ایران خبر بررسی می‌کند:

پرونده ویژه/ پاسخ وزیر آموزش و پرورش به اعتراض چندماهه معلمان

13 ارديبهشت 1394 ساعت 11:20

در حالی که در چند ماه اخیر معلمان سراسر کشور نسبت به وضعیت معیشتی و رتبه بندی خود دست به اعتراض و تجمع مسالمت آمیز زدند؛ امروز یک‌شنبه 13 اردیبهشت ماه، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش از پرداخت مطالبات معلمان تا پایان هفته معلم خبر داد.


ایران خبر- علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، از پرداخت مطالبات معلمان تا پایان هفته معلم خبر داد.

وی درباره پرداخت مطالبات فرهنگیان گفت: مطالبات فرهنگیان به دو بخش تقسیم می شود؛ نخست مطالباتی است که به موجب قواعد موجود بوجود می آید که بعضا پرداخت نشده است، به عنوان مثال حق‌التدریس معلمان از دی تا اسفند سال گذشته پرداخت نشده است و قسمت دیگر از مطالبات به این موضوع باز می گردد که فرهنگیان خود را با سایر کارکنان دولت مقایسه می کنند و احساس تبعیض و تفاوت میان دریافتی‌ها دارند.

وزیر آموزش و پرورش ضمن اعلام اینکه بخش عمده مطالبات فرهنگیان تا آخر هفته معلم پرداخت می شود اظهار کرد: مشکلات اعتباری وجود داشت اما درجلسه‌ای که با ریاست سازمان مدیریت داشتیم مقرر شد حق التدریس ها، حق الزحمه امتحانات، بخش عمده ای از پاداش پایان خدمت فرهنگیانی که بازنشسته شده اند و... پرداخت شود. اعتبار لازم تخصیص یافته و فردا به استان ها می رسد.

اعتراض معلمان از کجا آغاز شد؟
اسفند ماه سال گذشته، دولت تدبیر و امید اعلام كرد: 35 درصد به فوق‌العاده شغل كاركنان ستادی دستگاه‌های دولتی اضافه می‌شود؛ در حالی كه حقوق فرهنگيان تنها 14درصد افزايش خواهد يافت. معلمان سراسر کشور نیز با تبعیض خواندن این رفتار دولت دست به اعتراض، امضای طومار و برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز در سطحی گسترده زدند. 



خواسته معلمان چه بود؟
عطاءالله سلطانی‌صبور، رئيس كميته آموزش‌ و پرورش مجلس هم كه خود از معلمان شهرستان رزن است در مصاحبه‌ای بزرگ‌ترين درخواست معلمان را رفع تبعيض ميان فرهنگيان و كاركنان ساير وزارتخانه‌ها اعلام کرد و گفت: معلمان می‌گويند با تورم موجود و افزايش هزينه‌های زندگی نمی‌توان با حقوق معلمی هزينه‌های زندگی را تأمين كرد. آنها خواستار اجرای كامل نظام حقوق هماهنگ كاركنان دولت، پرداخت حق‌التدريس‌ها و مطالبات معوق هستند. 

فیصل زرگانی، مدیر مدرسه ابوالفضل شهرستان کارون در مصاحبه‌ای گفت: معلم‌ها خواستار پرداخت حقوق یکسان با سایر نهاد‌های دولتی هسنمد. باید نظام پرداخت هماهنگ که چند سال پیش به تایید مجلس رسیده است، اجرا شود. رتبه‌بندی معلمان و سازمان آموزش و پرورش هیچ دردی را دوا نمی‌کند. یک معلم با 20 سال سابقه تدرریس  ماهانه یک میلیون و 800 هزار تومان حقوق دریافت می‌کند و این در حالی است که حقوق دریافتی یک لیسانسه با دو سال سابقه در دادگستری هفت میلیون تومان است.



معلمان در اعتراضات خود، مهمترین خواسته‌های خود را شامل: رفع تمركزگرايی شديد حاكم بر آموزش و پرورش، محوريت بخشيدن به بخش آموزش و دخالت دادن مؤثر و سازمان‌يافته بدنه آموزشی كشور به‌ويژه معلمان در تصميم‌گيری‌ها و برنامه‌ريزی‌ها، رفع تبعيض، حقوق و مزايا، افزايش دست‌كم 30درصدی حقوق و استانداردسازی كلاس‌ها از نظر تعداد دانش‌آموزان و... برشمردند.

پس از افزایش اعتراضات، معلمان سراسر ایران، صبح روز پنج‌شنبه 27 فروردین1394 در اعتراض به وضع معیشتی معلمان و در سکوت مقابل اداره‌های آموزش و پرورش تجمع کردند؛ این تجمعات منجر به بازداشت علیرضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران شد؛ اما این سازمان با صدور بیانیه ای ضمن دعوت از مسئولان برای شنیدن صدای اعتراض معلمان و حمایت از رویکرد تدبیر و امید خواهان توقف اجرای حکم گردید. 



در این رابطه بخوانید: 

فانی خبر داد:پرداخت مطالبات معلمان تا آخر هفته 

تامین معیشت معلم، دشوارتر از فناوری هسته ای نیست! 

پرداخت معوقات حق‌التدریس فرهنگیان تا هفته معلم


کد مطلب: 27799

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/27799/پرونده-ویژه-پاسخ-وزیر-آموزش-پرورش-اعتراض-چندماهه-معلمان

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir