
ایران خبر بررسی می کند؛
چرت مسکن چه زمانی پاره می شود؟
30 دی 1394 ساعت 10:24
گاهی اوقات در مصاحبه کسانی که عمدتا سودی در بالارفتن قیمت مسکن دارند می شنویم که حتی پیش بینی می کنند سونامی قیمت مسکن در راه است، اما این پیش گویی ها چقدر واقعی است؟
گاهی اوقات در مصاحبه کسانی که عمدتا سودی در بالارفتن قیمت مسکن دارند می شنویم که حتی پیش بینی می کنند سونامی قیمت مسکن در راه است، اما این پیش گویی ها چقدر واقعی است؟
به گزارش ایران خبر، سال گذشته بود که عضو هیات موسس کانون کارآفرینان توسعهگر اعلام کرد:رکود مسکن تا پایان سال 94 ادامه دارد.
وی پیشبینی کرد که در سال94 قیمت مسکن اندکی افزایش خواهد داشت اما در مجموع رکود در کل صنعت ادامه پیدا میکند.
محمدرضا امینی آن زمان اعلام کرد بر اساس گزارشهای رسمی با وجود رکود موجود در بخش مسکن و ساختمان، قیمتها در این بخش به طور متوسط حدود چهار درصد در کل کشور افزایش داشته است.
امینی گفت:در 30 سال گذشته مردم به ساختمان به عنوان ابزاری برای حفظ ارزش پول نگاه کردهاند، در حالی که واقعیت سرمایهگذاری در این بخش از جمله سرمایهگذاریهای غیرمولد محسوب میشود و زایندگی لازم برای کل اقتصاد کشور را ندارد.
کارشناس اقتصادی مسکن افزود: طی سالهای گذشته بیشترین حجم سرمایهگذاریهای بخش خصوصی و حقوقی در بخش مسکن و ساختمان صورت گرفته که یکی از نتایج این امر نیز حجم انبوهی از پروژههای نیمهتمام و رهاشده و بلااستفاده است.

عضو هیات موسس کانون کارآفرینان توسعهگرا بیان کرد: بازار مسکن ایران معمولا هر 10 فصل به تناوب، دورههای رکود و رونق را تجربه میکند. از نیمه دوم سال 1392 این بازار وارد دوره رکود شده است و شرایط نشان میدهد این روند تا پایان سال 1394 ادامه مییابد.
البته هرچند تا به حال بخش قابل توجهی از این پیش بینی محقق شده است اما بازار فروش مسکن حتی آن رشد حداقلی 4 درصدی را نیز به خود ندیده است.
*فروش فوری ها هم فروش نمی روند!
همین امروز روزنامه دنیای اقتصاد درباره بازار مسکن نوشته است:با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و در حالیکه معمولا متقاضیان مصرفی بازار مسکن به ویژه کسانی که قصد تبدیل به احسن کردن آپارتمان خود تا قبل از سال جدید را دارند، برای انجام معاملات مورد نظر خود مراجعه به بنگاههای مسکن را افزایش میدهند، هم اکنون حجم قابل توجهی از آگهیهای فروش آپارتمان به فایلهای فروش فوری مسکن اختصاص دارد.
فراوانی این دسته از آپارتمانها که با شرایط فروش فوری و قیمت واقعی یا زیر قیمت به بازار فروش عرضه شدهاند، تقریبا در میان تمام متراژها به خصوص متراژهای مصرفی بین 60 تا 100مترمربع مشاهده میشود.
اگر چه برخی از این فایلها با قیمت واقعی یا حتی زیر قیمت برای ترغیب و تشویق متقاضیان به خرید آنها به بازار فروش عرضه شدهاند؛ اما برخی آپارتمانهایی که با این مشخصات معرفی شدهاند در عمل شرایط ویژهای برای خرید ندارند. در بلوار فردوس، آپارتمانی 75 مترمربعی با شرایط 165میلیون تومان پول نقد، 70 میلیون رهن و 70 میلیون وام در فهرست فایلهای فروش فوری معرفی شده است.
