ارتباطات هوشمند و پويا، ضرورت روابط عمومي سرآمد

احد ميرزايي

26 ارديبهشت 1400 ساعت 13:57

روابط عمومی به عنوان اصلی ترین حلقه ارتباطي درون و برون سازماني، مسوولیت خطیری در برقراري، حفظ ارتباط مطلوب ميان اعضاي سازمان و تعامل سازنده با ذينفعان و به تعبيري جامعه دارد؛ به همین دلیل توجه ویژه به روابط عمومی، به عنوان نهادی که می تواند به صورت نظام مند، برنامه ریزی شده و سنجیده در جهت ایجاد، حفظ و گسترش اين تعاملات اقدام کند، بسیار حائز اهمیت است.


ایران خبر- روابط عمومي ها با ارتباطات خود، نقش پل ارتباطي ميان تصميم گيران سازمان و ذينفعان را بر عهده دارند. اطلاع رساني به موقع، شفاف سازي در خصوص  اخبار و وقايع داخل و خارج سازمان، انتقال درخواست هاي جامعه مخاطب به مسوولان ذيربط و بالعكس از جمله وظايف مهم اين بخش از سازمان است. 

امروزه ارتباطات علاوه بر استفاده از شيوه هاي نوين و به روز ارتباطي مي تواند همچون ويتريني براي بيرون سازمان و تكيه گاهي قابل اعتماد براي كاركنان داخل سازمان باشد.  بیست و هفتم اردیبهشت‌ ماه روز جهانی روابط‌عمومی و ارتباطات، صرفا یک عنوان در صفحات تقویم نیست، بلکه سرفصلی است از تعهد، تخصص، علم و هنر كه آميزه آن با خلاقيت در جذب مخاطب و پيشبرد هر آن چه روابط عمومي امروزي، سكاندار آن است تاثيري شگرف دارد. زبان روابط عمومي، به عنوان زبان گويا و زبان ارتباط با افراد و مخاطبان شناخته مي شود، پس هر چه بهتر اين زبان را بشناسيم با محيط پيرامون خود بيش تر و كاربردي تر ارتباط برقراركنيم.

در سالیان اخیر با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی، هر شهروند به یک خبرنگار، نویسنده یا حتی اگر با وسعت نظر بیش تر نگاه کنیم، به یک رسانه تبدیل شده است. با رسانه های جدید و ظهور ابزارهایی چون هنر دیجیتال و واقعیت مجازی، تولید محتوا و نشر آن به وفور و خیلی سریع انجام مي شود و بدین ترتیب هر کسی در هر جای دنیا می تواند صاحب یک رسانه باشد، در آن اثری از خود باقی گذاشته و یا حتی جریان و حرکتی نو را خلق کند و مخاطبان مختلف با زبان ها و فرهنگ های متفاوت را با خود همراه سازد.  با اين رويكرد در هر لحظه جاي مخاطب و منبع خبر عوض مي‌شود و سيال بودن فضاي رسانه قالب دادن و جهت‌دهي به آن را با دشواري مواجه مي‌سازد. از بین رفتن فاصله مکانی و افزایش بی‌سابقه توان انسان‌ها برای مبادله و مراوده با یکدیگر، فرایند هویت‌یابی جمعی افراد را دگرگون کرده و اين مهم از اقتضائات رسانه‌اي بودن اين فضاست. این تحولات اگرچه مایه ‌افزایش ارتباط افراد با فضاهای رسانه‌ای بوده، ولي کار رسانه‌ها و كانال هاي ارتباطي رسمي را دشوارترکرده است. چرا که با مشارکت مستقیم شهروندان در امور رسانه‌ای، تغییر سلایق و ذائقه‌های ایشان شتاب بیش تری مي يابد و هر رسانه‌ای ناچار است، خود را با گام‌های سریع آن هم‌قدم کند. پیمودن این مسیر، نیاز مبرمی به نوآوری و خلاقیت روزافزون و ارتباط مستقیم رسانه‌های حرفه‌ای با شکل‌های مردمی رسانه دارد كه هرگز نبايد از نگاه تيزبين اصحاب رسانه و كاركنان روابط عمومي مغفول بماند.  

بي ترديد ارتباطات در عصر نوين با پيدايش رسانه ديجيتال و تاثير گذاري بر شبكه سازي مجازي توانسته، قله هاي نويني را در دنياي ارتباطات فتح كند و بر نقش روابط عمومی به عنوان ابزار مدیریتی برای فعالیت های حرفه اي، علمی و الکترونیکی،‌ تاكيد دارد. از اين رو آشنايي با اقتضائات روز و هم گامي با آن و به روز رساني اطلاعات كاركنان و آموزش آن ها از اولويت هايي است كه بايد بدان توجه داشت. استفاده از ظرفيت كاركنان روابط عمومي براي انتقال و دريافت اطلاعات به مشتريان و تعامل بهتر و سريع تر در بستر كانال ها و شبكه هاي مجازي به همراه نظارت و استفاده از كارشناسان خبره هر حوزه مي تواند اثرگذاري دوچنداني داشته باشد.
این نوع نگاه به دنیای رسانه و ارتباطات امروز بدان معناست که مسیری پر چالش و دشواري پیش روی ماست، اما بی شک فرصت‌های تازه ای را نیز پدید خواهد آورد که باید آن‌ها را غنیمت شمرد و برای رسیدن به چشم اندازهای پيش رو به کار گرفت.

احد ميرزايي، مدير ارتباطات و امور بين الملل گروه صنعتي ايران خودرو


کد مطلب: 161852

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/note/161852/ارتباطات-هوشمند-پويا-ضرورت-روابط-عمومي-سرآمد

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir