ایران خبر بررسی می کند؛
با ارزش ترین کمپانی جهان چهل ساله شد
14 فروردين 1395 ساعت 8:42
همه چیز در سال 1976 شروع شد. استیو جابز 21 ساله به همراه استیو وزنیاک که مهندس کامپیوتر بود و نیز رونالد وین در گاراژ خانگی جابز در کالیفرنیا نخستین سنگ بنای اپل را گذارد. البته وین تنها 11 روز پس از تأسیس اپل سهم خود را به ارزش 2300 دلار فروخت.
شرکت اپل روز گذشته ( اول آوریل ) 40 ساله شد. این شرکت فعالیت خود را در سال 1976 درگاراژی خانگی آغاز کرد و در چهار دهه دنیای ارتباطات را سخت متحول ساخت.
به گزارش ایران خبر، دویچه وله نوشت: همه چیز در سال 1976 شروع شد. استیو جابز 21 ساله به همراه استیو وزنیاک که مهندس کامپیوتر بود و نیز رونالد وین در گاراژ خانگی جابز در کالیفرنیا نخستین سنگ بنای اپل را گذارد. البته وین تنها 11 روز پس از تأسیس اپل سهم خود را به ارزش 2300 دلار فروخت. محصول دستی جابز و وزنیاک رسما با نام تجاری Apple Computer Inc به بازار تکنولوژی عرضه شد.
**نخستین دستاورد
اولین محصولی که شرکت اپل روانه بازار کرد، کامپیوتری شخصی به نام Apple I بود که در 200 نسخه تولید و فروخته شد. قطعات اپل یک با ده ها چیپ مونتاژ شده بود و کاربران می بایست بطور مجزا برای آن بدنه بخرند. کیبورد، ترانسفورماتور منبع تغذیه و نمایشگر از دیگر تجهیزات مورد نیاز کاربران برای استفاده از این کامپیوتر بود. اپل 1 در سال 1976 به قیمت 666 دلار و 66 سنت فروخته می شد.
**گام بعدی
ایرنا در این باره گزارش داد: در سال 1977 دومین کامپیوتر این شرکت با نام اپل 2 به بازار آمد که به دلیل مجهز بودن به فلاپی درایو 25 / 5 ایننچ محصولی نوآورانه محسوب می شد. اپل 2 نخستین کامپیوتر شخصی بود که قابلیت نمایش رنگ و برنامه نویسی شدن درزبان بیسیک را داشت. بخشی از هزینه طراحی و تولید این کامپیوتر از طریق درآمدهای حاصله از فروش اپل یک تأمین شد. اپل در سال 1977 به شرکتی سهامی بدل شد.
**استعفای جابز
جابز در سال 1983 از جان اسکالی رئیس پیشین شرکت پپسی کولا خواست که برای همکاری با وی به اپل به پیوندد. در همان سال مدل 'لیزا' (Lisa) به بازار عرضه شد که اولین کامپیوتر مجهز به ماوس و سیستم عامل دارای واسط گرافیکی، آیکون ها و پنجره ها بود.جابز پس از اختلاف نظر با اسکالی و جدال با مدیریت اپل، جابز در سال 1985 اپل را ترک کرد و دست به تاسیس شرکت جدیدی به نام NeXT زد.
**اپل در بحران
شرکت اپل در اواخر دهه هشتاد میلادی نخستین لپ تاپ خود را به بازار فرستاد. رقابت شدید با مایکروسافت سبب شد که اپل از سال 1990 سخت زیر فشار قرار گیرد و در سال 1993 حتی برای نخستین بار ضرر کند؛ رویدادی که باعث برکناری اسکالی شد. شرکت NeXT اپل را در سال 1996 به 400 میلیون دلار خرید و استیو جابز یک سال بعد رئیس اپل شد.
**بازگشتی موفق
در سال 1998 کمپانی اپل دوباره به دوران موفقیت خود بازگشت. برای اولین بار نه تنها تکنیک خود کامپیتر مهم بود، بلکه طرح ظاهری اش نیز مورد توجه قرار گرفت. در این سال استیو جابز پس از غیبت بیش از یک دهه ای 'iMac' را به بازار عرضه کرد. ادغام بدنه ی کامپیوتر و نمایشگر در یک دستگاه، ایده ی اصلی تولید iMac بود.
