ایران خبر بررسی می کند؛
فالگیری از گوشه و کنار خیابان ها و خانه های متروک به تلگرام راه پیدا کرده است
30 مرداد 1395 ساعت 13:15
فال تاروت و ورق این روزها وارد شبکه اجتماعی تلگرام شده و مخاطبان زیاد و خاصی را به خود اختصاص داده است.
ایران خبر- «تاروت» مجموعهای از کارتهای بازی است که از نیمه قرن ۱۵ام میلادی در قسمتهای مختلف اروپا مانند فرانسه و ایتالیا برای ورق بازی گروهی مورد استفاده قرار میگرفته است. از اواخر قرن ۱۸ام تا به امروز پیروان آن و نهانجویان(کاوشگران دانشهای مخفی و راز آلود)، تاروت را وسیلهای برای پیشگویی و یا حتی گذرگاهی در سیر بعد ذهنی و روحانی قلمداد میکنند.
بطور کلی کارتهای تاروت در اروپا بیشتر به منظور بازی استفاده میشود ولی در کشورهای انگلیسی زبان ومناطقی که بازی آن انجام نمیشود، تاروت اصولاً جنبه فالگیری دارد. برخی محققان سرچشمه کارتها را از مصر باستان و یا کابالا میدانند ولی مدرکی دال بر استفاده آن برای پیشگویی و طالع بینی قبل از قرن ۱۸ وجود ندارد. ومحققان استفاده از آن برای فالگیری را جنبه ی تفریحی می دانند.
هر کارت تاروت دارای یک تصویر ویک عنوان است که هرکدام بیانگر مفهوم ویژهای میباشد. باور پیشگویی تاروت این است که کارتهای رو شده برای شرکت کننده دیدگاهی از آینده و حتی وضعیت کنونی او را در اختیارش قرار میدهد.
دعانویسی، رمالی، فالگیری، کفبینی و قیافهشناسی از مشاغل رسمی در تهران قدیم به شمار میآمد. افرادی که به این کارها مشغول بودند در آن روزگار به دو شکل دیده میشدند؛ عدهای بودند که با دورهگردی، داد زدن دور کوچهوبرزنها نان درمیآوردند و در مقابل نیز عدهای دارای دکان بودند یا اینکه در خانههایشان در اتاقی مجزا و بیرون از منزل یا بالاخانه به امور این کارها میپرداختند.
تهرانیان قدیم به دعانویسی و مشکلگشایی علاقه زیادی داشتند، چرا که اعتقاد داشتند این کارها از عهده افراد عادی برنمیآید. اما این مساله باعث شده بود که شیادان و حقهبازان نهایت استفاده را کنند و افراد سادهلوح را به دلایل و بهانههای مختلف میچاپیدند. البته ناگفته نماند که بازار فالگیری و توسل به جادو و جنبل در بین زنان دارالخلافه بسیار گرم بود.
روی آوردن زنان به این مسایل تا حدی بود که گاهی اوقات زندگی زناشوییشان از هم میپاشید و زمانی که شوهرانشان از موضوع رفتوآمد همسرشان به این اماکن متوجه میشدند، تا پای طلاق دادن آنها پیش میرفتند. جعفر شهری در کتاب خود نقل میکند: «در همسایگیمان شخصی به نام مشهدی شیرعلی زندگی میکرد که دو زن داشت. یک روز، کارش با زن دوم به زد و خورد کشید تا آنجا که به طلاق منجر شد و اهالی محل متوجه شدند، وقتی از وی علتش را پرسیدند، جواب داد: زنی که پایش به خانه رمال کشیده شود غیرممکن است که با آن بتوان زندگی کرد، زنی از میان حاضران اعتراض کرد. پس چرا زن اولت را که جلوتر از زن دومت به خانه رمال رفته طلاق نمیدهی و چون حقیقت برای مشهدی آشکار شد، زن اولش را هم طلاق داد. بعدها کاشف به عمل آمد که آن زن مطلع، زن سوم مشهدی شیرعلی بوده است.»
در دنیای جدید ارتباطات و تکنولوژی رمالی و فالگیری هم وارد عرصه نوین ارتباطات شده است. اکنون فالگیری با شکل و شمایل جدیدی به خرافات برخی دامن می زند. زنان فالگیر این روزها با فال قهوه، فال چای، فال ورق و تاروت و اسم هایی از قبیل سعی دارند افراد ساده لوح را جذب خرافه پرسی خود کنند.
کد مطلب: 68367