ایران خبر بررسی می کند؛

از گودرزی به اندازه چهارمین گزینه پیشنهادی روحانی انتظار داشته باشیم

آزادنگار

15 مهر 1394 ساعت 0:05

نتایج ناموفق رشته های پر طرفدار ورزشی و ناکامی یکی پس از دیگری آنها باعث شد که نگاهها به سمت عملکرد وزارت ورزش و جوانان در دولت یازدهم معطوف شود.


بازی های ضعیف والیبال، کشتی،فوتبال و در آخر بسکتبال که تیر خلاصی شد بر صفحه انتظارات از وزارت ورزش و جوانان، مردم و برخی نمایندگان را از مدیران ورزشی دلسرد کرده است.
 
به گزارش ایران خبر، هشت روز پیش، وزیر ورزش و جوانان در حضور نمایندگان ملت درباره عملکرد خود با اشاره به کارنامه  وزارت و ورزش و جوانان در حوزه جوانان گفت: این وزارتخانه در اواسط سال 93 و سال 94 فعالیت‌های بسیاری را در حوزه جوانان انجام داده، گفت: این فعالیت‌های مفید منجر به کاهش نرخ طلاق و افزایش نرخ ازدوج در سال 93 نسبت به سال 90 شده است.

محمود گودرزی در نشست علنی 7مهر مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال  احمد شوهانی نماینده مردم ایلام، ‌ایوان، شیروان و چرداول در مجلس، گفت: مباحث مربوط به وزارتخانه به سه دسته دخالت دولت در فدراسیون‌ها، بروز فساد در حوزه ورزش و عملکرد وزارتخانه در ارتباط با جوانان تقسیم می‌شود؛ درخصوص موضوع عملکرد وزارتخانه در مبارزه با فساد باید بگویم که یکی از اهداف و برنامه‌های مهم من از آغاز تحقق ورزش پاک بوده است و من برای رسیدن به این هدف،‌ تلاش بسیاری کرده‌ام.

وزیر ورزش و جوانان دولت یازدهم ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات، دخالت وزارت ورزش در فدراسیون‌هاست که در این رابطه قانون این اختیار را به وزیر داده که به غیر از دو فدراسیون، در فدراسیون‌های دیگر حق دخالت و برگزاری مجامع را دارد و از طرف دیگر براساس قانون، وزیر ورزش حق عزل، نصب، نظارت بر مجمع و تشکیل مجمع را دارد.

گودرزی در تشریح برنامه‌ها و اقدامات وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان، گفت: در اواسط سال 93 و سال 94 این وزارتخانه فعالیت‌های بسیاری را در حوزه جوانان انجام داده که این موضوع منجر به کاهش نرخ طلاق و افزایش نرخ ازدوج در سال 93 نسبت به سال 90 شده است.

*وظیفه وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان، صرفا سیاستگذاری است

گودرزی در ادامه در رابطه با مسئله تفکیک وزارتخانه به دو بخش ورزش و جوانان گفت: ما باورهایی داریم اما این موضوع مغایر با وظایف نیست و وزارتخانه اهتمام ویژه‌ای در حوزه جوانان دارد. البته کار ما در حوزه جوانان سیاستگذاری بوده و براساس قانون 18 دستگاه در این رابطه مسئولیت داشته و وزارتخانه تنها نقش هماهنگ‌سازی سازمان‌ها را داراست.

وی ادامه داد: در این حوزه ستاد ساماندهی امور جوانان با حضور وزیر ورزش و 18 معاون، جلسات گسترده‌ای را برگزار کردند. البته در کل وزارت ورزش چندین برنامه و هدف مانند تدوین پیش‌نویس پروتکل مشاوره ازدواج، تشکیل کمیسیون تخصصی ازدواج و خانواده با عضویت 34 دستگاه عمومی و دولتی،‌ تبیین سیاست‌های ازدواج آگاهانه و آسان و کنترل رشد طلاق، طراحی سیاست‌های هفته ازدواج و همکاری با 34 دستگاه در سطح ملی و استان‌ها داشته است.



این وزیر کابینه دولت یازدهم در تشریح اقدامات اجرایی وزارتخانه ورزش در حوزه جوانان گفت: برگزاری جشنواره ملی ازدواج، تولید آثار هنری درخصوص ترویج ازدواج، تولید کتاب الکترونیک ازدواج و طلاق جوانان، تشکیل مرکز مشاوره تخصصی، تکمیل پرونده 1500 متقاضی مشاوره، جلوگیری از فعالیت سایت‌های همسریابی و برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج با 300 کارگاه بخشی از فعالیت‌های وزارتخانه در این حوزه بوده است.

گودرزی درخصوص نتایج حاصله وزارتخانه متبوع خود نیز افزود: براساس آمارها نرخ ازدواج در سال 93 نسبت به سال 93 در حدود 18 درصد، سال 91 نسبت به 90 در حدود 13 درصد و سال 93 نسبت به 92 در حدود 6.5 درصد رشد داشته است. همچنین براساس این آمار نرخ طلاق در سال 93 نسبت به سال 90 در حدود 14.5، در سال 91 در حدود 8.8 درصد و در سال 92 نیز در حدود 5.3 درصد کاهش یافته است.


*در دوران وزارتم، پولی از بیت‌المال به سرخآبی‌ها پرداخت نشد

وی با اشاره به وضعیت تیم‌های سرخابی پایتخت تصریح کرد: این دو تیم سال‌های سال از بیت‌المال تغذیه می‌کردند که با حضور من در وزارتخانه دیگر هیچ اعتباری به آنها پرداخت نشد. اما برای تامین هزینه‌های این تیم‌ها که بالغ بر 30 تا 40 میلیارد تومان اعتبار در سال است، حامی مالی درنظر گرفته شده، البته شاید در بین این حامیان، مشکلاتی وجود داشته باشد که مراکز نظارتی و قضایی این موضوعات را پیگیری می‌کنند.

وزیر ورزش و جوانان درخصوص افت نتایج در حوزه ورزش گفت: وزارتخانه برای هر افت و خیز در بخش‌های مختلف تحلیلی دارد، البته موضوع افت و خیز و صعود و نزول در حوزه ورزش یک امر طبیعی در سال‌های متمادی است. مثلا تیم برزیل در یک‌سال قهرمان شده و در یک سال از گردونه مسابقات خارج می‌شود.


*وزارت ورزش در امر خصوصی‌سازی باشگاه‌ها فقط عضو ناظر است


وی با اشاره به اقدامات وزارت ورزش و جوانان در حوزه واگذاری تیم‌های ورزشی به بخش خصوصی تصریح کرد: براساس قانون وزارت اقتصاد و امور دارایی و سازمان خصوصی‌سازی نقش تعیین‌کننده دارد و وزارت ورزش تنها عضو ناظر در این بخش است. البته ما موافق خصوصی‌سازی تیم‌ها هستیم، اما این موضوع نباید مشکلات جدیدی برای این بخش ایجاد کند.

 

این عضو کابینه دولت یازدهم درخصوص موضوع دخالت وزارت ورزش و جوانان در حوزه ورزش و فدراسیون‌ها ادامه داد: براساس قانون ما حق دخالت در امور فدراسیون‌ها به جز چند فدراسیون مانند فوتبال را که توسط AFCمدیریت می‌شود، داریم، اما برخی دوستان فشار می‌آورند که چرا در برخی فدراسیون‌ها مانند فوتبال دخالت نمی‌کنید. در پاسخ باید بگویم که ما برای این امر مجوز قانونی نداریم، از این‌رو دستگاه‌های متولی مانند مجلس باید تمهیدی بیاندیشند تا ما بتوانیم به این موضوعات ورود کنیم.
 
اما در مقابل برخی نمایندگان نظر دیگری دارند و به همین دلیل نیز خواهان سوال از گودرزی شدند.


*گودرزی ضعیف‌ترین مدیر ورزشی  پس از انقلاب
 
عضو هیات رئیسه فراکسیون ورزش با اشاره به اینکه محمود گودرزی ضعیف‌ترین مدیر ورزشی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، گفت: رئیس جمهور کابینه‌اش را جراحی کند تا کار به استیضاح وزیر ورزش نکشد.
سیدهادی حسینی با یادآوری استیضاح وزیر ورزش و جوانان و ذکز این مطلب که با امضای ۵۰ نماینده در نوبت است، ضمن بیان مطلب فوق اظهارکرد: تلاش نمایندگان بر اجرای استیضاح است، البته چند سوال از وزیر ورزش در نوبت طرح بوده اما سؤال ویژه از سوی فراکسیون ورزش مطرح خواهد شد.


*پنج موضوع در سؤال ویژه‌ فراکسیون ورزش از وزیر

وی ادامه داد: فراکسیون ورزش سؤال ویژه‌ای طراحی کرده که در آن به ۵ موضوع پرداخته شده که مداخله وزارت در فدراسیون‌های ورزش، موضوع انتخاب مدیران غیر ورزشی و عدم استفاده از مدیران ورزشی٬ عدم واگذاری باشگاه‌های دولتی به بخش خصوصی و چالش‌هایی که در این باره وجود دارد، عدم توجه به جوانان و نیز موضوع ساخت‌وسازها و نیمه تمام ماندن پروژه‌های ورزشی، از جمله موضوعات جدی این سؤال ویژه است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید براینکه استیضاح بر عدم ارتباط مطلوب وزارت ورزش با مجلس تاکید دارد، یادآور شد: بعد از علی سعیدلو که در دستگاه ورزش ارتباط کمی با مجلس داشت، محمود گودرزی را باید ضعیف‌ترین مدیر ورزشی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد زیرا کمترین رابطه را با نمایندگان و حل دغدغه‌های آنها در حوزه ورزش دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: توصیه من به دولت این است که نگذارد کار وزارت ورزش به مجلس کشیده شود. رئیس جمهور گروهی را مأمور کند تا به عملکرد وزارت ورزش و جوانان رسیدگی کنند و اگر ایرادات مورد تاکید مجلس، صحیح بود و دولت به این نتیجه رسید که وزارتخانه نیاز به جراحی و اصلاح دارد این اقدام از سوی ریاست جمهوری و دولت انجام شود.


*دولت در جراحی وزارت ورزش دست به کار شود


حسینی افزود: بهتر است که دولت به نظر نمایندگان احترام بگذارد و اگر احساس می‌کند جایی از بدنه خود نیاز به جراحی دارد، دست به کار شود؛ این کار عاقلانه‌ای است که دولت می‌تواند انجام دهد و در کارنامه دولت اثر مثبتی ثبت خواهد داشت.
وی در خصوص اعتراض وزیر مبنی بر اینکه موقعیت نفوذ در همه فدراسیون‌ها را ندارد، خاطرنشان کرد: وزارت در یکی دو فدراسیون امکان مداخله ندارد و توسط فدراسیون‌های جهانی منع شده، اما تلاش می‌کند این مداخله را ایجاد کند، در صورتی که در دنیا اصل براین است که مدیریت‌ها واگذار شده و دخالت دولت کم شود و به حداقل برسد و از آن طرف نظارت‌ها و تعامل بیشتر شود.


*بدنه وزارت ورزش چشم‌اندازی برای آینده ندارد


نماینده مردم قائمشهر، جویبار و سوادکوه درخصوص حضور افراد غیرکارشناس در بدنه وزارت ورزش اینگونه اظهارنظر کرد: متاسفانه وقتی نحوه برخورد با موضوعی غیرمدیریتی باشد و تجربه لازم برای این کار در مجموعه مدیریت‌ها نباشد، مشکلات این چنینی پیش می‌آید.
وی همچنین اضافه کرد: بدنه وزارت ورزش چشم‌اندازی برای آینده ندارد و نیروهای باتجربه موجود در وزارتخانه کنار گذاشته شده و افراد کم تجربه روی کار آمده‌اند.
عضو هیات رئیسه فراکسیون ورزش مجلس با تاکید بر اینکه افراد بی‌تجربه با رفتن وزیر خواهند رفت و اگر تجربه‌ای هم کسب کنند با خود خواهند برد، که این امر مطلوب نیست، گفت: باید از ظرفیت‌ها و منابع انسانی داخل مجموعه استفاده شود تا برای کار کردن خوب انگیزه پیدا کنند و اگر سطح تحصیلات آن‌ها هم پائین است، به این انگیزه که از آن‌ها استفاده می‌شود تلاش کنند، تلاش خود را بالا ببرند.

 
*ناکامی های ورزشی با شکست بسکتبال کامل شد
 
در حالیکه وزیر ورزش تشنه یک پیروزی برای دفاع از خود در مجلس بود، پس از والیبال، کشتی، استقلال و پرسپولیس که مستقیما زیر نظر وی مدیریت می‌شدند، بسکتبال هم شکست خورد تا شکست‌های ورزش پنج‌گانه شود.


 
مهر در این باره نوشت: درست در روزهایی که محمود گودرزی برای خروج از محاصره مجلس و درخواست ۵۰ نفری برای استیضاح وی به یک پیروزی برای خروج از بحران نیاز داشت، تیم ملی بسکتبال هم در آسیا با شکست برابر چین نهایتا سوم شد تا روند نزولی خود را ادامه دهد و سند شکست دیگری را به شکست‌های ورزش کشور اضافه کند.

 
*گودرزی می خواهد که بتواند در فوتبال دخالت کند!
 