**صوتی تأثیرگذار
در سال 2001 کمپانی اپل اولین دستگاه پخش صوتی دیجیتالی خود را روانه بازار کرد. iPod اولین دستگاه پخش MP3 نبود، اما برای طرفداران زیباترین بود. نرم افزارآی تیونز (iTunes) که توسط کمپانی اپل تولید شده، پل ارتباطی این دستگاه به کامپیوتر است. iPod تا کنون هفت نسل را پشت سر گذاشته است و اکنون نیز این قابلیت را دارد که نام آهنگ ها را به چندین زبان مختلف نشان دهد.
**یکه تازی آی فون
زمانی که استیو جابز در سال 2007 تلفن همراه هوشمند آی فون را معرفی کرد، خبر نداشت که این گوشی چه تحولاتی به همراه خواهد آورد؛ تلفن همراهی که صفحه کلید نداشت و صفحه ی نمایش آن لمسی بود. شرکت های بسیاری پس از اپل به سوی تولید این گوشی ها رفتند. تا پایان سال 2015 بیش از 900 میلیون دستگاه آی فون فروخته شده اند.
**خودکشی شرکت های همکار
در حالیکه شرکت اپل روز به روز گسترش می یافت و قدرت می گرفت، اتهامات علیه شرکت چینی Foxconn که سازنده قطعات اپل بود، روز به روز شدیدتر می شد. این انتقادات به خاطر وضعیت بعد کارگران این شرکت چینی مطرح شده بود. 13 تن از کارگران حتی دست با پریدن از پنجره ساختمان این شرکت دست به خودکشی زدند. اپل اما بر این نکته پافشاری داشت که شرایط کاری کارگران خوب است.
**پایان یک عصر
اپل در سال 2010 یک لوح رایانه ای را طراحی کرد که به 'ارث استیو جابز' در این کمپانی معروف شد. 'iPad' فصلی را در کتاب ارتباطات دیجیتالی باز کرد. جابز یک سال پس از آن به خاطر بیماری کناره گرفت و در روز پنجم اکتبر 2011 درگذشت. با زمانی که جابز کناره گیری کرد، تیم کوک (Tim Cook) جایگزین او شد.
**جنگ غول های تکنولوژی
از سال 2011 به این سو جنگی میان اپل و سامسونگ درگرفته که غول های تکنولوژی محسوب می شوند. اپل، سامسونگ را متهم می کند از طرح و فن آوری محصولات اپل الگوبرداری کرده است. سامسونگ هم اپل را به تخلف در حق ثبت اختراع متهم می کند. در این میان البته اختلافات این دو کمپانی در اکثر کشورها به غیر از آمریکا از طریق دادگاه رفع شده است.
**هواداران عاشق
محصولات اپل در سال های گذشته چنان محبوبیتی به ویژه در بین جوانان کسب کرده که برخی از آنها یک شب پیش از ارائه محصول جدید راهی فروشگاه های اپل می شوند و چادر می زنند تا جزو اولین کسانی باشند که نوآوری این شرکت را لمس می کنند.
**باارزش ترین کمپانی جهان
در سال 2014 اپل ساعت مچی 'اپل واچ' را رونمایی کرد که تنها گذشت زمان را به نمایش می گذارد، بلکه از طریق اپلیکیشن های گوناگون می تواند حرکات فیزیکی و عوامل سلامت و بهداشت، مانند ضربات قلب حامل خود را اندازه بگیرد و ثبت کند. اپل نیز توانست گوی سبقت را از دیگر کمپانی ها برباید و با 700 میلیارد دلار به عنوان باارزش ترین کمپانی ارزیابی شود.
**لزوم نوآوری
در فوریه سال جاری میلادی اما شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل) از اپل پیشی گرفت و عنوان ارزشمندترین شرکت جهان را کسب کرد. با توجه به اشباع شدن بازار موبایل در جهان اپل باید برای دفاع از جایگاه خود در جهان تکنولوژی همچنان نوآوری کند و در بازارهای جدید نیز جایی تازه برای خود باز کند.
