کد مطلب: 36335
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۶
اصلاح‌طلبان وضعیت خوبی در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس نداشتند و اصولا فکر نمی‌کردند با استناد به عملکرد برخی از هم قطارانشان در فتنه 88 به قدرت برگردند.
 
به گزارش ایران خبر هر چه به موعد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نزدیک می‌شویم، طبق معمول رشد قارچ گونه احزاب فصلی در کشور نیز زیاد می‌شود در حالیکه بر اساس تجربه، احزاب فصلی جایی در معادلات سیاسی کشور نداشته و ندارند، البته آنها نمی‌خواهند هم نقشی داشته باشند چرا که هدف  آنها فقط رسیدن به پست‌های حکومتی از پیش تعیین شده است تا مقاصد خاص خود را پی بگیرند.
 
کنکاش در احوال احزاب فصلی هدف این گزارش نیست، بلکه هدف پرداختن به حال و روز جریانی است که برای تصدی کرسی‌های سبز خانه ملت، خیز برداشته و با فعالیت زیرپوستی حتی پیشاپیش برای ریاست مجلس دهم هم خواب دیده است. 

هر چند اصلاح‌طلبان وضعیت خوبی در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نداشتند و اصولا فکر نمی‌کردند با استناد به عملکرد برخی از هم قطارانشان در فتنه 88 به قدرت برگردند، اما پیروزی "حسن روحانی" در انتخابات یازدهمین دور ریاست جمهوری شرایط را تغییر داد تا اعضای این جریان، سوی امیدی به بهارستان داشته باشند؛ همین تغییر کافی بود تا اصلاح طلبان خواب برگشتن به قدرت را تعبیریافته تلقی کنند.
 
با گذشت حدود 2 سال از انتخاب روحانی، یعنی تا قبل از 27 تیرماه 94 و روز توافق هسته ای ایران با 6 قدرت جهانی در وین، احزاب و گروه های مختلف با احتیاط درباره این موضوع حرکت می‌کردند؛ هدف آنها حفظ وحدت کشور بود تا دیپلمات‌های مذاکره کننده هسته‌ای در آوردگاه بین المللی به دستاورهای بزرگ بیندیشند.

در همین اثنا، برخی اصلاح طلبان به دنبال حزبی کردن مسئله مهمی همچون موضوع مذاکرات هسته‌ای بوده و به قول خودشان می‌خواستند  میوه این توافق را در انتخابات مجلس بچینند به طوری که "احمد خرم"  وزیر راه دولت اصلاحات در گفت‌و‌گویی درباره تفاهم لوزان گفته بود: «از‌‌ همان ابتدای سال 94 ما شاهد تحولات عمیقی در قالب گروه‌های سیاسی هستیم. من فکر می‌کنم جناح نزدیک به دولت به واسطه موفقیت در مذاکرات هسته‌ای دست بالا را در معادلات سیاسی ایران داشته باشد. اولین معادله سیاسی‌‌، همان انتخابات است. با توجه به روند نزدیکی اصلاح‌طلبان به دولت در طی دو سال اخیر به جرئت می‌توانم ادعا کنم که برنده انتخابات مجلس اصلاح طلبان هستند. »

البته هنوز هستند برخی اصلاح طلبانی که به حق معتقدند مسئله هسته ای یک مسئله ملی بوده و نباید به عنوان یک ابزار هسته ای از آن استفاه شود.

رحمانقلی قلی‌زاده دبیر کل حزب اصلاح‌طلب مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی، یکی از اصلاح‌طلبان مخالف حزبی کردن پرونده حزبی است که می‌گوید: «هیچ اصلاح‌طلبی نباید از توافق لوزان بهره‌برداری شخصی کند چرا که مذاکرات و توافق هسته‌ای، موضوعی فراجناحی است.»

علی اکبر اولیا نماینده اصلاح‌طلب دور هشتم مجلس نیز معتقد است که «مسئله هسته‌ای بسیار فراتر از مسائل جناحی است و ما باید صرفاً در چارچوب منافع ملی حرکت کنیم.»

پس از حصول جمع بندی نهایی مذاکرات هسته‌ای در وین، اصلاح طلبان شرایط ورود به عرصه انتخابات مجلس دهم را مهیاتر از قبل دیده و به نشستها و برنامه‌های زیر پوستی و رو پوستی خودشان افزوده‌اند.

رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در این رابطه می گوید: «نشست‌ها و جلسات متعددی برای ائتلاف و راهکارهای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی برگزار شده و در آینده نیز برگزار می‌شود.»

البته ظاهرا اصلاح‌طلبان برای کسب رای مردم و حضور پررنگ در مجلس دهم بنا دارند از هر روشی ولو وعده برای ازدیاد تعداد بانوان مجلس دهم استفاده کنند چرا که محمد رضا تابش نماینده اصلاح‌طلب مجلس نهم در این رابطه گفته است:«انشالله بنا داریم نقش برجسته‌تری برای بانوان در انتخابات آینده مجلس در نظر بگیریم.»

پرده آخر

فارغ از نحوه فعالیت  هر حزب و تشکلی در آستانه انتخابات مجلس دهم که اسفند 94 برگزار خواهد شد باید شرایط حساس کشور را در نظر بگیریم چرا که جمع بندی مذاکرات هسته‌ای در حال بررسی از سوی شورای عالی امنیت ملی  و مجلس شورای اسلامی است و لذا هر فعالیتی که به وحدت کشور خدشه وارد کند قطعا بازخورد منفی در نتیجه این مذاکرات 12 سال هسته‌ای خواهد داشت.

احزاب و گروه‌ها باید به این نکات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب توجه کرده و پایبند باشند که در دیدار با مسئولان نظام و سفراى کشورهاى اسلامى فرمودند: "ملّت ایران باید متّحد باشد. از این قضایای هسته‌ای و غیر هسته‌ای و مانند اینها، دودستگی درست نشود که هر دسته یک‌جور بگویند -بالاخره یک کاری است دارد انجام می گیرد، مسئولینی دارد، دنبال می کنند؛ ان‌شاءالله آنچه منافع ملّی است تشخیص بدهند و دنبال آن باشند، بین مردم نباید دودستگی به‌وجود بیاید. دشمن این را می خواهد. الان هم اگر کسی تعقیب کند این سخن‌پراکنی‌های بیگانگان را، این رادیو تلویزیون‌ها و این وبگاه‌هایی که از طرف آنها دارد همین‌طور مرتّب توسعه پیدا می کند و مرتّب هم دارند مطلب می دهند، دنبال این هستند که بین مردم دودستگی ایجاد کنند؛ نگذارید دودستگی بشود؛ وحدت را حفظ کنید، با هم باشید."

منبع:باشگاه خبرنگاران