چرا ارز ترجیحی همچنان پابرجاست؟ تحلیل دلایل اقتصادی و سیاسی تداوم این سیاست
به گزارش ایران خبر، ، تاجیکستان، ترکمنستان و امروز روسیه مقصد سفر رئیس جمهور کشورمان در ماههای ابتدایی سکانداری دستگاه اجرایی کشورمان بوده است. پس از دعوتهای مکرر ولادیمر پوتین از رئیس جمهور جدید کشورمان، امروز آیتالله رئیسی به مسکو رفت تا فصل جدیدی از روابط دوجانبه بین دوکشور رقم بخورد.
جزئیات دیدار دکتر رئیسی و پوتین/ امیرعبداللهیان روایت کرد
حسین امیرعبداللهیان در تشریح جزئیات دیدار ٣ ساعته روسای جمهور ایران و روسیه گفت: دکتر رئیسی و پوتین، وزاری خارجه دو کشور را مکلف کردند که نسبت به تهیه نقشه راه بیستساله همکاریهای بلندمدت اقدام کنند.
به نقل از ایرنا، امیرعبداللهیان چهارشنبه شب در یک ارتباط زنده تلویزیونی از مسکو در این باره افزود: امروز آقای دکتر رئیسی با آقای پوتین علیرغم شرایط سخت کرونایی که در روسیه حاکم است و متأسفانه فقط حدود ۷۰۰ نفر از مردم این کشور در روز جاری به دلیل ابتلای به کرونا فوت شدهاند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و مجموعه محدودیتهایی که وجود داشت رؤسای جمهور ۲ کشور بیشاز ۳ ساعت با یکدیگر دیدار داشتند.
او ادامه داد: در این دیدار که در جوی صمیمانه جدی و کاملاً کاربردی و عملگرایانه انجام شد ۲ رییسجمهور تقریباً یکبار همه موضوعات مناسبات دوجانبه را در عرصههای سیاسی و راهبردی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علم و فناوری، تجارت بخش خصوصی و همه موضوعات مورد علاقه مرور کردند.
وزیر امور خارجه ایران افزود: در این بخش رؤسای جمهور وزاری خارجه را مکلف کردند که نسبت به تهیه نقشه راه بیستساله همکاریهای بلندمدت ۲ کشور اقدام کنند و در همین خصوص من فردا با آقای لاوروف در این خصوص و سایر موضوعات دیگر ملاقات دارم و برخی از مباحثی که به فوریت باید توسط وزارت خارجهی ۲ کشور پیگیری شود را با هم مرور خواهیم کرد و برنامه کار را بر روی آن تفاهم خواهیم داشت
امیرعبداللهیان ادامه داد: همچنین درخصوص مسایل منطقهای و تحولات منطقهای نیز گفت وگوی مفصلی بین روسای جمهور دو کشور انجام شد از جمله این موضوعات مربوط به تحولات یمن بود و ۲ طرف بر ضرورت تحقق راهحل سیاسی شدن و دور شدن از جنگ در این منطقه تاکید کردند البته نقش و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران و روسیه برای تحقق به صلح در کشورهای مختلف منطقه مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: در همین بخش آقای پوتین تاکیدی را داشتند مبنیبر اینکه جمهوری اسلامی ایران در دوره عضویت موقت خودش در سازمان همکاری شانگهای نقش بسیار فعالی داشت و اکنون که از حدود ۳ ماه پیش جمهوری اسلامی ایران وارد عضویت دائم سازمان همکاری شانگهای شده است یک ظرفیت بسیار بزرگی به شانگهای افزوده شده و از این نظر آقای پوتین احساس خرسندی کردند و بر اهمیت نقش ایران تاکید داشتند.
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: همچنین در موضوعات منطقهای مسئله مقابله با یکجانبه گرایی و ضرورت توجه به چندجانبهگرایی مورد توجه رؤسای جمهور ۲ کشور قرار گرفت و البته در خصوص مذاکرات وین برای لغو تحریمها هم گفت وگوهای دقیقی بین روسای جمهور دو کشور انجام شد.
