اختلالات بی خوابی؛

موبایل و تلویزیون دشمن خواب سالم هستند

ایرنا , 18 فروردين 1395 ساعت 13:41

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: ۳۰ درصد مردم به اختلال خواب مبتلا می‌شوند، خروپف، بی‌خوابی، قطع تنفس در خواب از مهمترین این اختلالات است که موجب خستگی در طول روز، افسردگی،اضطراب و کاهش توان یادگیری و ضعف حافظه می‌شود


به گزارش ایران خبر، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: ۳۰ درصد مردم به اختلال خواب مبتلا می‌شوند، خروپف، بی‌خوابی، قطع تنفس در خواب از مهمترین این اختلالات است که موجب خستگی در طول روز، افسردگی،اضطراب و کاهش توان یادگیری و ضعف حافظه می‌شود

 خسرو صادق نیت افزود: به طور کلی 80 نوع اختلال خواب وجود دارد که بی خوابی، خروپف، قطع تنفس در خواب، شایعترین آنهاست، 25 تا 30 درصد مردان به اختلال خواب مبتلا می‌شوند و این اختلال در مردان بالای 40 سال و چاق شایعتر است.
دبیر انجمن پزشکی خواب ایران با اشاره به اینکه اختلال خروپف در زنان بیشتر از مردان است، گفت: آمارها نشان می‌دهد 30درصد مردم اختلال بی خوابی را تجربه می‌کنند و حدود 10درصد این افراد به بی‌خوابی مزمن و طولانی مدت گرفتار می‌شوند.

**موبایل و تلویزیون دشمن خواب سالم
وی گفت: افزایش استفاده از موبایل، شبکه های اجتماعی و تلویزیون های 24 ساعته در سالهای اخیر فرهنگ خواب را تغییر داده است و موجب افزایش اختلال خواب شده است.
صادق نیت اضافه کرد: 85 درصد افرادی که به اختلال خواب مبتلا هستند، از این عارضه خود خبر ندارند و معمولا اطرافیان این بیماران متوجه اختلال خواب در آنان می‌شوند.

** اختلال خواب عامل افسردگی،اضطراب، پرخاشگری و فشار خون
وی گفت: اختلال خواب نه تنها موجب احساس خستگی و خواب آلودگی در طول روز می شود بلکه یکی از عوامل مهم بروز بیماریهای مانند فشار خون، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، افسردگی، اضطراب و پرخاشگری، تحریک پذیری، ناتوانی جنسی و کاهش حافطه فراموشی و کاهش توان یادگیری افراد است.

**خواب سالم
این فوق تخصص پزشکی خواب افزود: افراد بزرگسال به طور معمول به هشت ساعت خواب شبانه نیاز دارند و به طور کلی خوابیدن بین هفت تا 9 ساعت در شب طبیعی است و اگر کمتر یا بیشتر از این میزان باشد نشانه اختلال خواب است.
صادق نیت با اشاره به نیاز بیشتر نوزادان به خواب گفت: نوزادان به 16 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند، نیاز به خواب با افزایش سن کم می شود تا در سن شش سالگی به حدود هشت ساعت می رسد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: نیاز به خواب در زمانی که فعالیت بدنی یا فکری بیشتر می‌شود مانند زمان امتحان یا کنکور بیشتر می شود، اما در اغلب موارد افراد در زمان امتحان تلاش می کنند به طرق مختلف شبها بیشتر بیدار بمانند که این کار باعث می‌شود هم زحمت زیادی بکشند و هم کمتر یاد بگیرند و معمولا افرادی که در شبهای امتحان بیدار می مانند، نمره پایین تری می گیرند.

وی گفت: بهترین زمان خواب، دو ساعت آخر آن است یعنی بین ساعات ششم تا هشتم خواب و اگر این خواب مختل شود، اختلال خواب و عوارض آن به وجود می آید و فرد در عمل از خواب سالم محروم شده است.
صادق نیت اضافه با بیان اصول بهداشت خواب گفت: بهداشت خواب اصول ساده‌ای دارد، فرد باید قبل از خواب، برای خوابیدن آماده شود، یعنی از حدود سه ساعت قبل از خوردن چای،‌نوشابه، قهوه و مواد محرک خودداری کند، سیگار نکشد و از کار سنگین فکری و بدنی اجتناب کند.

دبیر انجمن پزشکی خواب ایران افزود: اتاق خواب باید کاملا تاریک و بی سر و صدا باشد و به هیچوجه نباید موبایل و تلویزیون در اتاق خواب باشد.
وی گفت: افرادی که شیفت شب باید در سر کار باشند، باید تلاش کنند در طول روز یک برنامه منظم خواب داشته باشند، مشکلات و عوارض اختلال خواب در این افراد بیشتر است اما با یک برنامه منظم خواب در طول روز می‌تواند این مشکلات را کمتر کرد.

صادق نیت در پاسخ به این پرسش که افراد دچار اختلال خواب باید به چه مراکزی مراجعه کنند گفت: این افراد باید به متخصصان و فلوشیب های اختلال خواب مراجعه کنند، البته هنوز تعداد کلینیک های اختلال خواب در کشور کم است اما اکنون در شهرهای تهران(سه مرکز) اصفهان، مشهد، یزد، بندرعباس، قزوین، سبزوار و قم این مراکز ایجاد شده‌اند و از این نظر بعد از ترکیه بهترین کشور خاورمیانه هستیم.


کد مطلب: 58113

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/58113/موبایل-تلویزیون-دشمن-خواب-سالم-هستند

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir