کد مطلب: 40235
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۱۸
رئیس پژوهشکده رویان: تحقیق روی خون بند ناف در فلج مغزی کودکان در مشهد در مرحله کارآزمایی بالینی است.
به گزارش ایران خبر، دکتر گورابی در تشریح موفقیت ها و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی این مرکز افزود: اثربخشی خون بندناف برای درمان فلج مغزی کودکان بطور مکرر در دنیا دیده شده است.
 

وی با اشاره به اینکه در زمینه پزشکی تولید مثل و درمان ناباروری از موفق ترین مراکز دنیا از نظر آمار  هستیم، گفت: در مجموع با وجود انواع بیماری ها و سنین مختلف بیماران ، میان 35 تا 45 درصد در این پژوهشگاه موفق به بارداری شده اند و به طور تقریبی می توان گفت بین 25 تا 30 هزار نوزاد حاصل روش های کمک باروری پژوهشگاه رویان در کشور است.
 

وی افزود: پیش از این درباره سوختگی های قرنیه از سلول های بنیادی قرنیه استفاده می کردیم اما هم اکنون تحقیقاتی در دست داریم تا از سلول های داخل دهان بیمار برای برگشت سلول های بنیادی چشم استفاده کنیم.
 

گورابی گفت: کار تحقیقاتی دیگر ما تولید سلول های شبکیه از سلول های بنیادی جنین انسان است که در مرحله نخست حیوانی آزمایشگاهی هستیم.
 

وی ادامه داد: در سال های پیش تمایز سلول های بنیادی جنینی شبکیه را بخوبی انجام دادیم اما برای آزمایش کارآیی لازم آن مدل حیوانی را انتخاب کرده ایم و درحال بررسی هستیم.
 

رئیس پژوهشگاه رویان درباره فعالیت های بین المللی پژوهشگران کشورمان نیز گفت: ما در چندین طرح بین المللی نیز شرکت داریم از جمله پروژه بین‌المللی پروتئومیکس انسانی که  بررسی پروتئین های کروموزم y  به پژوهشگاه رویان واگذار شده و تاکنون نیز نتایج خوبی بدست آورده و مقالات خوبی از تحقیقات اولیه در عرصه های بین المللی منتشر کرده ایم و فعالیت ها همچنان ادامه دارد چرا که این کار 10 ساله است و تا سال 2022 ادامه خواهد داشت.
 

وی افزود: هم اکنون ما وضع خوبی درمیان محافل بین المللی این طرح بدست آورده ایم.
 

دکتر گورابی با اشاره به اینکه از نظر تحقیقات ژنتیک و سلول های بنیادی و یا ژنتیک و تولید مثل و یا زیست فناوری و ژنتیک ، تحقیقات زیادی دردست داریم گفت: پژوهشگران ما توانسته اند در آزمایشگاه با تغییر روی یک ژن سلول های پوست را بطور مستقیم به سلول های عصبی تبدیل کنند که تحولی بزرگ در عالم سلول های بنیادی است.
 

وی افزود: تلاش می کنیم با تحقیقات تکمیلی شاید به روش هایی برسیم که در یک بیمار قطع نخاع شده عامل های خاصی را ایجاد کنیم تا سلول های عصبی خود را ترمیم کنند.
 

دکترگورابی همچنین به دو بانک خون عمومی و خصوصی پژوهشگاه رویان اشاره کرد و گفت: در بانک بند خون عمومی بیش از 5 هزار و 500 خون بند ناف داریم که به علت هزینه بر بودن آن تاکنون نیمی از خصوصیات ژنتیکی آنها ثبت شده است تا برای بیمارانی که خصوصیات ژنتیکی منطبق با نمونه های بانک دارند استفاده شود.
 

وی افزود : اما در بانک خصوصی مردم خون بندناف نوزادشان را به امانت می سپارند که خواهر ، برادر و رده های خویشاوندی می توانند از آنها استفاده کنند درحالی که این افراد نیز با امضای رضایت نامه اختیار می دهند که اگر بیماری مطابق با خصوصیات ژنتیکی خون بندناف نوزادشان بود از آن استفاده کنند که نیمی از این افراد نیز رضایت نامه را امضا کرده اند.
 

دکتر گورابی استفاده از خون بند ناف را در درمان سرطان های خونی و درمان بیماران تالاسمی دانست و گفت: تحقیقات جدید هر روز نشان می دهد از خون بندناف می توان برای درمان بیماری های دیگر نیز استفاده کرد.
 

وی با بیان اینکه یک مرکز تحقیقاتی مانند پژوهشگاه رویان که تلاش می کند کارهای تحقیقاتی در خدمت به بیماران و درمان آنها انجام دهند بودجه کافی ندارد گفت: به همین علت خیرین و بخش خصوصی برای کمک به تحقیقات ، موسسه خیرین پژوهش و سلامت رویان را تشکیل داده اندتا به کمک پژوهش برای درمان بیماری ها بپردازند .
 

وی گفت: بطور مثال در سه سال اخیر با کمک یکی از خیرین تحقیقاتی درباره سلول های بنیادی و بیماری های کلیه انجام شد که نتایج تحقیقاتی خوبی را نشان داد که در مراکز علمی بین المللی نیز قابل عرضه است ضمن اینکه خیرین این موسسه مرکز کوچکی برای سلول درمانی آماده کرده اند که در دست تکمیل است.
 

وی افزود: حتی کمک های کوچک به این موسسه می تواند گامی بزرگ بمنظور گسترش پژوهش و روش های درمانی جدید برای بیماران باشد از این رو علاقه مندان می توانند کمک های خود را به شماره حساب 999 بانک شهر به حساب خیرین پژوهش و سلامت پژوهشگاه رویان واریز کنند.
 

دکتر گورابی گفت :24 سال از تأسیس پژوهشگاه رویان می گذرد و پژوهشگران در مسیر درمان ناباروری تا تحقیقات و آموزش درزمینه پزشکی تولید مثل و شیوه های درمان ناباروری حرکت کرده اند .
 

وی افزود: دستیابی به فناوری سلول های بنیادی جنینی نخستین بار در منطقه در سال 1382 یکی از این موفقیت هاست که در آن زمان جزو 10 کشوری بودیم که در دنیا به این فناوری دست یافته بودند.
 

گورابی اضافه کرد: در زمینه زیست فناوری جانوری نیزنخستین بره شبیه سازی خاورمیانه را در سال 85 شاهد بودیم ضمن اینکه شاهد تولید حیوانات ترنسشن هستیم  که در داخل شیرشان فاکتورهای دارویی دارند و  هم اکنون مشغول تخلیص این فاکتورها از شیر این حیوانات هستیم.
 

وی افزود: اینگونه حیوانات در دو رده مختلف در شیرشان tpa و  فاکتور 9 انعقادی ترشح می شود.

خبرگزاری صداوسیما