مغذیترین مواد غذایی ؛
آیا مواد غذایی مغذی همیشه لذت بخش هم هستند؟
11 بهمن 1395 ساعت 8:50
مصرف روزانه این قبیل مواد غذایی میتواند اضافه وزن و سطوح پایین انرژی را به همراه داشته باشند.
به گزارش ایران خبر، مصرف روزانه این قبیل مواد غذایی میتواند اضافه وزن و سطوح پایین انرژی را به همراه داشته باشند. دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل که گستره وسیعی از مواد غذایی مفید از همه گروههای غذایی را شامل میشود، توصیه میشود. در این میان، برخی مواد غذایی زمانی که موضوع ارزش تغذیهای و محتوای مواد مغذی مطرح میشود، از پتانسیل انتخاب به عنوان بهترین مواد غذایی برخوردار هستند. در ادامه با چند نمونه از آنها بیشتر آشنا میشوید.
سیر
سیر از جمله مواد غذایی پر مصرف و محبوب در سراسر جهان است که به غذاهای مختلف، از ساندویچها تا سس اسپاگتی، سوپها، خورشها و کبابها افزوده میشود. سیر ارزان قیمت است و مزه و عطر منحصر به فردی به غذاهای مختلف میبخشد. سیر سرشار از ویتامینهای C، B۱ و B۶ است. همچنین، این ماده غذایی از محتوای بالای کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز و سلنیم بهره میبرد.
ماهی سالمون
اگر قصد دارید وزن خود را کاهش دهید و نمیتوانید مصرف گوشت را کنار بگذارید، ماهی میتواند یکی از بهترین انتخابها باشد. گوشت ماهی چربی و کالری کمی دارد و از محتوای پروتئین بالا سود میبرد و از این رو، به خوبی احساس سیری را در شما ایجاد میکند. ماهی سالمون از بسیاری جهات گزینه چشمگیرتری نسبت به انواع دیگر ماهی است. گوشت این ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ است که تاثیر آن در بهبود عملکرد مغز مشاهده شده و میتواند از بروز برخی بیماریهای جدی پیشگیری کند. همچنین، ماهی سالمون از محتوای منیزیم، پتاسیم و سلنیم بالا برخوردار است که تمامی این مواد معدنی برای سلامت انسان بسیار خوب هستند.
سفیده تخممرغ
تخممرغ از دو بخش سفیده و زرده تشکیل شده است. هر دو بخش حاوی پروتئین هستند، اما زرده تخممرغ محتوای چربی و کلسترول بالاتری دارد. مصرف تخممرغ کامل در صورتی که حد اعتدال رعایت شود، مشکل آفرین نیست. سفیده تخممرغ سرشار از پروتئین است و چربی کمی دارد و میتواند احساس سیری را برای مدتی طولانیتر در فرد ایجاد کند و از این رو، میتواند به روند کاهش وزن کمک کند.
هویج
هویج سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. این ماده غذای حاوی بتا کاروتن نیز است که یک ترکیب ارگانیک محسوب میشود که به بدن در مبارزه با طیف گستردهای از بیماریها، از بیماری قلبی تا انحطاط ماکولا، کمک میکند. مصرف هویج احتمال ابتلا به آفتاب سوختگی در یک روز آفتابی را نیز کاهش میدهد.
دانه کتان
دانه کتان به خودی خود چندان خوشمزه نیست، اما میتوانید آن را به وعدههای غذایی خود اضافه کنید و از فواید سلامت آن بهرهمند شوید. به عنوان مثال، دانههای کتان منبع خوبی برای فیبر غذایی و اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که به قلب و مغز کمک میکنند. به واسطه محتوای فیبر بالا، دانههای کتان میتوانند به شکل گیری احساس سیری در مدت زمانی طولانیتر کمک کنند و از این رو، احتمال کمتری دارد تا برای خوردن تنقلات سرشار از نمک، قند یا کالری وسوسه شوید.
ماست
اگر در پی یک میان وعده سالم هستید که توانایی بهبود عملکرد دستگاه گوارش را داشته باشد، ماست یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود. برخی انواع ماست حاوی پروبیوتیکها یا باکتریهایی هستند که به عملکرد عادی و درست بدن کمک میکنند. پروبیوتیکها باکتریهایی خوب هستند که به بدن در تجزیه کارآمدتر مواد غذایی و تبدیل کردن آنها به مواد مغذی کمک میکنند.
سیب زمینیها
ممکن است در برخی حالتهای پخت مانند سیبزمینی سرخ کرده جایی در فهرست سالمترین مواد غذایی نداشته باشند، اما پخت آنها به شیوه ای سالم میتواند فواید آنها را نمایان سازد. سیب زمینیها منبع خوبی برای ویتامینها و مواد معدنی هستند که از آن جمله میتوان به مس، آهن، منیزیم، پتاسیم، منگنز، ویتامین C و ویتامین B اشاره کرد.
جگر
برای چندین نسل جگر پخته شده یکی از محبوبترین غذاها در نقاط مختلف جهان محسوب میشد، اما طی دهههای اخیر این ماده غذایی از شهرتی بد برخوردار شده است. با این وجود، جگر همچنان یکی از سالمترین و مغذیترین غذاهای جهان است. این ماده غذایی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. به طور معمول جگر از محتوای بالای ویتامینهای B۱۲، B۶، B۵، و B۲ سود میبرد. از دیگر مواد مغذی موجود در جگر میتوان به ویتامین A، روی، مس، سلنیم و البته پروتئین اشاره کرد.
شکلات تلخ
ممکن است هوس خوردن چیزی را داشته باشید. میتوانید برای رفع این نیاز یک سیب، بلوبری یا انبه بخورید. اما گاهی اوقات میوه از کارایی لازم برخوردار نیست. شکلات تلخ اگر در حد اعتدال مصرف شود، میتواند یک انتخاب غذایی فوق العاده باشد. شکلات تلخ سرشار از آهن، منیزیم، مس، منگنز و فیبر است که همه آنها به دستیابی به اهداف سلامت کمک میکنند. مزه شیرین آن نیز میتواند هوس شما را فرو بنشاند بدون اینکه اختلالی در اهداف رژیم غذایی ایجاد شود.
کد مطلب: 80887
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/80887/آیا-مواد-غذایی-مغذی-همیشه-لذت-بخش-هم-هستند