*آیفون یا اندروید؟
در چهل سلگی اپل باید بگوییم معیارهای خرید موبایل نسبت به سال های پیش تغییرات بسیاری کرده. پیشتر موبایل ها دارای سیستم عامل خاصی نبودند و با ورود امثال سیمبیان و ویندوز موبایل به مرور زمان گزینه “سیستم عامل” هم به معیارهای خریداران اضافه شد.
اما امروز تلفن های هوشمندی فراگیر شدند که سیستم عامل های گوناگونی دارند و در رأس آنها، اندروید و آی او اس قرار دارند. یکی محصول اپل و دیگری گوگل. از همان ابتدا این ۲ سیستم عامل بیش از بقیه سوژه بحث و جدل های کاربران بوده و هرکدام، به نوبه خود سعی داشتند برتری سیستم عامل مورد علاقه خود را به طرف دیگر اثبات کنند. دعواها به حدی بالا گرفتند که امروزه ما شاهد ظهور کلماتی همچون “اپل زامبی” و “اندروید زامبی” (و البته انواع دیگر زامبی ها) هستیم!
اما واقعا کدام یک بهتر است؟ آیا اصلا می توان آنها را مقایسه کرد؟ اشتباه نکنید؛ ما هم قصد چنین کاری نداریم. در ادامه این مطلب سعی می کنیم از دریچه ای دیگر به این ۲ سیستم عامل جنجالی نگاهی داشته باشیم تا خود شما مسیر خود را انتخاب کنید.
*اپل لقمه را دور سرش نمی پیچاند
شاید غیر ممکن باشد که گوگل یا اپل یک ویژگی جدید به سیستم عامل خود اضافه کنند و مردم و متخصصین شروع به مقایسه ی آن با همتایش در سیستم عامل شرکت رقیب نکنند. جرقه های شعله بحث در مورد این که کدام شرکت نوار اعلان ها (Notification) یا مولتی تسکینگ بهتری دارند از بخش های بالای خود کمپانی ها آغاز شد. در مراسم معرفی اندروید L “ساندر پیچای“ بدون اینکه نامی از اپل ببرد، کنایه زیرکانه ای به iOS 8 زد و گفت صفحه کلید اختصاصی و ویجت ها ” 4 – 5 سال پیش در اندروید به وجود آمدند”. البته سه هفته قبل از آن، در مراسم WWDC، مدیر عامل اپل خیلی لقمه را دور سرش نچرخاند و یک راست رفت سر اصل مطلب.
تعدادی از مشتری ها (مشتری های ما) از اندروید به iOS نقل مکان کرده اند. آنها -اشتباها- موبایل اندرویدی خریده بودند اما بعد متوجه شدند که به دنبال تجربه ی بهتر و همینطور زندگی بهتری هستند.
*تمایلی برای اتصال به سیستمهای رقیب وجود ندارد
نه گوگل و نه اپل، تمایلی به اتصال سیستم های خود به رقیب نشان نمی دهندتنها در یک صورت اینگونه مشکلات وجود نداشتند. تصور کنید فقط یک اکوسیستم در سطح جهان وجود داشت که در آن، گوگل و اپل در یک همکاری مسالمت آمیز بدون کنایه و مجادله لفظی مستقیم و غیر مستقیم، سعی در یکسان سازی هرچه بیشتر دستگاه ها داشتند. در نبود چنین نمایشنامه ای، بارقه امیدی از سوی کمپانی هایی همچون نایک و Nest (که هنوز به صورت مستقل فعالیت می کند) می تابد. دومی همین اواخر توسعه سخت افزاری را شروع کرده تا بتواند برای سیستم های تهویه هوایش برنامه بنوسید. نایک هم مشغول گسترش سیستم های محاسبه کالری مصرفی است تا کاربران بتوانند میزان کالری مصرفی بدن خود را درGoogle Fit و HealthKit اندازه گیری کنند.با پشتیبانی: آی ویوید دانلود ویدیوتا امسال بروز رسانی های اندروید و iOS در زمان های مختلفی از سال انتشار می یافت و بر روی چیزهای متفاوتی هم متمرکز بودند. اما امسال، هر دو غول پلتفرم های موبایل هم از نظر زمان عرضه، و هم امکانات با هم اشتراکات زیادی دارند: ورود به خودروها، پلتفرم سلامتی، خانه ها و دستگاه های پوشیدنی. و هر دو در حال یکپارچه سازی هرچه بیشتر تجربیات کاربران در همه این اعصار هستند. گوگل و اپل برنامه ریخته اند تا تخم مرغ هایشان را در سبد مشترکی بگذارند. همچنین هر دو شرکت وعده معرفی سخت افزار مهمی را در پاییز داده اند. پاییز خزان فصل ها، بهاری خواهد بود بر رقابت نفس گیر این دو کمپانی. زمانی که انتخاب بین این دو پلتفرم از هر زمان دیگری حساس تر و صد البته سخت تر است.
دیواری که اپل به دور باغش کشیده باقی خواهد ماند و گوگل هر چه بیشتر بخش هایش را به هم متصل می کند، درنتیجه بیشتر یکپارچه خواهد شد. تفاوت آخرین سخت افزار هر دو شرکت تنها در بسته بودن اکوسیستمی است که در آن متولد شده اند. هر دو از هر نظر آنقدر بزرگ هستند که تمام زندگی تان را در بر بگیرند. گوشی هوشمند بعدی که می خرید شاید بیشتر از یکی دو سال مهمان دستانتان نباشد، اما اکوسیستمی که به همراه خواهد آورد شما را درون خود محبوس خواهد کرد و به این زودی ها دست از سرتان بر نخواهد داشت.
کی بردهای جایگزین
[swiftkey] برای اندروید کی بردهای بی نظیری مانند Swiftkey تا Swype وجود دارد. SwiftKey، عبارت در حال تایپ را براساس متونی که پیش تر در SMS، Email و غیره استفاده کرده اید، پیش بینی کرده و به شما پیشنهاد می دهد. علاوه بر این کی بردهای متنوع دیگری نیز برای اندروید وجود دارد. تایپ کردن با کی برد کوچک تلفن ها خوشاید نیست و وجود کی بردهای متفاوت باعث بهبود تایپ کردن می شوند. برای آیفون نیز کی بردهای ثانویه وجود دارد، اما این کی بردها معمولا بصورت یک نرم افزار جداگانه کار می کنند و بعضا برای وارد کردن متن مجبورید پس از تایپ کردن عبارت مورد نظر، آن را کپی نموده و در جایی که به آن نیاز دارید منتقل کنید. دلیل این موضوع نیز عدم سطح دسترسی سیستمی نرم افزارها در iOS است.
اتوماسیون
[androidautomation] یکی از قوی ترین و کاربردی ترین نرم افزار اندروید، Tasker است. این نرم افزار تلفن شما را به ابرفون تبدیل می کند. با Tasker می توانید تنظیمات سیستم را براساس موقعیت، زمان در روز و شرایط دیگر، برای نرم افزارهای مختلف فعال و غیرفعال کنید. به عنوان مثال می توانید به تلفن تان بگوید یک برنامه خاص در زمانی که خارج از خانه هستید از GPS یا Wi-Fi استفاده کند. یا می توانید تعریف کنید که از ساعت 11:00 شب تا 8:00 صبح صدای تلفن شما قطع شود. Tasker قابلیت هایی را در اختیار کاربران اندرویدی قرار می دهد که نمی توان در هیچ کدام از سیستم عامل های دیگر تجربه کرد. نحوه کار کردن با این نرم افزار را در یک مقاله مجزا آموزش خواهیم داد.
نرم افزار Tasker را با قیمت حدود 7 دلار از Android Market بخرید و یا آن را بصورت مجانی از دانلود سنتر زومیت دریافت کنید.
صفحه اصلی سفارشی
هرچند کاربران آیفون های جیلبرک شده می توانند صفحه اصلی خود را کمی سفارشی کنند اما هرگز نمی توانند امکانات کاربران اندروید برای سفارشی کردن صفحه اصلی را داشته باشند. نرم افزارهای مختلفی برای اضافه کردن قابلیت های بسیار دلچسب به صفحه اصلی اندروید وجود دارند. با این نرم افزارها می توان میانبر و اشارت (Gestures) جدید به صفحه اصلی اضافه کرد و یا تنظیمات سیستمی را برای افزایش سرعت گوشی های قدیمی اعمال نمود. تفاوتی نمی کند که کاربران اندروید از نرم افزار فوق العاده سریع LauncherPro و یا نرم افزار فوق حرفه ای ADWLauncher استفاده کنند، به هر حال با نصب هر کدام از این دو نرم افزار هزاران قابلیت جدید برای سفارشی کردن صفحه اصلی اضافه می شود.
نرم افزار مجانی Launcher Pro را از GetBazzar دریافت کنید.
ADW Launcher را نیز می توانید با قیمت حدود 3 دلار از Android Market خرید کنید و یا نسخه کامل آن را ازدانلود سنتر زومیت دریافت کنید.
ویجت (Widget)
[astridwidget] هرچند ویجت ها فضا اشغال می کنند اما بدون شک انجام بسیاری از امور را ساده تر می کنند. کاربران اندروید می توانند گزارش آب و هوا، تقویم، اخبار روز و بسیاری مورد دیگر را برروی صفحه اصلی قرار دهند. یکی از مهترین ویجت هایی که می توان برروی صفحه اصلی اندروید قرار داد لیست امور روزانه (to-do list) است. به این ترتیب هر بار که تلفن خود را روشن می کنید لیست امور روزانه جلوی چشم شماست. اگر آیفون را جیلبرک کنید می توانید یک نرم افزار مشابه ویجت نصب کنید اما ویجت ها تنها برروی صفحه Lock Screen قرار می گیرند.
حافظه و باتری جداشدنی
[SD Card] این قابلیت ارتباطی به سیستم عامل اندروید ندارد اما جزء طبیعت تلفن های اندرویدی است که امکان ارتقاء، تعویض باتری و حافظه SD را به کاربر می دهد. در آیفون اگر قصد افزایش حافظه ذخیره سازی را داشته باشید هیچ شانسی جز خرید یک گوشی با حافظه بالاتر ندارید. اما اکثر تلفن های اندرویدی از پورت MicroSD پشتیبانی می کنند و کاربر هر زمان که بخواهد می توانند یک کارت حافظه به گوشی خود اضافه کند. اگر باتری تلفن اندرویدی خراب شود به راحتی می توان آن را تعویض کرد اما در آیفون می بایست تلفن را به یکی از نمایندگی های مجاز تحویل داد. کاربران اندروید می توانند باطری یدکی داشته باشند تصور کنید قصد یک سفر طولانی را دارید که در بین مسیر امکان شارژ تلفن خود را نیز ندارید در این صورت می توانید یک باتری یدکی همراه خود داشته باشید و هر زمان که شارژ باتری تلفن اندرویدیتان رو به اتمام بود از باتری جدید استفاده کنید اما در آیفون این امکان وجود ندارد.
در صفحه بعد 5 برتری دیگر اندروید بر آیفون را مشاهده خواهید کرد.
نصب ساده و بی دردسر نرم افزار
[installmarket] نصب نرم افزار از طریق App Store اپل و یا Cydia اصلا راحت نیست. دانلود و نصب نرم افزار در گوشی های جیلبرک شده واقعا مشکل است. در آیفون های معمولی نیز وقتی نرم افزار دانلود می شود نمی توانید آن را برای ابزار دیگری ارسال کنید. اما با وجود نسخه جدید اندروید مارکت و مارکت های دیگر، دانلود و نصب نرم افزار بسیار ساده شده است. با فشار یک دکمه می توانید نرم افزار مورد نظر خود را دریافت و نصب کنید. نرم افزارهای اندروید را از طریق Wi-Fi و یا Bluetooth نیز می توانید دریافت و نصب کنید.
رام های متفرقه (Custom ROMs)
[rom] از آنجایی که کل سیستم عامل اندروید بصورت متن باز (Open Source) عرضه می شود، مردم می توانند کدهای سیستم عامل را تغییر داده و سیستم عامل را آنطور که دوست دارند تغییر دهند. سپس می توان سیستم عامل ویرایش شده را در قالب یک ROM جدید برروی تلفن نصب کرد. در حال حاضر گروه های مختلف برنامه نویسی وجود دارند که ROM های جذاب و سفارشی را برای تلفن های مختلف اندرویدی عرضه می کنند. در برخی از نسخه های ویرایش شده اندروید، سرعت اجرای برنامه ها و برخی از مشکلات نسخه اصلی رفع شده است.
کنترل کامل تلفن از طریق کامپیوتر
[airdroid] نرم افزارهای مختلفی برای اندورید وجود دارد که امکان کنترل تلفن از طریق کامپیوتر را ممکن می سازند. از طریق این نرم افزارها می توانید پیام کوتاه ارسال کنید، کانتکت های خود را مرتب کنید، موزیک و یا ویدیو پخش کنید و به دیگر امکانات تلفن خود دسترسی داشته باشید. تلفن های سامسونگ بصورت پیش فرض نرم افزار Kies air را برای این کار دارند اما نرم افزار مجانی AirDroid نیز برای این کار وجود دارد. در آیفون نیز می توان از طریق VNC به آیفون وصل شد اما این روش به هیچ به خوبی نرم افزارهای نام برده شده در اندروید عمل نمی کند.
نرم افزار مجانی AirDroid را از Android Market و یا GetBazzar دریافت کنید.
پشتیبانی از Flash
[flashmarket] فایل های فلش همه جای وب وجود دارند، بدون داشتن پلاگین Adobe Flash بخشی از وب قابل مشاهده نخواهد بود، براش مشاهده فایل های ویدیویی فلش در مرورگر نیز به Flash نیاز دارید. برخی از وب سایت های دنیا کلا با فلش ساخته شده اند و اگر فلش نداشته باشید نمی توانید آنها را مشاهده کنید. بسیاری از بازی های آنلاین با فلش ساخته شده اند. اپل از فلش پشتیبانی نمی کند و به همین دلیل در آیفون و آیپد نمی توان به هیچ کدام از محتوای فلش دسترسی داشت. اما در اندروید به راحتی می توان نرم افزار فلش را نصب نمود.
یکپارچگی واقعی نرم افزارها
[gvintegration] هرچند به زودی نرم افزار Google Voice برای آیفون نیز عرضه خواهد شد اما تجربه آن در آیفون هرگز مشابه اندروید نخواهد بود. تمام نرم افزارهای متفرقه آیفون همیشه شما را به شمارگیر اصلی ارجاع می دهند به همین دلیل حتی اگر از Google Voice استفاده کنید باز هم برای شماره گیری به شمارگیر اصلی گوشی ارجاع داده می شوید. در اندروید، نرم افزاری مانند Google Voice کاملا با سیستم عامل یکپارچه می شود. اگر بخواهید با Google Voice تماس بگیرید، تمام تماس های شما از طریق این نرم افزار انجام خواهد شد. اگر برروی یک شماره تلفن در مرورگر و یا Google Map کلیک کنید، بصورت خودکار Google Voice شماره گیری می کند. این موضوع در مورد ارسال پیغام کوتاه و یا صندوق پست صوتی و دیگر امکانات سیستم عامل وجود دارد. حتی می توان یک مرورگر دیگر را بجای مرورگر پیش فرض اندروید استفاده کرد. در این صورت هر زمان که آدرس اینترنتی فراخوانده می شود مرورگر پیش فرض اجر می شود. اما در آیفون به دلیل بسته بودن سیستم عامل نمی توان قابلیت های پیش فرض آن را بصورت کامل با دیگری جایگزین کرد.
ما عاشق آیفون هستیم اما از دست کاری کردن و سفارشی کردن تلفن را نیز دوست داریم. اندروید این امکان را راحتر و بهتر در اختیار کاربر قرار می دهد. مواردی که در این مقاله ذکر شد تنها بخشی از امکانات و قابلیت های اندروید بود. اما مطمئنا این موارد جزء مهمترین برتری های اندروید نسبت به آیفون به حساب می آیند. اگر شما قابلیت های مهمتری را در هر کدام از این دو سیستم عامل می شناسید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
کد مطلب: 57679
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/57679/ارزش-ترین-کمپانی-جهان-چهل-ساله
ایران خبر
https://www.irankhabar.ir