این یکی از عوامل افسردگی و طرد آنها از اجتماع است.

جامعه باید توجه بیشتری به این افراد داشته باشد و آنها را نادیده تصور نکند. یعنی برای پذیرفتن این افراد نیز باید فرهنگ سازی شود. چرا که این بیماران مغز، فکر، روح و روان شان کاملا بم جسمشان در تضاد و مغایرت است هویت شان برای خودشان مشخص نیست، نمی دانند زن هستند و یا مرد. با این اختلال هویت جنسی که دارند فکر این افراد مسیر مشخص و هدفمندی را نمی تواند دنبال کند.
 
با توجه به همه عوامل فوق و به گزارش ایران خبر، رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با اشاره به تشکیل یک مجتمع ویژه قضایی می‌گوید که برای رفاه حال افراد دوجنسیتی، این اشخاص می‌توانند با مراجعه به این مجتمع قضایی، روند تغییر جنسیت خود را پیگیری کنند.

 عباس پوریانی  اظهار می‌کند: با ایجاد مجتمع قضایی امور حسبی، یک‌سری پرونده‌های خاص از جمله پرونده‌های افراد دوجنسیتی که دادخواست تغییر جنسیت می‌دهند، به خاطر رفاهشان همگی در این مجتمع رسیدگی می‌شود.

وی می‌افزاید: در واقع رسیدگی به این نوع دادخواست‌ها در مجتمع‌های مختلف و پراکنده بود که ما یک مجتمع ایجاد کردیم تا پراکنده نباشد و همه یک جا بروند و در این مجتمع به صورت تخصصی به آن رسیدگی شود.


کد مطلب: 48120

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/48120/کسانی-دوجنسیتی-می-گوییم-چگونه-باید-برخورد-شود

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir