ایران خبر بررسی می کند؛

در قالب رک گویی هرچه در ذهن مبارك مى آيد تحويل مردم ندهيم

22 شهريور 1394 ساعت 12:53

چه اتفاقی رخ می دهد که افراد در لوای رک گویی و بی ادبی اجازه دارند که به دیگران توهین کنند. باید مرز رک گویی و بی ادبی مشخص باشد. رک گویی بیشتر شبیه این است که افراد بی تعارف هستند اما بی ادبی، اهانت و توهین محسوب می شود.


ایران خبر - "رك"  یا FRANK  به معناى ابراز نظرات شخصى در مورد مسائلى است كه مربوط به خود ما مي شود مثلا من بستنى دوست ندارم اين موضوع رو به صراحت بازگو مي كنم يا دوستى از من مي پرسد بريم بيرون؟ براحتى مي گويم نه الان حوصله ندارم ...اين یک نظر شخصى من در مورد خود من به حساب می آید و اما 
"رود" یا RUDE  يا به معناى گستاخى يا وقاحت است كه نظرات ما در مورد ديگران است، مثلا من به دوستم مي گويم چقدر چاق هستى! يا مي گويم بينى تو شبيه بينى عقاب است! ببخشيد من رك هستم!!!!

تفاوت رک گویی و وقاحت
فرق رك بودن و وقاحت را بدانيم و هر چه در ذهن مبارك مى آيد در قالب رك بودن تحويل مردم ندهيم ...

 
چه اتفاقی رخ می دهد که افراد در لوای رک گویی و بی ادبی اجازه دارند  که به دیگران توهین کنند. باید مرز رک گویی و بی ادبی مشخص باشد. رک گویی بیشتر شبیه این است که افراد بی تعارف هستند اما بی ادبی، اهانت و توهین محسوب می شود.

افرادی در روابط خود با دیگران حاضر نیستند متواضع باشند و مدام در حال مسخره کردن دیگران هستند. آنان آداب و رسوم تربیت را به کلی فراموش کرده اند. بی ادبی با معاشرت دوستان ناباب و بددهان رواج پیدا می کند. این افراد در معاشرت و هم صحبتی با یکدیگراز گفتن هیچگونه فحش و ناسزایی دریغ نمی کنند و این بی ادبی و این نوع معاشرت، برای برخی افراد راحتی در ارتباط تعریف می شود.

 
کاستی های بی ادبی در جامعه
متاسفانه همه ما با کاستی های بی ادبی در اجتماع روبرو شده ایم، این کاستی ها در روابط اجتماعی بین افراد، پاسخ دادن به دیگران با الفاظ زشت و توهین آمیز، پرت کردن کتاب به سمت دوست، بلند صحبت کردن در مکان های عمومی و وسایل نقلیه عمومی، بدون اجازه وارد اتاق کسی رفتن، زننده غذا خوردن در محافل، عدم رعایت نظم و مقررات، عدم استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه زدن، گوش ندادن به حرفهای دیگران، بی احترامی به افراد مسن، پوشش نامناسب در اجتماع را شامل می شود.   
 
افراد باید مد نظر داشته باشند که همواره در زندگی بتوانند با دیگران به خوبی و بیان زیبا صحبت کنند. بیان و زبان خوب بدین معناست که در روابط اجتماعی خود با افراد از توهین، اهانت و تحقیر کردن پرهیز کنیم. نباید با رک گویی و حرف های کنایه آمیز باعث تیره شدن و یا از بین رفتن روابط شویم.

در زندگی روزمره گاهی برای ایستادگی در برابر دیگران محبوریم از صراحت زبان و رک گویی استفاده کنیم که البته آن هم باید در کمال ادب و احترام باشد نه اینکه از رک گویی به عنوان ابزاری توهین آمیز در جهت دفاع از خود استفاده کنیم. به عنوان مثال اگر کسی از ما درخواست کمک کند اما برای ما امکان آن وجود نداشته باشد، می توانیم در نهایت ادب و متانت به طرف مقابل بگوییم که من می‌خواهم به شما کمک کنم، اما متأسفانه انجام دادن این خواسته از توانایی من خارج است. و با نشان دادن راه‌ های دیگری طرف مقابل را راهنمایی کنیم. این روش رفتاری بهتر از آن است که  با تعارف و خجالت کاری انجام دهیم که برایمان ضرر داشته باشد و یا کمک کردن با عدم موفقیت باشد که در این صورت نه تنها کمک و خدمتی از ما بر نیامد بلکه دچار دردسر نیز شده ایم.

گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر
 


کد مطلب: 40189

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/40189/قالب-رک-گویی-هرچه-ذهن-مبارك-مى-آيد-تحويل-مردم-ندهيم

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir