زهرا نعمتی پیش از تصادف در سال 2004 و معلولیت از ناحیه ستون فقرات، کمربند مشکی تکواندو داشته است. دو سال بعد از تصادف، او شروع به انجام ورزش تیراندازی با کمان میکند و خیلی زود در این رشته پیشرفت میکند. درست 6 ماه بعد از شروع تیراندازی با کمان، او در مسابقات قهرمانی کشور شرکت میکند و با افراد سالم مسابقه میدهد و مقام سوم را کسب میکند.
به گزارش ایران خبر، زهرا نعمتی اظهار کرد: واقعا چنین عنوانی برای من خوشحال کننده بود و افتخار بزرگی بود، زیرا من به عنوان نماینده ورزش معلولان، بانوان و ورزش تیروکمان میتوانم پرچم ورزش کشورم را در ریو به اهتزاز در آورم و این افتخار بزرگی برای من است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تصور می کردید که چنین عنوانی نصیب شما شود؟ گفت: پیش از این پیشنهاد پرچمداری المپیک توسط آقای خسروی وفا به کادر کمیته ملی المپیک ارائه شده بود و از طرف آقای کیومرث هاشمی این مساله در حال بررسی بود. قطعا این پیشنهادات در پرچمدار شدن من در المپیک تاثیر زیادی داشت و تا حدودی پیشبینی میشد که با حمایتهایی که صورت گرفته این عنوان به من اختصاص پیدا کند.
نعمتی در مورد حمایتهای فدراسیون جانبازان و معلولان از او، تصریح کرد: خدا را شکر میکنم که هم اکنون تعامل خوبی بین فدراسیون جانبازان و معلولان و تیروکمان برقرار شده است و این تعامل و همکاری قطعا میتواند کار من را هم برای المپیک و هم برای پارالمپیک راحتتر کند تا بدون هیچ دغدغه فکری و ذهنی کار خود را پیش ببرم.
پرچمدار المپیک در پاسخ به این پرسش که آیا هدف شما تنها کسب مدال در المپیک است و یا این که با همین انگیزه المپیک در پارالمپیک نیز حضور پیدا خواهید کرد؟ گفت: برای من فرقی نمیکند که پرچم کشورم را در المپیک به اهتزاز در آورم و یا در پارالمپیک. تمام تلاشم بر این خواهد بود تا در هر دو رویداد حضور موفقی داشته باشم و این برای من افتخار بزرگی است که بتوانم در المپیک و پارالمپیک با کسب مدال افتخارآفرین باشم.
نعمتی در رابطه با جایزه 100 میلیونی کسب سهمیه المپیک و این که گفته میشود هنوز این جایزه به شما تعلق نگرفته است، خاطر نشان کرد: قرار بود این جایزه از سوی فدراسیون تیروکمان طی مراسمی با حضور نمایندگان کمیته ملی المپیک به من اهدا شود که البته هنوز تاریخ دقیقی برای آن مشخص نشده است و من همچنان منتظر هستم تا برای دریافت این جایزه فدراسیون تیروکمان زمان مشخصی را تعیین کند.
پرچمدار المپیک ریو در پاسخ به این پرسش که آیا برای حمایت از ورزشکاران مدال آور در المپیک درخواستی از مسئولان خواهید داشت یا خیر؟ افزود: تصور میکنم ورزشکاران مدال آور در المپیک غیر از حمایتهای مالی به حمایتهای روحی نیز نیاز دارند. بنابراین برای این که ورزشکاران بتوانند با انگیزه مضاعفی در صحنه المپیک حضور پیدا کنند مسئولان باید در کنار حمایتهای مالی از آنها حمایتهای روحی به عمل آورند، زیرا رمز موفقیت یک ورزشکار در المپیک حمایتهای ویژه از نظر روحی است و من این درخواست را از مسئولان خواهم کرد که در کنار حمایتهای مالی از نظر حمایتهای روحی نیز به ورزشکاران کوتاهی نکنند و امیدوارم تا المپیک این حمایتها همواره تداوم داشته باشد.
