مراقبت از چشم؛

خودداری از عادات ناسالمی که به چشم آسیب می‎زنند

عصر ایران , 2 بهمن 1395 ساعت 13:14

چشم انسان اندام شگفت انگیزی محسوب می شود. جدا از مغز، چشم های ما ممکن است پیچیده‌ترین بخش بدن انسان باشند. مشابه با مغز، چشم های ما نیازمند مراقبت مناسب و کافی برای ارائه عملکرد درست هستند.


به گزارش ایران خبر، هشتاد درصد از خاطرات و دانش ما از طریق بینایی کسب می شود که بدون تردید درصد تاثیرگذاری محسوب می شود، اما به نوعی قابل پیش بینی نیز است. افزون بر این، آمار قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد 80 درصد تمام مشکلات مرتبط با بینایی می توانند درمان پذیر یا قابل پیشگیری باشند.

در شرایطی که تعیین این که چه میزان از این 80 درصد می تواند در نتیجه عادات بد و ضعیف بهداشت چشم شکل بگیرند، احتمالا درصد بالایی به آن اختصاص می یابد. این شرایط به دو دلیل شکل می گیرد: نخست، چشم های یک فرد اغلب در درجه دوم اهمیت نسبت به نگرانی های سلامت دیگر قرار دارند. دوم، بسیاری از ما درباره رعایت بهداشت چشم به خوبی آموزش ندیده ایم.

بر همین اساس، در ادامه قصد داریم نمونه هایی از عادات ناسالم برای چشم ها را معرفی کنیم و با چگونگی حفظ سلامت این اندام های حیاتی بیشتر آشنا شویم.
استفاده از لنزهای تماسی در طولانی مدت
در صورت استفاده نادرست و نامناسب از لنزهای تماسی احتمال بروز آسیب های شدید چشمی و حتی از دست دادن قدرت بینایی وجود دارد. یکی از رایج‌ترین موارد در این زمینه استفاده از لنزهای تماسی در طولانی مدت است. لنزهای تماسی بالای قرنیه چشم قرار می گیرند و از این رو میزان دریافت اکسیژن این بخش ها را کاهش می دهند و ممکن است به آسیب دیدن آنها نیز منجر شوند. همچنین، اگر لنزهای تماسی به طور مرتب تمیز نشوند می توانند به محلی برای جذب مواد دیگر تبدیل شوند.
مطالعه یا نوشتن در شرایط نور کم
برای افرادی که دوستدار مطالعه هستند، انجام این کار هنگام شب می تواند روشی برای کسب آرامش باشد. با این وجود، مطالعه در شرایط نور کم می تواند فشار مضاعفی را بر چشم ها وارد کرده و به ایجاد درد در آنها منجر شود. تغییر این عادت به آسانی و به واسطه استفاده از یک منبع نور مناسب امکان پذیر است و می تواند هرچه بیشتر سلامت چشم ها را تضمین کند.
مراجعه نکردن به چشم پزشک
پیشگیری بهترین درمان است و این مساله درباره مراقبت از چشم ها به شدت صدق می کند. مراجعه یک یا دو بار در سال به چشم پزشک بهترین قانون برای حصول اطمینان از سلامت چشم ها است. اگر به چیزی مشکوک شده اید و فکر می کنید می تواند برای سلامت چشم ها مضر باشد، مراجعه به چشم پزشک در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین توصیه محسوب می شود.
مالش چشم ها
مالش چشم ها عادت خوبی نیست، به ویژه هنگامی که آنها دچار خارش شده اند. دلایل مختلفی بر بد بودن این عادت اشاره دارند که از آن جمله می توان به آلوده بودن دست ها و انگشتان به میکروب های مختلف و آسیب دیدن سطح چشم ها در نتیجه مالش مکرر اشاره کرد.
برای آرام شدن چشم ها می توانید برای چند دقیقه از یک کمپرس خنک روی آنها استفاده کنید. از کمپرس گرم استفاده نکنید زیرا می تواند به واسطه تحریک انتشار هیستامین موجب تشدید التهاب شود.
عدم استفاده از عینک آفتابی یا دیگر محافظ های چشم
فایده استفاده از یک عینک آفتابی استاندارد تنها به جذاب‌تر شدن ظاهر افراد خلاصه نمی شود. عینک آفتابی یا دیگر محافظ های چشم از قرنیه در برابر سوختگی سطحی محافظت می کنند. قرار گرفتن مداوم در معرض پرتوهای فرابنفش A و فرابنفش B می تواند موجب ابتلا به آب مروارید شود، که یکی از شایع‌ترین دلایل نابینایی در جهان است.
استفاده از لوازم آرایش چشم ارزان یا فاسد
بدون تردید، هزینه ای که برای خرید لوازم آرایش مخصوص چشم ارزان قیمت پس انداز می کنید، چندان ارزش ندارد. بسیاری از لوازم آرایش مخصوص چشم ارزان قیمت (به عنوان مثال ریمل) حاوی موادی هستند که برای بهبود اثر زیبایی طراحی شده اند، اما می توانند به چشم ها یا مژه ها آسیب وارد کنند. استفاده از لوازم آرایش تاریخ مصرف گذشته نیز می تواند به گسترش باکتری ها منجر شده و سلامت چشم را در معرض تهدید قرار دهد.
بر همین اساس، همواره به مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی که خریداری می کنید، توجه داشته باشید. همچنین تاریخ انقضا محصول را مد نظر قرار داده و از محصولات برندهای معتبر استفاده کنید.
شنا با چشم های باز
شنا با چشم های باز می تواند به واسطه مواد شیمیایی موجود در آب استخر اثر منفی بر سلامت چشم های شما داشته باشد. التهاب، تاری دید، و حتی نابینایی موقت از جمله مواردی هستند که شنا بدون استفاده از عینک یا با چشم های باز در زیر آب می تواند به همراه داشته باشد.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن می تواند همانند یک کاتالیزور برای مشکلات چشم عمل کند. مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می توانند به بافت چشم آسیب برسانند، خطر ابتلا به انحطاط ماکولا افزایش یابد و در نهایت به نابینایی منجر شود. دود سیگار می تواند افراد دیگری که در نزدیکی فرد سیگاری هستند را نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد.


کد مطلب: 80096

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80096/خودداری-عادات-ناسالمی-چشم-آسیب-می-زنند

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir