لیلة القدر شعر انقلاب

محمدرضا سنگری

13 تير 1394 ساعت 17:04

نشست شعری ماه مبارک رمضان «سرآغاز تقویم شعر انقلاب اسلامی » می‌تواند نامیده شود . شاعران مشتاق تمام سال را به انتظار این شب نشسته‌اند. شبی عزیز و آفتابی، که لیلة القدر شعر انقلاب است و به یمن نام حسن (ع) تمهید آفرینش احسن اشعار.


شب پانزدهم ماه مبارک رمضان هر سال تصویر و تفسیری از شعر انقلاب اسلامی فراروی همه آنان که در پی چند و چون شعر این عصر و نسل‌اند قرار می‌گیرد. نشست شبانه شعری، صمیمانه‌ترین و بلافاصله‌ترین فرصت شاعرانه است که در محضر ادیب سخن سنج و شعرشناس، رهبر محبوب شاعران، برگزار می‌شود. این نشست از چند منظر ممتاز و متمایز و شاخص است.

1. چند نسل شعری در کنار هم قرار می‌گیرند و سروده‌های هم را می‌شنوند . پیران شعر انقلاب چون حمید سبزواری ، دکتر موسوی گرمارودی و شاعران نسل اول انقلاب و شاعران نسل دوم و سوم حتی دانش آموز شاعر هم را می یابند و می‌شنوند ! این نشست پیوندگاه نسل‌های شعری روزگار ماست.

2. در محضر برجسته‌ترین شخصیت، در آزادانه‌ترین شکل ممکن سروده‌ها عرضه می‌شود.

3. تنوع فضا، مضامین و موضوعات مجالی به دست می‌دهد تا قلمروها و ساحت‌های متنوع و متکثر شعر انقلاب را دریابیم، سروده‌های طنز، سروده‌های اجتماعی، مسائل روز ایران و جهان، اشعار آیینی، شعر دفاع مقدس، شعر عاشقانه، شاعران زن و شاعران کشورهای دیگر، پارسی‌گوی و دیگر زبان‌ها، همه و همه در کنار هم قرار می‌گیرند و همین «گستره معنایی و اندیشگی و زبانی و عاطفی شعر امروز» را ترسیم و مشخص می‌سازد.

4. تنوع قالب‌ها، ترجمان وضعیت "فرم و شکل" شعر انقلاب در روزگار ماست. رباعی، دوبیتی، غزل، قصیده، ترکیب بند، ترجیع بند حتی شعر نیمایی و سپید در این نشست عرضه می‌شود.

5. هر چند زبان عمده سروده‌ها فارسی است، اما سروده‌ها به زبان‌های دیگر مانند ترکی، عربی، کردی، اردو، حتی گویش‌های محلی، امکان و مجال عرضه می‌یابند که علی‌رغم تنوع زبان، وحدت در آرمان و اندیشه همه آن‌ها را هم زبان، می‌سازد. شاعرانی از یمن، تاجیکستان، هند، پاکستان، شوروی، کشور آذربایجان، افغانستان و کشورهای عربی تاکنون در این نشست سروده‌های خود را قرائت کرده‌اند. گاه نیز صاحبان مذاهب و عقاید دیگر مانند هندو و مسیحی در این محفل گرم و صمیمی شعر خوانده‌اند و مورد تشویق رهبر معظم انقلاب قرار گرفته‌اند.

6. نقد و نظرها و نکته‌های عالمانه، شیرین و زیرکانه و نقادانه رهبر نکته‌سنج و شاعرنواز یکی از ابعاد درخشان این نشست است. تشویق و تحسین‌های ایشان نیز که گاه با اندرزها و هشدارهایی نیز همراه است. ذوق پرور، راهگشا و اعتلابخش شعر شاعران است.

7. از همه مهم‌تر سخن پایانی و رهنمودها و تحلیل‌هایی است که هم قله‌ها و هم دره‌های فراروی شعر و شاعران را تجسیم و ترسیم می‌کند . در این سخنان کوتاه، جز مباحث نظری ارزنده که گواه جامعیت، همه سو نگری و سیطره علمی مقام معظم رهبری است، نیازها و ضرورتها ، بایسته‌ها و نابایسته‌های شعر، با رساترین و زیباترین بیان طرح می‌شود .

اگر مجموعه این سخنان که در طول نشست‌های چندگانه رمضان و دیگر محافلی که به اقتضای مقال و حال به شعر – به ویژه شعر حکمی و آیینی اشاراتی رفته است جمع آوری شود، کتابی جامع خواهد شد که راهنمای ذهن و ذوق و حرکت شاعران ، پژوهشگران و اهل ادب می‌تواند باشد.

نشست شعری ماه مبارک رمضان "سر آغاز تقویم شعر انقلاب اسلامی " می‌تواند نامیده شود . شاعران مشتاق تمام سال را به انتظار این شب نشسته‌اند. شبی عزیز و آفتابی، که لیلة القدر شعر انقلاب است و به یمن نام حسن (ع) تمهید آفرینش احسن اشعار.

این فرصت عاشقانه و شاعرانه و عارفانه مستمر باد

محمد رضا سنگری»


کد مطلب: 33070

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/note/33070/لیلة-القدر-شعر-انقلاب

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir