سیمین غانم؛

با بانوی خاطره ساز آواز ایران بیشتر آشنا شوید

24 بهمن 1395 ساعت 11:29

سیمین غانم متولد 1323 است. ترانه های ماندگاری که در این سال ها خوانده است بخشی از حافظه موسیقیایی تمام ایرانیان را تشکیل می دهد. صدای ماندگار و پرطنینش یادآور هنر ناب خاطره ساز است.


به گزارش ایران خبر، سیمین غانم متولد 1323 است. ترانه های ماندگاری که در این سال ها خوانده است بخشی از حافظه موسیقیایی تمام ایرانیان را تشکیل می دهد. صدای ماندگار و پرطنینش یادآور هنر ناب خاطره ساز است. 

 
ترانه هایش از مرد من، گل گلدون، پرنده و ... در بسیاری اوقات خلوت و تنهایی ما را پر کرده، در جاده های طولانی شنیدن شان مسیرمان را کوتاه تر کرده، در جنگل شنیدن شان عطر درختان را دو چندان کرده و در کنار دریا، آبی دریا را پررنگ تر و آرام تر کرده است و در این سال ها در سفرهای ما چه سفرهای درونی مان و چه بیرونی، لحظاتی را، این صدا و ترانه ها، هم مسیر ما بوده است.
 
نخستین ترانه ای که با آن وارد عرصه موسیقی شده اید کدام ترانه بوده است؟
 
- نخستین ترانه ام را در موسیقی اصیل اجرا کردم به نام «موج خروشان» و آهنگ آن از آقای عباس زندی بود. من کارم را به شیوه سنتی شروع کردم و پس از مدتی به سمت موسیقی پاپ رفتم ولی موسیقی سنتی را هرگز ترک نکردم.
 
تاکنون چند ترانه خوانده اید؟
 
- فکر می کنم حدودا 50 ترانه خوانده ام. البته در مورد خودم بسیار سختگیر بودم و هستم. نه در هر جایی آواز سر می دادم و نه هر ترانه ای را اجرا می کردم. هنوز هم بر این باورم که موسیقی غذای روح انسان هاست و نباید کار بی کیفیت و اشعار بی محتوا را عرضه کرد.
 
کدام آهنگ تان فراگیرتر شده است؟
 
- ترانه گل گلدون، فراگیرتر از همه ترانه هایم شده است زیرا مانند باران بهاری همیشه تر و تازه است. من معتقدم این ترانه حال و هوای متافیزیکی دارد؛ با پیر و جوان، بچه ها و با همه ارتباط برقرار کرده است. باید یادآور شوم ملودی آن از آقای فریدون شهبازیان و شعر آن از آقای فرهاد شیبانی است.
 
کدام یک از ترانه های تان را بیشتر دوست دارید؟
 
- همه ترانه هایم را دوست دارم ولی «پرنده» برایم حال و هوای خاصی دارد. ضمن اجرای این ترانه احساس می کنم شعر زیبا و ملودی دلنشین آن مرا به آسمان می برد.
 
برای خانم هایی که می خواهند وارد عرصه موسیقی شوند چه توصیه و پیشنهادی دارید؟
 
- اگر هدف شان هنر خوانندگی باشد پیشنهادم این است که سطح دانش و آگاهی خود را در اشعار و موسیقی تا حد امکان بالا ببرند و در کارشان خلاقیت و پشتکار داشته باشند.
 
 
خواننده مورد علاقه تان کیست؟
 
- از خانم ها نمی توان نام برد چون کاری در این زمینه عرضه نمی شود، ماشاءالله فضا برای آقایان مناسب است. صداهای رسا و شفاف هم بین ایشان کم نیست. من صدای شهرام ناظری و سالار عقیلی را دوست دارم. در رشته موسیقی پاپ هم صدای شهرام شکوهی را می پسندم چون مثل همه نیست. سبک خاص خود را دارد، ترانه های او مخلوطی از پاپ، سنتی و ترانه های اسپانیولی است. به هر حال کار تازه ای ارائه داده و این نوآوری در کار جذاب است.
 
