ایران خبر بررسی می کند؛

"فشن های" از دنیا رفته در آرامستان پایتخت

19 دی 1394 ساعت 12:38

متاسفانه هر روز شاهد اتفاقات بسیار عجیب فرهنگی در کشور هستیم که هر روز بیشتر از روز قبل باید افسوس خورد و متاسف شد که چرابه قهقرای فرهنگ رسیدیم و چرا یک ایرانی با افتخار یکه تاز بی فرهنگی شده است!


ایران خبر - واژه "مد" در لغت به معناى سلیقه، اسلوب، روش شیوه و …به کار می رود و در اصطلاح، عبارت است از روش و طریق ه‏اى موقتى که بر اساس ذوق و سلیقه افراد یک جامعه و سبک زندگى از جمله شکل لباس پوشیدن، نوع آداب پذیرایى و معاشرت و تزیین و معمارى خانه را تنظیم می کند.

بنابراین، می توان گفت: مد به تغییر سلیقه ناگهانى و مکرر همه یا برخى از افراد یک جامعه اطلاق می شود و منجر به گرایش به رفتارى خاص، یا مصرف کالاى به خصوصى، یا در پیش گرفتن سبکى خاص در زندگى می شود.
 
حال باید دید چه افرادی، چگونه و با چه انگیزه ایی به تبعیت از "مد" می روند؟

متاسفانه هر روز شاهد اتفاقات بسیار عجیب فرهنگی در کشور هستیم که هر روز بیشتر از روز قبل باید افسوس خورد و متاسف شد که چرا به قهقرای فرهنگ رسیدیم و چرا یک ایرانی با افتخار یکه تاز بی فرهنگی شده است!

تقلید از "مد و مدگرایی" را شاید بتوان در سبک زندگی؛ نحوه پوشش، آرایش و پیرایش هضم کرد و تا حدی قابل قبول دانست؛ اما تقلید از مدهای اشتباه و رواج آن در مراسم عزاداری قابل قبول نیست، زیرا ارزش ها، حرمت ها و فرهنگ زیر سوال می رود و بی حرمت می شود.

امروزه تقلید و چشم و هم چشمی در آرامستان هم مشاهده می شود. به طوری که برای برگزاری مراسم عزیز از دست رفته هزینه های بسیار زیادی صورت می گیرد که البته این چشم و هم چشمی فقط به انجام هزینه ها ختم نمی شود بلکه با سفارش سنگ قبر های گران و تصاویر حک شده، چشم و هم چشمی بیشتر نمایان می شود! 
 
پس از فوت فردی وقتی مراسم خاکسپاری وی انجام و به اتمام می رسد، خانواده میت برای عزیز از دست رفته خود سنگ مزار سفارش می دهند. سنگ روی مزار نشان دهنده و معرف شخص است که از دنیا رفته و معمولا بر روی آن نام و نام خانوادگی، تاریخ زادروز، تاریخ درگذشت، متن یا گفتاری پرمعنا درباره فرد درگذشته و نماد و نشانه هایی اعم از آیین، ملیت، شغل، علاقه مندی، اماکن متبرکه و گاهی تصاویر که به نام و یاد میت است روی آن حک می شود.

آمارها نشان می دهد هر روز در تهران ۵۷۰ نفر به دنیا می آیند و ۱۵۰ نفر از دنیا می روند، مرگ هایی که هزینه های آن شاید چندین برابر بیشتر از تولدها برای خانواده ها و حتی جامعه باشد.

متاسفانه در سال های اخیر تقلید، تغییر سبک و روش زندگی و چشم و هم چشمی باعث شده که نه تنها شهر را تبدیل به مدل ها و فشن ها کرده بلکه آنها را به آرامستان ها نیز کشانده است به طوریکه سنگ های مزار ها تبدیل به آلبوم ها فشن شده است!

اگر گشتی در اینترنت برنید و دو کلمه سنگ قبر را بنویسید با انواع سایت ها که عکس های بسیار متفاوت و مختلف از سنگ مزار دارند روبرو خواهید شد.

البته این نکته هم ناگفته نماند اگر کذرتان هم به آرامستان افتاد با کمی دقت متوجه می شوید که برخی با دیدن سنگ مزارهای عجیب و غریب در کنار آنها عکس سلفی می گیرند!

 

قیمت سنگ ها نیز متفاوت است. اما می توانید با مبلغ حدود ۵۵۰ تا ۸۵۰ هزار تومان یک سنگ مزار را تهیه کنید. در هر صورت باید گفت: "هرچقدر پول بدهید آش هم می خورید"، چون کیفیت و قیمت سنگ های مزاز بازار متفاوتی دارد. برخی از فروشندگان سنگ ها کار را یک هفته ایی تحویل می دهند. آنها با دریافت یک میلیون تومان، شعر، اسم و مشخصات میت و  عکس باکیفیت را بر روی سنگ حک می کنند و سر موعد تحویل می دهند.

سنگ ها هم در انواع مختلف ایرانی و خارجی به فروش می رسد. "سنگ افغانستان ۴ میلیون تومان"، "سنگ مالزی ۲ میلیون" و "سنگ کرمان ۵ میلیون" آب می خورد. البته ضخامت برخی از این سنگ ها چند برابر سنگهای معمولی است. مثلا سنگ قبر با ضخامت ۴۰ سانتیمتر هم وجود دارد که بین ۳ تا ۸ میلیون تومان قیمت آن است.

سنگ قبر «نانو» رسید
این سنگ یک سنگ کاملا سفید، براق و زیبا است که کیفیت بالایی نیز دارد این سنگ نانو است! یعنی اصلا سنگ نیست و از مواد شیمیایی تشکیل شده و می توان آن را به قیمت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرید.

برخی از افراد برای حکاکی عکس عزیز خود بر روی سنگ مزار از عکس های بدون حجاب استفاده می کنند. البته اکثر این مزارها در مقبره های خانوادگی دیده می شوند. البته در برخی از قطعات نیز اینگونه سنگ ها به چشم می خورد.
 

ماجرای نصب سنگ های قبر با تصاویر نامتعارف
نصب سنگ مزار با عکس های غیرمتعارف و یا گلدان ها و ستون های بلند در بالای سنگ مزار نیز در بسیاری از قطعات دیده می شود که گویا این سنگ ها طراحی و حکاکی می وشد سپس تحویل بهشت زهرا داده می شود. 


با این اوصاف در دنیای امروز هیچ چیز سرجای خود نیست. نه مدل ها و فشن ها و نه مردگان آرامستان ها! هر جا سر برگردانیم نوعی از تقلید کورکورانه و چشم و هم چشمی را می بینیم که فضای جامعه را پر کرده است و به کسی امان فکر کردن و دست زندگی کردن را نمی دهد.

واقعا تقلید و چشم و هم چشمی تا این حد و در جایی که خانه ابدی همگان است آیا کار شایسته و درستی است؟ باز هم باید متاسف شویم که فرهنگ ایران هر روز روبه نابودی و ویرانی می رود!
عاقبت خاک گل کوزه گران خواهیم شد نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد
نمیخواهم بدانم کوزه گر از خاک اندامم چه خواهد ساخت
ولی ای کاش از خاک گلویم سوتکی سازد
گلویم سوتکی باشد به دست کودکی ولگرد و بازیگوش
که یکریز و پی در پی دم گرم خودش را در گلویم سخت بفشارد
تا بدینسان آشفته خواب دیدگان خفته را آشفته تر سازد


کد مطلب: 51160

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/51160/فشن-های-دنیا-رفته-آرامستان-پایتخت

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir