يادداشت
تركيه علاقه مند به توسعه همكاري با ايران
ارسلان فتحي پور
31 شهريور 1392 ساعت 17:25
ایران خبر؛رئيس مجلس كشور دوست و همسايه تركيه براي ديدار با رئيس مجلس شوراي اسلامي و رئيس جمهور به تهران سفر كرده است. بدون ترديد اين سفر از وجوه مختلف براي هر دو كشور داراي اهميت است. تهران و آنكارا در حال حاضر روابط سياسي و تجاري خوبي دارند ولي با اين حال سطح اين مناسبات و روابط اقتصادي و تجاري مي تواند بيش از اينها باشد. در حقيقت ظرفيت هاي دو طرف براي توسعه اين روابط فراتر از سطح فعلي است.
سفر آقاي چيچك همزمان شده با استقرار شرايط جديد در كشور ايران و حاكم شدن رويكرد تازه در حوزه ديپلماسي و رابطه با كشورهاي ديگر. مي توان گفت روحيه تعامل و همكاري با دنيا و بخصوص برقراري رابطه با كشورهاي همسايه سرلوحه دولت جديد در ايران است. جمهوري اسلامي ايران بجز رژيم صهيونيستي با ساير كشورهاي ديگر دنيا براي برقراري روابط اقتصادي و سياسي در چارچوب هاي مطرح شده قانوني و حفظ مصالح نظام مشكلي ندارد.
امروز با توجه به اعمال فشارهايي كه ناحق عليه جمهوري اسلامي اعمال شده و بخصوص موضوع تحريم ها و مشكلاتي كه به وجود آورده، برقراري روابط مناسب با دنيا و گسترش روابط ديپلماتيك مي تواند در خنثي كردن تحريم ها و اهداف كشورهاي اعمال كننده فشارها موثر باشد. از همين رو در دولت جديد بنا، بر گسترش روابط قرار گرفته است.
سفر رئيس مجلس كشور دوست و همسايه تركيه به ايران را از اين منظر مي توان نگاه كرد. آنكارا در حال حاضر روابط تجاري خوبي با تهران دارد و اين سفر حاوي اين پيام است كه تركيه كماكان علاقه مند به ادامه اين مناسبات و توسعه آن است. انجام چنين سفرهايي براي تحكيم دوستي ها و توسعه همكاري ها موثر است. بخصوص كشور تركيه كه به لحاظ فرهنگي، اقتصادي و ديني و اجتماعي با جمهوري اسلامي ايران داراي اشتراكات زيادي است. اميد مي رود با افزايش مناسبات و برقراري ارتباطات بيشتر با كشورهاي همسايه تاثيرات مثبت آن در حوزه هاي مختلف و بويژه اقتصادي مشاهده شود.
مشخصاً معطوف به سفر رئيس مجلس تركيه به ايران در حوزه اقتصادي موضوعات مختلفي را بين دو كشور داريم كه مي تواند زمينه ساز گسترش مناسبات شود. مبادلات تجاري، صدور گاز ايران به تركيه، بحث هاي گمركات و ترانزيت براي واردات كالاهاي اساسي از جمله موضوعاتي است كه مي تواند در اين سفرها مورد بررسي و تفاهم قرار گيرد. تركيه كشوري است كه از رشد اقتصادي خوبي برخوردار شده و جمهوري اسلامي ايران هم از جنبه هاي مختلف مي تواند براي آنكارا مورد توجه باشد. سرمايه گذاري هاي كلان، مناطق ويژه آزاد مثل منطقه آزاد ارس و ماكو بسترهايي است كه آماده شده و مي تواند جذابيت هاي خوبي براي سرمايه گذاري ها باشد.
ایران خبر؛انجام سفرهاي ديپلماتيك و رفت و آمد هاي پارلماني بين دو كشور از زاويه ديگري هم واجد اهميت است. اين كه توسعه مناسبات بين دولت ها به طور حتم زمينه را براي گسترش روابط تجاري بخش هاي خصوصي دو كشور فراهم مي كند. در حال حاضر اتاق هاي بازرگاني ايران و تركيه فعال هستند و اين سفرها مي تواند حضور بخش خصوصي در دو كشور را بيش از پيش كند. در مجموع سفر آقاي چيچك رئيس مجلس تركيه به تهران سفر مهمي است كه مي تواند دستاوردهاي مثبتي براي هر دو كشور داشته باشد. تركيه براي ما كشور مهمي است و جمهوري اسلامي ايران هم از جنبه هاي مختلف براي آنكارا واجد اهميت است. دو كشور زمينه هاي بيشتري براي توسعه همكاري ها دارند و انجام سفر هاي اين چنيني كمك مي كند تا ظرفيت هاي موجود بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس
روزنامه ايران، شماره 5467 به تاريخ 31/6/92، صفحه 1 (صفحه اول)
کد مطلب: 2471
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/note/2471/تركيه-علاقه-مند-توسعه-همكاري-ايران