ایران خبر بررسی می کند؛

رواج چند همسری در ایران فساد اخلاقی و مسائل جنسی را تبلیغ و افزایش می دهد

26 مرداد 1395 ساعت 11:29

متاسفانه این روزها در جامعه ایران تبلیغ چند همسری به طور علنی دیده می شود و رو به افزایش است.


ایران خبر - چندهمسری وضعیتی است که در آن زن یا مرد بیش از یک همسر دارند. چندهمسری شامل دو نوع چندزنی و چندشوهری می‌شود. چندزنی حالتی است که در آن مرد در یک زمان با چند زن ازدواج کند. چندشوهری حالتی است که زن به طور هم‌زمان دو شوهر یا بیشتر داشته باشد.

چندهمسری در 
مسیحیت ممنوع است؛ در حالی که در هندوگرایی، یهودیت و اسلام، چندزنی با شرایط خاص جایز شمرده می‌شود.

در بیشتر کشورهای توسعه‌یافته زندگی زناشویی فقط به صورت 
تک‌همسری است و مرد یا زن به‌طور قانونی نمی‌توانند در یک زمان با بیش از یک نفر ازدواج کنند. اما چندهمسری هنوز جایگاه خود را در بسیاری از جوامع و فرهنگ‌ها حفظ کرده است.

مفهوم دقیق چندهمسری چندان روشن نیست و این به فقدان تعریف دقیق از «همسر» باز می‌گردد. معمولاً تعریف همسر در چندهمسری به روابطی محدود نمی‌شود که توسط دولت به رسمیت شناخته شده‌اند. اما این که دقیقاً چه نوع رابطه‌ای را می‌توان «همسری» در نظر گرفت به درستی مشخص نیست. در 
سوسیوبیولوژی و جانورشناسی اصطلاح چندهمسری به هر نوع جفت‌گیری چندگانه اشاره دارد.

در فرهنگ اسلامی گرچه مدارا با همسر و خشنود‌سازی وی موجب خشنودی خداوند است، اما در موضوع ازدواج مجدد به لحاظ آثار مهمی که درهدایت غریزه جنسی به مسیرهای مشخص و ضابطه‌مند، حراست از خانواده و حل معضلات اجتماعی دارد، صحت و یا حتی رجحان ازدواج مجدد به رضایت همسر اول موکول نشده است.


برخی از افرادی که به دفاع و رواج پدیده چند همسری مشغول هستند توجیه عجیبی دارند، حرف شان این است چون تعداد دختران مجرد نسبن به پسران بیشتر است پس این حق قانونی و شرعی یک مرد است که بیش از یک زن را انتخاب کند!

حس تنوع طلبی جنسی در بیشتر آقایان نسبت به خانم ها بیشتر است اما به هیچ عنوان نباید این بهانه ای باشد برای برخی از آقایان که همسر دیگری را انتخاب کنند.
شاید در زندگی های قدیم که زنان خیلی اجتماعی نبودند و از سواد کافی در هر زمینه بهره مند نبودند به کرات این ظلم در حق شان می شد اما زنان جامعه کنونی دیگر نمی توانند در برابر ظلم و ستمی که به آنها وارد می شود ایستادگی  و سکوت اختیار کنند. 

زنان جامعه امروزی با توجه به تغییرات به وجود آمده خود را با شرایط اجتماعی وفق دادند. اگر بحث تحصیل باشد هم قدم آقایان وارد دانشگاه شدند، برای کار نیز زنان بیشماری داریم که در حوزه های مختلف کاری به موفق های زیادی دست پیدا کردند و استعدادهای خود را نشان دادند. زن جامعه امروزی ایران با زنان دوران های قدیم خیلی فرق پیدا کردند و این تغییر بسیار خوب و خوشایند بوده است.

قبول داریم ازدواج امری مقدس به شمار می آید اما این روزها تقدسی در ازدواج دیده نمی شود. چرا که با رواج انواع ازدواج (ازدواج سفید، ازدواج سبز، ازدواج استیجاری و ... ) ارزش و تقدس ازدواج پایین آمده است. تنوع طلبی جنسی آقایان هم که تمامی ندارد باعث شده ازدواج به امری بی ارزش و علی السویه تبدیل گردد چرا که این امر باعث بی اعتمادی بین دختران شده است. دختران به دلایل احساسی هرگز تحمل ندارند در زندگی مشترک خود شریک داشته باشند.
برخی از علما در جامعه ایران جوانان را ترغیب می کنند تا زود ازدواج کنند. آیا زود ازدواج کردن دلیلی است برای خوشبختی جوانان؟ آن هم در جامعه کنونی ایران که از اقتصادی بیمار رنج می برد چگونه یک پسر باید کخارج زندگی مشترک را تامین کند با حقوق ناچیز. به جرات می توان گفت ازدواج کردن مخصوص افرادی شده است که بالاترین درآمد و موقعیت اجتماعی را در جامعه دارند. آن دوران هم به سر رسید که می گفتند" جوانان ازدواج کنید همه مسائل و مشکلات مالی حل می شود. دختران و پسران امروزی دیگر احساسی تصمصیم نمی گیرند خصوصا در امر ازدواج.

اگر به جوانان توصیه می شود در سنین پایین ازدواج کنند چرا به این مسئله مهم فکر نمی کنند دختری که در سن پایین ازدواج کند هیچ تجربه ای از زندگی مشترک ندارد. چگونه است که چنین پیشنهادی داده می شود صرفا به دلیل ارضای نیاز جنسی؟ اگر به ازدواج به این چشم نگاه شود که فقط و فقط باید یک نیاز آن هم نیاز جنسی برطرف شود پس همان بهتر که هیچ ازدواجی صورت نگیرد! درست است این مسئله در امر ازدواج مهم است اما مسائل دیگر هم از اهمیت بالایی برخوردار است که متاسفانه برخی افراد چشم شان را بر روی آنها بسته اند و صرفا حوزه دیده شان را به مسائل جنسی معطوف کرده اند و همین امر دغدغه ذهنی شان شده و برای آن دست به هر کاری می زنند.

متاسفانه برخی بر این باورند که دختران با تنها زندگی کردن، داشتن خلا عاطفی، مشکلات مالی، مسائی جنسی، اشتغال و دیگر مسایئل نمی توانند به خوبی کنار بیایند و حتما باید همسر داشته باشند تا مشکلات شان برطرف شود. 
شاید در برخی موارد این موارد صحت داشته باشد و بتوانیم مهر تاییدی بر آن بزنیم اما مسئله مهم و اساسی این است که هیچ کدام از موارد بالا دلیل و توجیه مناسبی نیست که دختری همسر دوم، سوم و یا حتی چهارم مردی شود! 

ترغیب و تشویق آقایان به ازدواج دوم باعث می شود که به جدایی و طلاق فکر کنند. چرا که فرد جدیدی وارد زندگی شان شده و به اصطلاح "نو که بیاد به بازار کهنه میشه دل آزار". و این شروع تنش و آشوب در زندگی مشترک قبلی است. اکگر هم آقایان با سیاست و زرنگی پیش روند و برای ازدواج دوم شان پنهان کاری کنند ناخودآگاه طلاق عاطفی بین همسر اول پیش می آید. 

ازدواج دوم و رواج آن در اجتماع قطعا تبعات خوبی به همراه نخواهد داشت. حال نمی دانیم که چرا برای رواج این پدیده تا این حد پافشاری می شود و تبلیغ های علنی و آگهی هایی در این زمینه باعث می شود هر روز این پدیده افزایش یابد و افراد متعهد به زندگی مشترک دغدغه ذهنی تازه ای پیدا کنند و هراس داشته باشند که یا همسرشان را از دست می دهند یا اینکه زندگی شان متلاشی می شود. 

متاسفانه این روزها در جامعه ایران تبلیغ چند همسری به طور علنی دیده می شود و رو به افزایش است، خصوصا در شهر مذهبی مشهد!
این نمونه ای بارز از ترویج و تبلیغ چند همسری!
به نظر می آید این روش ها به هیچ عنوان تبلیغ مناسبی برای ازدواج بین جوانان نباشد بلکه بیشتر باعث می شود آنها از ازدواج فراری شوند چرزا که نمی توان دختران و پسران جامعه امروزی را با جامعه قدیم ایران مقایسه کرد. دیگر دوران زورگویی و تحمیل بر جوانان به سر رسیده است و آنها به خوبی می توانند برای زندگی شخصی شان تصمیم گیری داشته باشند.


کد مطلب: 68087

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/68087/رواج-چند-همسری-ایران-فساد-اخلاقی-مسائل-جنسی-تبلیغ-افزایش-می-دهد

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir