تخمه کدو تنبل؛
خواص و ويژگي هاي تخمه کدو تنبل
30 آذر 1394 ساعت 9:26
تخمه کدو تنبل دانه اي خوراکي است که در برخي موارد به صورت بو داده و اغلب به عنوان ميان وعده مصرف مي شود .
به گزارش ایران خبر،مرکز علمي MNT بخشي از مجموعه مقالاتي در مورد فوايد برخي غذاها و خوراکي ها براي سلامتي است .در اين مرکز مقاله اي با عنوان تجزيه مزاياي تغذيه اي تخمه کدو تنبل و نگرشي عميق و اساسي به خواص و ويژگي هاي اين ماده خوراکي منتشر شده است .همچنين در مورد چگونگي افزودن تخمه کدو تنبل به رژيم غذايي و يا داشتن هرگونه خطرات از مصرف آن براي سلامتي ذکر شده است .
تجزيه تغذيه اي تخمه کدو تنبل
بر طبق پايگاه غذاهاي ملي وزارت کشاورزي ايالات متحده (USDA) ؛حدود دو قاشق غذاخوري تخمه پوست کنده کدو تنبل 125 گرم کالري ؛ 15 گرم کربوهيدرات ؛5 گرم فيبر ؛5 گرم پروتئين و همچنين 5 درصد از نياز روزانه بدن به آهن را تامين مي کند .اين ماده خوراکي بدون قند ومنبعي غني از منيزيم، روي، مس و سلنيوم است .
خواص و فوايد مصرف تخمه کدو تنبل براي سلامتي
استفاده و مصرف ميوه ها و سبزيجات از همه نوع به مدت طولاني با کاهش خطر بسياري از بيماري هاي مربوط به شيوه زندگي همراه است . بسياري از مطالعات نشان داده اند که افزايش مصرف غذاهاي گياهي مانند تخمه کدو تنبل خطر ابتلا به چاقي، ديابت، بيماري هاي قلبي و مرگ و مير زودرس را کاهش مي دهند در عين حال که باعث افزايش سلامتي و شادابي پوست و مو ، افزايش انرژي و کاهش کلي وزن و چربي ها مي شود .
تخمه کدو تنبل منبعي سرشار از منيزيم
تخمه کدو تنبل حاوي منيزيم فوق العاده بالايي است . دو قاشق غذاخوري از تخمه کدو حاوي 74 ميلي گرم منيزيم، در حدود 4/1 از رژيم غذايي پيشنهادي روزانه است . منيزيم نقش بسيار مهمي در بيش از 300 واکنش آنزيمي در بدن، از جمله سوخت و ساز مواد غذايي در بدن و ترکيب اسيدهاي چرب و پروتئين ايفا مي کند. نقش منيزيم در انتقال هاي عصبي-عضلاني و فعاليت و عدم فعاليت عضلات حائز اهميت است . کمبود منيزيم که به ويژه در افراد مسن رايج است موجب مقاومت در برابر انسولين، سندرم متابوليک، بيماري عروق کرونر قلبي و پوکي استخوان مي شود .
منيزيم براي استحکام استخوان ها مهم است. مصرف بالاي منيزيم با تراکم استخوان همراه است و بيان شده است که براي کاهش خطر پوکي استخوان در زنان يائسه نيز موثر مي باشد . در ازاي مصرف هر 100 ميلي گرم منيزيم، خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را تا حدود 15 درصد کاهش مي يابد .
تخمه کدو تنبل مفيد براي کبد و قلب
تخمه کدو تنبل سرشار از امگا 3 ؛ امگا 6؛ ، آنتي اکسيدان ها و فيبر است . اين ترکيب داراي مزاياي فراواني براي قلب و کبد مي باشد .فيبر موجود در تخمه کدو تنبل کمک مي کند تا مقدار کلسترول در خون کاهش يابد .همچنين باعث کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي مي شود .در حالي که تحقيقات تا به امروز نشان داده اند که امگا 3 مي تواند خطر بروز ترومبوز و آريتمي، که منجر به حمله قلبي، سکته ناگهاني و خطر مرگ ناشي از آن را کاهش دهد و باعث کاهش فشار خون نيز شود .
تخمه کدو تنبل و پيشگيري از بي خوابي
تخمه کدو تنبل منبعي غني از تريپتوفان، يک اسيد آمينه ست که براي درمان بي خوابي مزمن بسيار موثر مي باشد . يک مطالعه که در خصوص مسايل مربوط به اعصاب منتشر شده است نشان مي دهد که مصرف تريپتوفان در تخمه کدو در کنار منبع کربوهيدرات خاصيت دارويي براي درمان بي خوابي خواهد داشت .بنابراين توصيه مي شود که قبل از خواب چند دانه تخمه کدو تنبل مصرف شود .
کد مطلب: 49460
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/49460/خواص-ويژگي-هاي-تخمه-کدو-تنبل