کد مطلب: 55338
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۲
اگر همسرتان با خلق و خوی خودش آشنایی داشته باشد و مثلا به شما بگوید که امروز از دنده چپ بیدار شده، با گفتن این جمله شما هم آمادگی دارید که صحبت در مورد موضوعات مهم را به زمان دیگری موکول کنید یا اگر حرف‌هایتان درست شنیده نشد ناراحت و عصبانی نشوید.
راهکارهایی برای توجیه کردن همسر
 
به گزارش ایران خبر، تا به حال برایتان پیش آمده که حرفی را به همسرتان گفته باشید و او چیزی دیگری را شنیده باشد؟ این‌طور سوء تفاهم‌ها در بیشتر روابط پیش می‌آید و جای تعجب نیست اگر بین شما و همسرتان چنین مشکلاتی دیده شود اما با دانستن چند نکته ظریف می‌توانید همه حرف‌هایتان را بهتر از قبل به همسرتان منتقل کنید و از بابت اینکه از سوی او شنیده و درک نمی‌شوید، شکایت نداشته باشید. 

مشکل از کجاست؟
هر کدام از ما عادت‌هایی داریم که ممکن است همسرمان با این رفتار و عادت‌ها آشنایی نداشته باشد. این موضوع به ویژه در اوایل ازدواج بیشتر دردسرساز می‌شود اما با شناخت و آگاهی داشتن نسبت به آنها می‌توانید اوضاع را به نفع خودتان پیش ببرید. ضمن اینکه گاهی اوقات تفاوت‌های زن و مرد هم در این موضوع نقش دارد و البته نباید نقش فیلترها را نادیده گرفت! 
 
اصول شیر فهم کردن  همسر!

با فیلتر گوش‌ها آشنا شوید
وقتی آنچه را که به همسرتان می‌گویید درست نمی‌شنود یا برداشت اشتباهی دارد ممکن است روی گوشش یک یا چند فیلتر باشد که اجازه نمی‌دهد درک درستی از گفته‌های شما داشته باشد. این فیلترها چه هستند؟

1- آشفتگی ذهنی  
وقتی فردی ذهنی آشفته دارد دچار حواس‌پرتی هم می‌شود. در نتیجه نمی‌تواند روی یک موضوع متمرکز شود. بنابراین اگر می‌خواهید در مورد موضوع مهمی با همسرتان صحبت کنید و برای شما مهم است که طرف حرف‌هایتان را درست بشنود زمانی را انتخاب کنید که می‌دانید شش‌دانگ حواسش جمع است و به دلیل مشکلات کاری یا خانوادگی ذهنش آشفته نیست. 

2- عواطف و احساسات  
اگر همسرتان عصبانی، نگران یا ناراحت باشد این موضوع می‌تواند روی درک و شنوایی او تاثیر داشته باشد. اگر همسرتان با خلق و خوی خودش آشنایی داشته باشد و مثلا به شما بگوید که امروز از دنده چپ بیدار شده، با گفتن این جمله شما هم آمادگی دارید که صحبت در مورد موضوعات مهم را به زمان دیگری موکول کنید یا اگر حرف‌هایتان درست شنیده نشد ناراحت و عصبانی نشوید. در واقع آگاهی داشتن از خلق روزانه و صحبت درباره آن به همسران کمک می‌کند درک بیشتری از شرایط هم داشته باشند و بی‌جهت متوقع نباشند. 

3- باورها و انتظارات  
بیشتر ما تمایل داریم انتظارات‌مان در طرف مقابل تحقق پیدا کند و وقتی می‌بینیم این طور نیست، عصبانی می‌شویم. لازم نیست وقتی که می‌خواهید کاری انجام دهید یا صحبتی داشته باشید ذهن طرف مقابل را بخوانید و پاسخ‌های او را حدس بزنید. هر گونه حدسیات ذهنی را با همسرتان در میان بگذارید تا دچار سوء تفاهم نشوید. 

4- تفاوت‌های جنسیتی
وقتی با تفاوت‌های زنان و مردان آشنایی بیشتری داشته باشید برداشت‌های اشتباه کمتر پیش می‌آید. از همین امروز تلاش کنید با استفاده از منابع موثق با این تفاوت‌ها را بهتر بشناسید.  
 
اصول شیر فهم کردن  همسر!

5- حمایت از خود
ترس از دست دادن محبوبیت یا خواستنی نبودن موضوع دیگری است که گاهی سبب می‌شود آنچه را که واقعا می‌خواهیم یا احساس می‌کنیم به زبان نیاوریم. بیان صادقانه این احساسات صمیمت بین شما و همسرتان را بیشتر می‌کند.

چه کار کنید؟

خاطرات گذشته را شخم نزنید  
اگر به دلیل درک نشدن از سوی همسرتان در حال بحث و جدل هستید خاطرات گذشته را پیش نکشید. این اشتباه به شعله‌ور شدن خشم و دعوا دامن می‌زند. این ماه تمرین کنید که از اتفاقات گذشته حرفی به میان نیاورید، حتی اگر این گذشته یک ساعت قبل باشد! به جای آن بیشتر روی گفتن افکار و احساسات زمان حال متمرکز شوید. 

فیلترهایتان را اعلام کنید  
اگر می‌بینید که یک یا چند مورد از این فیلترها از موانع ارتباط خوب شما با همسرتان است، آنها را با شریک زندگی‌تان در میان بگذارید. به طور مثال به همسرتان بگویید:« اگر می‌بینی که پاسخ‌هایم کوتاه است به این دلیل است که با رئیسم مشکلاتی داشته‌ام و امروز حال و حوصله و خلق خوبی ندارم. »
منبع : مجله زندگی ایده آل