چقدر در کنسرت هایتان از ترانه هایی چون «مرد من»، «گل گلدون»، «پرنده» و... که سال ها پیش اجرا کرده اید بهره می گیرید آیا اینها برای مخاطبین شما جذاب است؟
 
کاملا با روحیه مخاطبین خود آشنا هستم. البته کارهای تازه با اشعار و آهنگسازی خودم خیلی اجرا شده است و خدا را شکر خیلی هم مورد توجه قرار گرفته می دانم که مخاطبین من به ترانه های قدیمی علاقه مند هستند به خصوص چند ترانه هست که هر بار بایستی در کنسرت هایم اجرا شوند.
 
زیرا اگر یکی از آنها را جا بگذارم به شدت مورد انتقاد قرار می گیرم و مخاطبین شاکی می شوند که چرا مثلا ترانه «مرد من» را اجرا نکردم. این مساله یکی دو بار پیش آمد و دیگر نمی خواهم تکرار شود. دوست دارم مخاطبین من در نهایت رضایت و خوشحالی سالن را ترک کنند. به علاوه سعی می کنم از تمام پتانسیل هایی که در خودم سراغ دارم استفاده کنم تا کنسرت هایم متنوع و پرشور به پایان برسد. چون کنسرت ها همیشه موفق بوده است.
 
 
چرا ترانه ها مثل گذشته شور و هیجان ندارند و آن چنان که باید عطرافشانی کرده و دل ها را تسکین دهند، نیستند؟
 
می دانید که موقعیت و زمان با گذشته خیلی فرق کرده است به خصوص پیشرفت تکنولوژی و مشکلات مادی مقدار زیادی دل آرامی و آسودگی را از مردم سلب کرده و موزیک گوش کردن و دورهمی ها هم کمتر شده البته سلیقه ها هم فرق کرده و کارهای پرارزش بسیار کم و نادر شده است. بنابراین تمام این مسایل اثرگذار است.
 
یک خواننده باید چه معیارهایی داشته باشد و چه مسیری را طی کند تا به ماندگاری برسد؟
 
ورود به عالم خوانندگی چندان آسان نیست، تردیدی ندارم هرکس که وارد عرصه این هنر می شود بایستی مراحل و آموزش هایی را طی کند و اطلاعات کافی در موسیقی کسب کند و مهم تر این که صدای قابل توجه و عرضه ای داشته باشد و با پشتکار و رعایت خیلی از مسایل مانند پرهیز از اجراهای بی کیفیت، موفق شود. مساله ماندگاری نیز می تواند مجموعه ای از کارهای قوی و ارزشمند یک خواننده باشد که قابل توجه برای مردم است. به علاوه ماندگاری یک هنرمند را اعمال و رفتار و کارهای مثبت او رقم می زند و به او بها داده و ماندگارش می سازد.
 
آیا در عرصه هنر راه برای آقایان بازتر است و آنها موفق تر می نمایند؟
 
اگر منصفانه قضاوت کنم در عرصه هنر مرد و زن برایم تفاوتی ندارد و هر کس که استعداد، لیاقت و پشتکار بیشتری داشته باشد زمینه برای او مساعدتر و راهش هموارتر می شود البته در عرصه خوانندگی آقایان پیشتازتر هستند ولی امیدوارم خانم ها هم بتوانند با رعایت شرایط و بدون دغدغه هنرشان را عرضه کنند و موفق باشند.
 
رمز ماندگاری و موفقیت شما در چیست؟
 
به لطف خدا زندگی ساده و سالمی دارم. هنر را در کنار زندگی ام قرار داده ام زیرا زندگی خانوادگی آن قدر برایم مقدس و ارزشمند است که هیچ چیز نباید آن را تحت تاثیر قرار دهد. در اینجا به گفتاری از حضرت علی (ع) اشاره می کنم. ایشان می فرمایند:
 
مراقبت رفتارت باش که گفتارت می شود. مراقب گفتارت باش که رفتارت می شود. مراقب رفتارت باش که شخصیتت می شود. مراقب شخصیتت باش که سرنوشتت می شود. نمی دانم تا چه اندازه موفق هستم ولی تا آنجا که می توانم سعی می کنم این گونه عمل کنم.
 


کد مطلب: 81944

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/81944/بانوی-خاطره-ساز-آواز-ایران-بیشتر-آشنا-شوید

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir