کد مطلب: 85746
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۹
رئیس جمعیت مامایی کشور گفت :افسردگی شایعترین اختلال روانشناختی همراه با بارداری است که باید جدی گرفته شود.
به گزارش
ایران خبر؛ زهرا عابدی ، رئیس جمعیت مامایی کشور با بیان اینکه برای هر مادری، بارداری به عنوان دوره ای سرشار از شادی و هیجان ابراز می گردد، افزود : در بسیاری از مادران باردار افسردگی ، اختلالات اضطرابی ، اختلالات خوردن مطرح است که بسیاری از این اختلالات به علت این که با تغییرات فیزیولوژیک بارداری همپوشانی پیدا می کنند ، به سختی تشخیص داده می شوند.همچنین در برخی از اختلالات ، امکان درمان دارویی محدود می باشد.
زهرا عابدی گفت : بررسی تغییرات اشتها ، خواب و میزان انرژی مادر به علت همراهی با تغییر فیزیولوژیک بارداری مشکل است به طوری که هفتاد درصد مادران تغییرات خلقی منفی را در بارداری گزارش می کنند،لیکن بسته به سن بارداری در ١٣ تا ١٧درصد تشخیص افسردگی بارداری داده می شود.
رئیس جمعیت مامایی کشور با بیان اینکه در حال حاضر افسردگی به عنوان سرماخوردگی روانی مطرح می باشد، ادامه داد: افسردگی شایعترین اختلال روانشناختی همراه با بارداری است. عوامل خطری که همراه با افزایش احتمال این اختلال را به دنبال دارد شامل سابقه قبلی افسردگی ، قطع داروی افسردگی ، سابقه افسردگی بعد از زایمان قبلی و سابقه فامیلی افسردگی می باشد.
زهرا عابدی، نگرش منفی به بارداری، حمایت اجتماعی کم ، استرس مادر همراه با وقایع تلخ زندگی و همسر یا خانواده ناراحت از بارداری به وقوع پیوسته را از عواملی دونست که امکان بروز افسردگی در بارداری را افزایش می دهند.
کارشناش ارشد مامایی همچنین افزود : درمان افسردگی در بارداری عمدتا درمانی است که در زمان هایی غیر بارداری نیز انجام می گیرد لیکن درمانگران بر درمان های شناختی رفتاری و رواندرمانی بین فردی نیز تاکید دارند.
رئیس جمعیت مامایی کشور در ادامه آموزش و حمایت مادران باردار رو بسیار مهم تلقی کرد و گفت :مادرانی که این تجربه برایشان منحصر بفرده و آگاهی های پایینی در خصوص بارداری و تغییرات موجود دارند باید بیشتر مورد حمایت وآموزش قرار بگیرند.
زهرا عابدی در پایان تاکید کرد :دردرمان های دارویی ،ضروری است سود و زیان داروهای مورد استفاده جهت مددجو به اندازه کافی توضیح داده شود و گاهی درمان همسروی نیز مد نظر قرار می گیرد.