راز سلامتی؛
فواید خوراکی های تلخ برای بدن
دکتر سلام , 1 ارديبهشت 1396 ساعت 21:13
مواد خوراکي تلخ چه فوايدي براي بدنمان دارند و چه تاثيراتي مي توانند روي بدن ما بگذارند خوردن خوراکي تلخ زياد خوشايند نيست آيا خاصيتي براي ما دارند يا خير؟
به گزارش ایران خبر، ذائقه ي هر فرد مختص به خود اوست. در واقع ذائقه ي هر کس از تجربيات و عادت هاي غذايي مادر در طول دوران بارداري حاصل مي شود. اما همه مي توانند با کمي تلاش ذائقه ي خود را تغيير داده و از طعم هاي مختلف استفاده کنند. زماني که شما از انواع مواد غذايي که مواد غذايي تلخ نيز جزو آن هاست استفاده مي کنيد در واقع طعم سلامتي را مي چشيد.
مواد غذايي تلخ به جذب مواد مغذي کمک مي کنند.
مواد غذايي تلخ و سبزيجات معطر خشک باعث بهبود هضم غذا مي شوند. اين مواد غذايي سلول هاي چشايي واقع در زبان را تحريک مي کنند. سلول هاي گيرنده ي طعم ها نيز باعث توليد آنزيم ها و ترشح صفرا مي شوند. زماني که گوارش راحت تر انجام بگيرد جذب مواد مغذي نيز ساده تر خواهد بود. اگر بدنتان به درستي نتواند مواد مغذي را جذب کند ديگر اهميتي ندارد که چه مي خوريد. به خاطر اينکه اگر بهترين و مغذي ترين مواد غذايي را هم مصرف کرده باشيد بدنتان نمي تواند خواص آن را دريافت کند.
متخصصان توصيه مي کنند براي داشتن رژيم غذايي مناسب از هر نوع ماده ي غذايي استفاده کنيد. به عقيده ي متخصصان اگر مشکلات گوارشي داريد قبل از خوردن غذاي سنگين و چرب مواد غذايي تلخ مانند سالاد برگ هاي گل قاصدک ميل کنيد.
مواد غذايي تلخ براي تميز کردن کبد
متأسفانه ما از تمامي خواص سبزيجات برگ دار خبر نداريم اما چيني ها و هندي ها از قرن ها پيش مواد غذايي تلخ را وارد برنامه ي غذايي خود کرده اند. سبزيجات برگ دار تلخ مانند کلم پيچ تايلندي، برگ هاي گل قاصدک، تربچه، کاسني فرنگي، کلم، ترب سفيد و کلم راکت حاوي مواد مغذي ضروري هستند که به عملکرد کبد کمک مي کنند. يعني اينکه باعث کنترل کلسترول و هورمون ها مي شوند، خون را تصفيه و به سوخت و ساز چربي ها کمک مي کنند.
اگر مشکلات گوارشي داريد قبل از خوردن غذاي سنگين و چرب مواد غذايي تلخ مانند سالاد برگ هاي گل قاصدک ميل کنيد.
مواد غذايي تلخ سرشار از ويتامين ها و مواد معدني
سبزيجات برگ دار معمولاً سرشار از مواد مغذي مانند ويتامين A، ويتامين C و ويتامين K و همچنين مواد معدني متنوعي مانند کلسيم، پتاسيم و منيزيم مي باشند. اين مواد غذايي سرشار از اسيدفوليک و فيبر هستند و چربي و سديم کمي دارند. به عنوان مثال کلم راکت حاوي بتاکاروتن، ويتامين C و آهن مي باشد در حالي که برگ هاي گياه قاصدک سرشار از ويتامين هاي A، E،K، آهن، کلسيم و آنتي اکسيدان ها مي باشند.
کد مطلب: 87147
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/87147/فواید-خوراکی-های-تلخ-بدن