توضیح وزیر اقتصاد درباره توافقات اقتصادی ایران با روسیه
پس از دیدار با تجار ایرانی، با وزیر اقتصاد روسیه درباره سرعت بخشیدن به پروژههای خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری به توافق خوبی رسیدیم: ۳ طرح نیروگاهی و ۲ طرح ریلی و ترانزیتی (در کریدور شمال - جنوب یعنی راهآهن اینچهبرون و راهآهن آستارا). تسهیل تعامل بانکی هم بخش دیگر توافق بود.
افزایش ۱۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و روسیه
وزیر اقتصاد می گوید در سفر رئیس جمهور به مسکو توافقات اولیه برای احداث ۳ نیروگاه جدید، خط راه آهن رشت آستارا و خرید ۲ هزار لوکوموتیو صورت گرفته است.
آیا ایران عضو ناظر شانگهای است؟
پیوستن به SCO یک پروسه طولانی است. تهران باید به همه اسناد پذیرفته شده توسط سازمان همکاری شانگهای ملحق شود. در واقع مجلس شورای اسلامی باید ورود کشورمان به SCO و همه این اسناد را تأیید نماید. این کار بیش از یک سال طول خواهد کشید. این روال در هند و پاکستان دو سال طول کشیده است.
امیرعبداللهیان: همکاریهای ایران و روسیه به صورت ممتاز رقم خواهد خورد
حسین امیرعبداللهیان در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: در دیدار مهم، صمیمانه و طولانی مدت سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در کرملین، مناسبات تهران و مسکو در مسیر جدید، متنوع و پر شتاب قرار گرفت.
امیرعبداللهیان افزود: در فصل نوین مناسبات، همکاری های ممتاز رقم خواهد خورد. روسای دو کشور بر ترسیم نقشه راه بلندمدت توافق کردند. جهان آینده بر پایه چندجانبه گرایی می چرخد.
وی تاکید کرد: ریسان جمهوری ایران و روسیه بر ترسیم نقشه راه بلند مدت توافق کردند جهان آینده بر پایه چندجانبه گرایی می چرخد.
توضیحات سفیر ایران در مورد دیدار رییسی و پوتین
سفیر ایران در مورد دیدار رییسی و پوتین گفت: این دیدار که ۳ساعت به طول انجامید، روسای جمهور دو کشور گفت و گوی صمیمانه و خوبی را باهم داشتند و بخش اصلی صحبت های آنان به اقتصاد مربوط می شد.
آیتالله رئیسی: روابط ممتاز ایران و روسیه، در مسیر مناسبات راهبردی است
همکاریهای دوجانبه در عرصههای مختلف زیرساختی به ویژه کریدور شمال- جنوب، همکاری در عرصه انرژی و بانکی و جهش تجارت بین دوکشور محورهای اصلی گفتگوی روسای جمهور ایران و روسیه بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، آیتالله سید ابراهیم رئیسی عصر روز چهارشنبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در مسکو دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به نقش تاثیرگذار دو قدرت ایران و روسیه در منطقه و جهان گفت: هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با روسیه نداریم و روابط ممتاز تهران-مسکو در تراز مناسبات راهبردی است و ارتقا نیز خواهد یافت.
روابط ایران و روسیه در مسیر مناسبات راهبردی قرار دارد
آیتالله رئیسی ادراک مشترک دو کشور در مسائل منطقهای و بینالمللی را زمینهساز همکاریهای مشترک خواند و گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر مناسبات راهبردی قرار دارد.
تجربه موفق همکاری علیه تروریسم در سوریه، میتواند در قفقاز و افغانستان به کار گرفته شود
دکتر رئیسی تعامل حداکثری با کشورهای همسایه و همپیمان را جزو اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توصیف و خاطرنشان کرد: تقویت همکاریهای دوجانبه ایران و روسیه، موجب رونق اقتصاد دو کشور و باعث افزایش امنیت منطقه و جهان خواهد شد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همکاری ایران با دولتهای مستقل، فارغ از تحولات بینالمللی گسترش مییابد، مبارزه با تروریسم و قاچاق سازمان یافته مواد مخدر را از محورهای همکاری مشترک دانست و گفت: تجربه موفق همکاری علیه تروریسم در سوریه میتواند در قفقاز و افغانستان هم به کار گرفته شود.