نعمتی در پایان با بیان این که تصور نمی کردم روزی پرچمدار المپیک باشم، خاطر نشان کرد: اگر به چند سال قبل برگردیم اصلا به ذهنم خطور نمیکرد که روزی پرچمدار المپیک باشم، ولی امروز بسیار خوشحالم که این عنوان نصیب من شد و آن را تنها لطف خدا میدانم که شامل حال من شده است. امیدوارم بتوانم روزی پرچمدار صلح و دوستی و آرامش در جهان باشم.
بازتاب پرچمداری «زهرا نعمتی» در سایتهای خارجی
برخی سایتهای خارجی از پرچمدار شدن زهرا نعمتی برای تیم ایران در المپیک ریو 2016 خبر دادند.
زهرا نعمتی، تیرانداز ایران در مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک ریو امسال «پرچمدار تیم ایران» خواهد بود.
نعمتی 30 ساله سهمیه بازیهای المپیک و پارالمپیک 2016 را کسب کرده است. او اولین ورزشکار آسیایی است که توانسته است در هر دو مسابقات سهمیه کسب کند.
نعمتی سومین زن ایرانی خواهد بود که پرچمدار تیم ایران در المپیک میشود. پیش از این لیدا فریمان در المپیک آتلانتا 1996 و هما حسینی در المپیک پکن 2008 پرچمدار ایران بودند.
نعمتی پیش از تصادف در سال 2004 و معلولیت از ناحیه ستون فقرات، کمربند مشکی تکواندو داشته است. دو سال بعد از تصادف، او شروع به انجام ورزش تیراندازی با کمان میکند و خیلی زود در این رشته پیشرفت میکند.
درست 6 ماه بعد از شروع تیراندازی با کمان، او در مسابقات قهرمانی کشور شرکت میکند و با افراد سالم مسابقه میدهد و مقام سوم را کسب میکند.
به این ترتیب او به تیم ملی ایران دعوت میشود و در همه مسابقات قهرمانی که شرکت میکند، مدال می آورد. نعمتی در سال 2012 برای اولین بار در پارالمپیک شرکت کرد و در این مسابقات مدال طلای انفرادی و مدال برنز تیمی را کسب کرد.
سال گذشته او مدال طلای مسابقات قهرمانی پاراآسیایی تیراندازی با کمان را در بانکوک کسب کرد و در مسابقات قهرمانی آسیا تیراندازی ریکرو نیز مدال نقره را کسب کرد.
نعمتی سیزدهمین ورزشکاری خواهد بود که هم در المپیک و هم در پارالمپیک شرکت میکند. البته تاکنون تنها پنج ورزشکار بودند که همزمان در یک سال هم در پارالمپیک و هم در المپیک شرکت کردند.
اولین نفر، پائولو فانتاتو بوده است که در رشته تیراندازی با کمان در المپیک و پارالمپیک آتلانتا شرکت کرد. او توانست در پارالمپیک در مسابقه تیمی مدال طلا کسب کند. ورزشکار دیگر ناتالی پارتیکا بود که در سال 2008 و 2012 در هر دو مسابقات المپیک و پارالمپیک شرکت کرد.
دو ورزشکار از آفریقای جنوبی نیز توانستند در هر دو مسابقه شرکت کنند. یکی از آنها، ناتالی دو توا شناگر این کشور بود که در مسابقات آبهای آزاد 10 کیلومتر در پکن 2008 شرکت کرد و شانزدهم شد. او در پارالمپیک پنج مدال طلا کسب کرد و در سال 2012 در مراسم افتتاحیه پرچمدار آفریقای جنوبی بود.
در مسابقات لندن 2012 نیز
اسکار پیستوریوس از آفریقای جنوبی در مسابقات المپیک و پارالمپیک شرکت کرد. او نیز پرچمدار تیم آفریقای جنوبی شد و در آن سال دو مدال طلا کسب کرد.