به گزارش
ایران خبر، آخرین مطالعات نشان میدهد با کمک شیوه زندگی سبز که در آن پیوند با طبیعت، باغبانی، گلکاری و مصرف سبزیجات سه رأس مثلث سلامتی را تشکیل میدهند، میتوان احتمال ابتلا به بیماری شایع افسردگی اساسی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
خلق پایین، بیعلاقگی و کاهش انگیزه برای انجام فعالیتهای روزانه، خستگی، غمگین بودن، کاهش وزن و کاهش اشتها از جمله علائم مهم در تشخیص افسردگی اساسی محسوب میشود که مطابق با آمارهای انجام گرفته با شمار روز افزون مبتلایان به این اختلال مواجه شده ایم.
پژوهشگران در آخرین تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند سبزیجات بهترین مکمل برای افزایش کارایی مغز در برابر عوامل بالا برنده خطر ابتلا به افسردگی محسوب میشوند.
یکی از محققان دانشگاه دوک میگوید، بسیاری از افراد ممکن است از ویژگیهایی مانند تناسب اندام، کلسترول پایین یا وزن کم برخوردار باشند اما این مسأله بدان معنی نیست که این افراد سالم هستند. نشانههای اختلالات روانی دربسیاری از افراد با ویژگیهای سالم جسمانی مشاهده میشود که از میان آنها افسردگی اساســــی یکی از شایع ترین اختلالات است که تنها به معنای احساس غم و اندوه نبوده و با نشانه هایی مانند خلق پایین، بیعلاقگی، خستگی، تفکر درباره مرگ، کاهش تمرکز و کاهش و افزایش وزن مشخص میشود.
در روانشناسی مثبت گرا این چالش همواره مطرح است که شادی باعث سلامتی میشود یا سلامــتی شادی آفرین است. تحلیل بیش از 70 پژوهشی که در حوزه روانشناسی مثبت گرا و نقش شادی در سلامت جسم و روان انجام گرفت نشان داد ، شاد بودن و احساس رضایت از زندگی مقدم تر بر دستیابی به سلامت جسمانی است و دستیابی به احساس رضایت از زندگی تأثیر قابل توجه نجات بخشی بر جامعه سالم و بیمار داشته است و از مقدمات طول عمر محسوب میشود. این پژوهشها نشان داد، افراد شاد سبک زندگی سالم تری دارند، کمتر سیگار میکشند، بیشتر ورزش میکنند و پیرو الگوهای سالم غذایی هستند.
این مطالعه که بر 5 هزار مرد و زن انجام گرفت نشان داد، افرادی که روزانه ورزش میکنند 25 درصد کمتر افسرده میشوند اما کاهش ابتلا به افسردگی در افراد علاقهمند به مصرف سیزیجات تا 62 درصد هم اعلام شد که نشان دهنده قدرت سبزیجات در محافظت از بدن در برابر افسردگی بود.
محققان معتقدند خوردن سبزیجات یک الگوی راحت و کم هزینه برای کاهش خطر ابتلا به افسردگی و پایین آوردن آمار مبتلایان به این اختلال است.
در واقع مصرف سبزیجات مانند مهار کنندههای مونو آمین اکسیداز عمل کرده و از بروز علائم افسردگی پیشگیری میکنند.از طرف دیگر این تحقیق نشان داد، خوراکی هایی مانند سیب، انواع توت، انگور، پیاز، چای سبز و ادویه هایی نظیر دارچین، گل میخک، آویشن و جو دو سر نیز قابلیت مهار آنزیم مونوآمین آکسیداز را داشته و ضد افسردگی هستند. از طرف دیگر مصرف گوجه فرنگی و سبزیجات برگ تیره و حتی استشمام عطر سبزیجاتی مانند ریحان، مرزه و ترخون نیز ترشح مواد شیمیایی ضد افسردگی را در مغز بالا برده و بر وضعیت خلقی افراد بویژه سالمندان تأثیر میگذارد.