مرزها، حاکمیت ملی و ژئوپلتیک منطقه قفقاز تغییرناپذیر است
رئیس جمهور با تاکید بر تغییرناپذیری مرزها در قفقاز و حاکمیت ملی و ژئوپلتیک منطقه، به ضرورت همکاری برای توسعه اقتصادی منطقه اشاره کرد و گفت: نفوذ ناتو با هر پوششی در قفقاز و آسیای مرکزی تهدید کننده منافع مشترک کشورهای مستقل است.
تنها راه ثبات و امنیت پایدار در افغانستان تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه گروهها است
آیتالله رئیسی تنها راه ثبات و امنیت پایدار در افغانستان را تشکیل دولت فراگیر با حضور همه اقوام و گروهها دانست و خطاب به همتای روس خاطرنشان کرد: ما از ۴۰ سال گذشته همانند شما در برابر آمریکا ایستادهایم.
دکتر رئیسی، همکاری ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم در سوریه را یک تجربه موفق خواند و ضمن تاکید بر حفظ تمامیت ارزی سوریه گفت: حاکمیت کامل دولت مرکزی بر همه سرزمین و مرزهای بینالمللی سوریه، تنها راه تامین امنیت در سوریه است و چرخه باطل جابهجایی اشغالگر با تروریست و بالعکس در سوریه باید متوقف شود.
رئیس جمهور روند آستانه را چارچوب مناسبی برای حل دیپلماتیک مسئله سوریه توصیف کرد.
در این دیدار طرفین تاکید کردند که مشکل اصلی جهان، دوری از معنویت است.
پیام پوتین برای رهبر معظم انقلاب
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه در دیدار با آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران گفت، حمایتهای ایران و روسیه به جلوگیری از تهدیدات تروریستی در سوریه کمک کرد.
پوتین در این دیدار خطاب به همتای ایرانی گفت: «از زمان تحلیف جنابعالی، ما در تماس دائم هستیم اما در هر صورت ویدئو کنفرانس یا تماس تلفنی نمیتواند جای دیدار حضوری باشد. علیرغم شرایط سخت پاندمی، سال گذشته تبادلات تجاری دو کشور روند مثبت ۶ درصدی را داشت».
رئیس جمهور روسیه افزود: «پروژههای هنگفت دوجانبه در حال اجرا است و ما در زمینههای گوناگونی همکاری داریم. در صحنه بینالمللی همکاری تنگاتنگی داریم. با کوششهای دو کشور توانستیم به سوریه در مبارزه با تروریسم بینالمللی کمک کنیم».
پوتین گفت: «اوضاع در افغانستان مورد توجه ویژه دو طرف بود و من مایلم این موضوغات مهم مورد رایزنی قرار گیرند و نظر جنابعالی را جویا شوم».
او در ادامه گفت: «بر پایه توافقنامه موقت روابط بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گسترش مییابد و فعالانه تلاش میکنیم یک پایه دایم در شکل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا تشکیل شود. ایران بهعنوان ناظر در سازمان شانگهای فعالیت میکند و بدیهی است که بخواهم نظرات شما را درباره برجام جویا شوم».
رئیس جمهور روسیه افزود: «میتوانیم بگوییم دستورکار وسیعی را پیش رو داریم. از دیدار جنابعالی بسیار خرسندم. در شروع صحبت میخواهم از شما خواهش کنم که بهترین آرزوی سلامتی را خدمت رهبر معظم ایران آقای [آیتالله سید علی] خامنهای منتقل فرمایید».
رئیسی: تهدید به تحریم مانع پیشرفت ایران نمیشود
رئیس جمهور در دیدار با همتای روسی خود گفت: ما هیچ محدودیتی برای گسترش و توسعه روابط با روسیه نداریم و خواهان برقراری روابط راهبردی با مسکو هستیم. اسناد همکاری راهبردی میتواند افق روابط را در طول ۲۰ سال مشخص کند. همچنین به دنبال افزایش حجم روابط تجاری با روسیه هستیم و تلاش زیادی در این زمینه انجام خواهیم داد.
آیتالله رئیسی و پوتین دیدار کردند
آیتالله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز چهارشنبه، با ولادیمیر پوتین رییسجمهوری فدراسیون روسیه در مسکو دیدار و گفتگو کرد.
حضور و سخنرانی در نشست عمومی مجلس دوما، دیدار با ایرانیان مقیم روسیه و نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی روس از دیگر برنامههای آیتالله رئیسی در این سفر دو روزه است.
رئیسی وارد مسکو شد
آیتالله سید ابراهیم رئیسی و هیأت همراه، روز چهارشنبه در بدو ورود به فرودگاه مسکو از سوی «نیکولای شولگینوف» وزیر انرژی روسیه و رئیس روسی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه و معاون وزیر خارجه این کشور مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
در مراسم استقبال رسمی از رییسجمهور کشورمان، پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور ایران و روسیه، آیتالله رئیسی از یگان تشریفات مستقر در میدان سان دید.
قرار است آیتالله رئیسی تا ساعتی دیگر با ولادیمیر پوتین رییسجمهوری فدراسیون روسیه دیدار کند.
آیت الله رئیسی تهران را به مقصد مسکو ترک کرد
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی با بدرقه حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و جمعی از اعضای کابینه، تهران را به مقصد مسکو پایتخت جمهوری فدراسیون روسیه ترک کرد.
رئیس جمهور در سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار خواهد کرد.
حضور و سخنرانی در نشست عمومی مجلس دوما، دیدار با ایرانیان مقیم روسیه و نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی روس، بخشی از برنامههای رئیس جمهور در این سفر دو روزه خواهد بود.
وزرای امورخارجه، امور اقتصادی و دارایی، نفت و رئیس دفتر رئیس جمهور آیت الله رئیسی را در این سفر همراهی می کنند.
رییسی: تعامل ایران و روسیه در منطقه امنیتساز است
آیتالله سید ابراهیم رییسی روز چهارشنبه پیش از ترک تهران در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران گفت: این سفر به دعوت آقای پوتین انجام میشود و در این سفر در جهت ارتقای دیپلماسی همسایگی و منطقهای تلاش خواهد شد.
وی اضافه کرد: بدون تردید ارتباطمان با همه همسایگان به ویژه کشور روسیه خوب است و با توجه به مناسبات سیاسی و اقتصادی و تجاری دو کشور در حوزههای مختلف وجود دارد، این سفر میتواند نقطه عطفی برای ارتقای همه مناسباتی باشد که با کشور روسیه داریم.
رییسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری مستقل، مقتدر و صاحب نفوذ در منطقه است و روسیه هم کشوری مهم و باقدرت و دارای نفوذ است. گفت و گوی دو کشور مهم و دارای قدرت و با نفوذ میتواند در امنیت منطقه، ارتقای روابط اقتصادی و تجاری منطقه بسیار تاثیر گذار باشد.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: ما و روسیه در بسیاری از تشکلهای اقتصادی و سیاسی موجود در منطقه مانند مجموعه شانگهای عضو هستیم و روسیه نقش مهمی در این تشکلها دارد و زمینه عضویت ایران در این اجلاس فراهم شد و این بار که در اجلاس شانگهای شرکت کردیم، ایران به عضویت رسمی شانگهای درآمد. در این اجلاس همکاریهای خوبی با همه کشورها به ویژه روسیه خواهیم داشت.
رئیسجمهور اضافه کرد: روسیه در اتحادیه اوراسیا روسیه نقش محوری دارد و همکاری ما در این جهت میتواند در ارتقای گامهای تجاری و اقتصادی موثر باشد.
وی گفت: ما منافع مشترکی با روسیه داریم این تعامل و منافع مشترک در منطقه حتما امنیتساز است و جلوی یکجانبه گرایی را در منطقه خواهد گرفت. ایران و روسیه با ظرفیتها بسیاری که دارند، تعامل و همکاری و روابط متقابل آنها میتواند در جهت شرایط منطقهای و بین المللی بسیار تاثیرگذار باشد.
آیت الله رئیسی یادآور شد: در این سفر درباره روابط دو جانبه، مسایل سیاسی، اقتصادی و حوزه انرژی و تجاری و در رابطه با مسایل هوا و فضا گفت و گو خواهد شد.
وی با بیان اینکه همکاریهایی که تاکنون بین دو کشور بوده است نه برای روسها و نه برای ما رضایت بخش است، گفت: حتما این همکاریها میتواند به سطح بالاتری ارتقا پیدا کند و امیدواریم این سفر در تامین منافع مشترک دو کشور در منطقه و سطح جهان تاثیرگذار بوده و گامهای موثری را همراه داشته باشد.