شاید مهمترین حرفی که گودرزی در دفاعیه خود در مجلس نطق کرد این بود که «مجلسی ها کمک کنند تا او بتواند در فدراسیون فوتبال دخالت کند و مانعی به نام فیفا و تعلیق نداشته باشد.»
 حال همین حرف در مسند آن شکست آخر دستاویزی است برای نمایندگان ورزش که چشم از گودرزی برنمی‌‌دارند و ناکامی و نزول تیم ملی والیبال، ناکامی تیم‌های ملی‌کشتی، نزول دو پله ای تیم ملی بسکتبال در آسیا، اوضاع آشفته مدیریتی پرسپولیس و استقلال را به پنج‌گانه شکستی می‌بینند و شرایط ورزش را بد توصیف می‌کنند.
البته بخش عمده ای از این ناکامی ها و شکست ها را باید به پای فدراسیون ها و روسای آنها نوشت. اما آن قسمت که به نظارت وزارت ورزش مربوط می شود کم رنگ تر از چیزی بوده که از این وزارتخانه انتظار می رفت. در برخی موارد وزارت ورزش مستقیما در ناکامی و به بار ننشستن برنامه ها دخالت داشته و در برخی موارد نیز آنجا که باید نظارت می کرد و روسای فدراسیون ها را بازخواست می کرد کم کاری کرده است.

 
*وزیر ورزش حتی در فدراسیونهایی که حق دخالت داشت موفق نبود


گودرزی که از مجلس خواسته تدبیر کنند تا وی بتواند در امور فدراسیون فوتبال دخالت داشته باشد، حالا باید پاسخگوی ناکامی فدراسیون های والیبال و بسکتبال باشد چرا که در این فدراسیون ها می‌توانسته دخالت و نظارت کند اما نتیجه اختیار عمل داشتنش در این دو فدراسیون هم ثمر مثبتی نداشته است.


 
تیم ملی والیبال نتوانست انتظارات را برآورده کند و بیشترین انتقاد از کواچ مطرح شده است. درست است که کواچ با انتخاب فدراسیون صورت گرفته اما تایید نهایی او از سوی وزارت ورزش انجام شده است. به همین خاطر این وزارتخانه هم در ناکامی والیبال تاثیر دارد.

*تعلل در برگزاری انتخابات فدراسیون بسکتبال

این امر در مورد بسکتبال علاوه بر انتخاب سرمربی، در دیر برگزار شدن انتخابات ریاست فدراسیون هم تاثیرگذار است. تعلل در برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون بسکتبال و مشکلاتی که این رشته با آن دست به گریبان بود عملا فرصت آماده سازی بهتر را از تیم ملی بسکتبال ایران گرفت و باعث شد قهرمانی و سهمیه مستقیم المپیک با هم از دست برود.
کشتی هم که وضعیتش مشخص است و تیم های فرنگی و آزاد ایران در شرایطی مسابقات آمریکا را به پایان بردند که هیچ مدال طلایی نداشتند و در برخی اوزان ناامیدکننده ظاهر شدند. البته بعد از این ناکامی ها وزارت ورزش با رسول خادم جلسه گذاشت و خواستار تغییرات در کادر فنی شد.

 
*ناکامی وزیر در پرسپولیس و استقلال

 
اما به جرات می توان گفت ناکامی که وزارت ورزش و جوانان در مدیریت استقلال و پرسپولیس برای خودش رقم زد، پررنگ ترین ناکامی این وزارتخانه است. پرسپولیس هنوز نتوانسته ثبات مدیریتی داشته باشد و اسپانسرش هم چند روزی است نهایی شده اما وضعیت خوبی ندارد.
استقلال مثل یک جزیره اداره می شود و نه تنها وضعیت مدیریتی این باشگاه متزلزل و بی ثبات است بلکه اوضاع مالی باشگاه هم خراب و نگران کننده است. ضمن اینکه هر مسئولی برای خودش تصمیم می‌گیرد و مشخص نیست چه کسی مدیر این باشگاه است؟
 
اما برخی می گویند  گودرزی گزینه روحانی نیست و مهره های قوی تر و با توان مدیریتی بالاتر وی با سد مجلس مواجه شدند و  پس از بارها رد شدن وزرای پیشنهادی اش برای این وزارت خانه ناچار به چهره ای دانشگاهی که حساسیت کمتری روی اوست ، بسنده کرده است ؛ عده ای نیز می گویند دقیقا به همین دلیل است که عمده مجلسی ها چندان تمایلی به استیضاح و برکناری وی ندارند و نمی خواهند دوباره وارد سیکل انتخاب سرپرست و پیشنهاد گزینه برای وزارت ورزش و رد شدن وی از سوی نمایندگان شوند.
 


کد مطلب: 42634

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/42634/گودرزی-اندازه-چهارمین-گزینه-پیشنهادی-روحانی-انتظار-داشته-باشیم

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir