ایران خبر بررسی می کند؛
مدارس تجاری جایگزین مدارس فرهنگی
22 شهريور 1394 ساعت 11:47
ثبت نام در مدارس معتبر و خوب یکی از دغدغه های ذهنی والدین است. ثبت نام در مدرسه دولتی یا غیرانتفاعی که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. در برخی مدارس دولتی هم آموزگار هم دانش آموز از نبود امکانات اولیه محروم است اما در مقابل آن، مدارس غیر انتفاعی از وفور امکانات بهره مند هستند، دلیل آن هم ما را یاد ضرب المثلی می اندازد: "هرچقدر پول بدی همان قدر آش می خوری".
ایران خبر- ثبت نام در مدارس معتبر و خوب یکی از دغدغه های ذهنی والدین است. ثبت نام درمدرسه دولتی یا غیرانتفاعی که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. در برخی مدارس دولتی هم آموزگار هم دانش آموز از نبود امکانات اولیه محروم است اما در مقابل آن، مدارس غیر انتفاعی از وفور امکانات بهره مند هستند، دلیل آن هم ما را یاد ضرب المثلی می اندازد/ک "هرچقدر پول بدی همان قدر آش می خوری".
پرداخت شهریه های میلیونی و عدم رضایت والدین
با تحقیق در مدارس غیر انتفاعی این موضوع محضر می شود که دریافت شهریه های نجومی برای ثبت نام دانش آموزان باز هم رضایت کامل والدین را جلب نمی کند!
مدرسه ای در منطقه یک تهران، برای مقطع چهارم ابتدایی مبلغ یازده میلیون و هشتصد هزار تومان شهریه دریافت می کند.
مادر رومینا که دخترش را در یکی از این مدارس ثبت نام کرده است می گوید: به 17 مدرسه برای ثبت نام مراجعه کردم تا در نهایت به این انتخاب رسیدم. دراین مدرسه روش تدریس "مونته سوری" است. امکانات و کلاس های فوق برنامه از جمله موسیقی، یوگا، نقاشی، ورزش، نمایش، خوشنویسی و کامپیوتر را در اختیار دانش آموزان قرار می دهد. وی از فضای مدرسه، ناهار و صبحانه سالم احساس رضایت داشت.
وی افزود: با توجه به اینکه معلم های این مدرسه از تحصیلات فوق لیسانس و دکترا برخوردارند اما رضایت نسبی دارم، به طور کل مدرسه ای که رضایت کامل والدین را جلب کند وجود خارجی ندارد. در قیاس با مدرسه های دیگر شاید بهتر باشد، اما انتخاب ما بین بد و بدتر بود!
مادر دانش آموز دیگری که فرزندش کلاس دوم است، شهریه هشت میلیون تومانی برای تحصیل دخترش پرداخت کرده بود. وی گفت: با توجه به شهریه امکانات خوبی در اختیار دانش آموزان قرار نمی دهند به طوری که برای دو درس از یک معلم استفاده می کردند. وی شاغل بودن خود را دلیل ثبت نام فرزندش در مدسه غیرانتفاعی اعلام کرد.
مدرسه غیرانتفاعی دیگری در مقطع دبیرستان واقع در خیابان جردن شهریه دوازده میلیونی از والدین دیافت می کند. مادر این دانش آموز گفت در مقطع دبیرستان شهریه دکترا پرداخت می کنیم. رضایت این مادر هم در حد نسبی بود.
این مادران با توجه به اینکه در مناطق فرمانیه، دولت و جردن شهریه پرداخت کرده بودند اما هر سه نفر اتفاق نظر داشتند که ساختمان مدارس بناهای قدیمی و کلنگی دارند.
تفاوت هزینه های مدارس از منطقه یک تا منطقه یازده تهران
مدرسه غیرانتفاعی در منطقه یازده تهران - خیابان منیره- برای مقطع دوم دبستان مبلغ سه میلیون و نهصد هزارتومان با هزینه ناهار و بدون سرویس دریافت می کند.
مدرسه دیگری در همان منطقه (منیریه) برای مقطع دبستان، با در نظر گرفتن هزینه ناهار و سرویس، مبلغی حدود چهار میلیون و نهصد هزار تومان شهریه در نظر گرفته است.
دبیرستانی در منطقه یازده واقع در خیابان شیخ هادی از بیان مبلغ شهریه خودداری نمود و توضیحات را منوط به دیدار حضوری می دانست. مسئول ثبت نام علت این امر را نداشتن مجوز اعلام کرد!
ثبت نام در مدرسه دولتی یا غیرانتفاعی
حال باید قضاوت کرد آیا همه والدین می توانند چنین شهریه های گزافی را برای تحصیل فرزند خود پرداخت کنند. و آیا پرداخت شهریه های میلیونی ضمانتی برای آینده تحصیلی فرزنداشان است؟
در زمان های کمی دورتر که همه مدارس دولتی بود و خبری از مدارس غیرانتفاعی نبود آرامش فکری والدین بیشتر بود زیرا با خیالی آسوده فرزند خود را در نزدیک ترین مدرسه محل زندگی ثبت نام می کردند. فرزندان آن زمان با کمبود امکانات هم به تحصیل ادامه می دادند، اما اکنون باید انواع کلاس های فوق برنامه، تفریح و سرگرمی باشد تا فرزند قدم رنجه کند و پا به مدرسه بگذارد.
گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر
کد مطلب: 40180
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/40180/مدارس-تجاری-جایگزین-فرهنگی
ایران خبر
https://www.irankhabar.ir