آپارتمان دیگری در خیابان پیروزی - محصل، با مساحت 75مترمربع و قیمت 185 میلیون تومان هم یکی دیگر از فایلهای فروش فوری مسکن طی روز گذشته است. مالکی در محدوده صادقیه واحد مسکونی 80 مترمربعی خود را برای فروش فوری به قیمت 372 میلیون تومان به بازار مسکن عرضه کرده است. آپارتمان دیگری در گیشا، 360 میلیون تومان قیمتگذاری شده است. این آپارتمان هم که در ردیف فروش فوریهای بازار مسکن قرار دارد 80 مترمربع مساحت دارد.
در شهرک غرب آپارتمان 74 مترمربعی، دو خوابه، طبقه سوم، با قیمت 550 میلیون تومان در میان فایلهای فروش فوری آپارتمان به چشم میخورد. البته هیچ کدام از این مالکان شرایط دیگری همچون سن بنا و موقعیت دقیق ملک را که جزو مهمترین عوامل تعیینکننده قیمت محسوب میشود در آگهیهای خود اعلام نکردهاند، به همین علت توصیه میشود در صورتی که قصد خرید آپارتمان از بازار فروش فوریها یا زیر قیمتها دارید حتما از موقعیت محلی، سن بنا و سنددار بودن یا نبودن آن اطمینان حاصل کنید.
*دو پیش بینی متفاوت درباره پایان رکود مسکن
سعید غفرانی، رییس سابق سازمان نظام مهندسی پیشبینی کرد بخش مسکن حداقل تا نیمه دوم سال سال 1395 در رکود خواهد بود.
البته این پیش بینی در اقتصاددانهای مختلف متفاوت بوده است.
به عنوان مثالمدیرعامل یک گروه مالی در بورس گفته است :رکود مسکن خرداد ۹۵ پایان میپذیرد.
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور هم دقیقا معتقد است مسکن خرداد ۹۵ از رکود خارج میشود.
غفرانی اما در این باره دلایل مهندسی تری دارد و می گوید: رکود صنعت ساختمان از اقتصاد کلان کشور تاثیر می گیرد که تولید، عرضه و تقاضا در این بخش را دچار مشکلاتی کرده است.
وی افزود: وجود 400 هزار خانه خالی در شهر تهران نشان میدهد که در تهران مسکن به اندازه کافی تولید شده و با نبود متقاضی مواجه است.
رییس سابق سازمان نظام مهندسی، کسادی بازار مسکن در تهران را ناشی از پایین بودن توان متقاضیان دانست و گفت: تسهیلاتی که بانکها میدهند برای خانهدار شدن دهکهای پایین و میانی کافی نیست؛ چرا که ارقام آن با متوسط قیمت خانه فاصلهی بسیاری دارد.
به گفتهی غفرانی، با این شرایط متقاضیان خرید خانه در تهران باید حداقل 80 میلیون تومان اندوخته داشته باشند که به دلیل نبود چنین منابعی در اقتصاد خانوارها نمیتوان انتظار رونق بازار مسکن تهران را داشت.
وی تاکید کرد: با این حال به دلیل پایین بودن قیمت مسکن در شهرستانها نسبت به تهران تسهیلات 60 میلیون تومانی بانکها میتواند در سایر نقاط شهری تحرک ایجاد کند.
*وام مسکن دو و نیم برابر شود شاید بازار تکان بخورد
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ماه گذشته اظهار کرد: تاریخچه تسهیلات مسکن در ۳۰ سال اخیر نشان میدهد که این ارقام همواره به طور میانگین در هر سال ۲۵ درصد کل تسهیلات بانکی را به خود اختصاص میدادهاند؛ الان این تسهیلات حدود ۱۰ درصد است و اگر میزان تسهیلات مسکن تا دو و نیم برابر میزان فعلی هم افزایش یابد تازه به میزان سه دهه گذشته برمیگردد بنابراین به نظر میرسد افزایش تسهیلات باعث شوک در بازار مسکن نمیشود.
در مقابل کم نبوده اند افرادی که به خیال خود تلاش کرده اند با خبرهای تهییجی تکانی به بازار خواب زده مسکن بدهند و با جملات شعاری سعی کردند به خریدارن بقوبولانند که بهترین زمان برای خرید مسکن اکنون است، اما این مصاحبه های تبلیغاتی نیز چرت خریداران را پاره نکرده است.
کد مطلب: 52144
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/52144/چرت-مسکن-زمانی-پاره-می-شود
ایران خبر
https://www.irankhabar.ir