کد مطلب: 91550
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۰
تیروئید همان غده پروانهای شکل روی گردن، وظایف متعددی در بدن دارد که از جمله می توان به کنترل متابولیسم، خلق و خوی، انرژی، ضربان قلب، فشارخون و دمای بدن اشاره کرد.
به گزارش
ایران خبر، تیروئید تمام این کارها را با تولید هورمونهای خود انجام می دهد.به گزارش سلامت نیوز، ترشح زیاد هورمون، پرکالری تیروئید و در صورت عدم ترشح کافی هورمون، کمکالری تیروئید بروز می کند.مواد غذایی زیادی روی عملکرد این غده تاثیر دارد. در اینجا مهمترین گام های تغذیه ای که زنان باید برای حفظ سلامت تیروئیدشان بردارند، معرفی شده است:
رژیم غذایی مدیترانه ای: مهمترین اقدام برای حفظ سلامت تیروئید یک رژیم غذایی متعادل است. هفتاد درصد سیستم خود ایمنی ما در روده؛ شناخته شده به عنوان بافت لنفاوی روده است.
هنگامی که مخاط روده ملتهب می شود، می تواند پاسخ های ایمنی را آغاز کند. این روند در توسعه بیماری تیروئید نقش ایفا می کند. برای کمک به کاهش التهاب، توصیه بر اتخاذ رژیم غذایی مدیترانه ای است. هدف این رژیم چهار تا پنج وعده از سبزیجات، سه تا چهار وعده میوه در روز، همراه با مقادیر زیادی از پروتئین های بدون چربی، و ماهی های چرب مانند قزل آلا است. روغن زیتون، روغن آفتاب گردان، روغن نارگیل، مغزها، کره مغزها و آووکادو در این رژیم نقش پررنگ دارند.
حذف غذاهای فرآوری شده: این غذاها حاوی شکر و مواد نگهدارنده، رنگ های مصنوعی، چربی های ترانس و یا جایگزین های چربی و شکر هستند. غذاهای فرآوری شده می تواند منجر به التهاب روده و شعله ور شدن بیماری های خود ایمنی گردد.
اجتناب از مصرف کلم خام: سبزیجاتی مانند کلم پیچ، گل کلم،کلم بروکسل و ... ممکن است مواد مغذی خوب مانند ویتامین ث و فولات داشته باشند، اما خوردن خام آنها در مقادیر زیاد منجر به ایجاد مشکلات تیروئید می شود. کلم نپخته حاوی مواد شیمیایی طبیعی به نام
"goitrogens "هستند که می تواند با سنتز هورمون تیروئید تداخل داشته باشد. دوستداران کلم باید این سبزی را به صورت پخته مصرف کنند و یا آن را بخار پز نمایند. بنابراین این افراد هنوز هم می توانند کلم را به عنوان یک آنتی اکسیدان ارزشمند و ضد سرطان مصرف کنند.
دریافت کافی ید: احتمالا شنیده اید که ارتباط قوی بین سلامت تیروئید و مصرف ید وجود دارد. ید برای سنتز هورمون تیروئید ضروری است. در سراسر جهان کمبود ید یکی از علل کم کاری غده تیروئید است. این کمبود در کشورهای توسعه یافته کم است و آن هم به علت مصرف نمک های ید دار و غنی کردن لبنیات و نان با ید.
مصرف بیش از حد ید البته با پرکاری تیروئید در افراد مستعد همراه است بنابراین مصرف مکمل های ید بدون مشورت با پزشک درست نیست. از سوی دیگر شما می توانید با پزشک خود در مورد مصرف سلنیوم و ویتامین "دی" نیز مشورت کنید. هر دو این مواد به بهبود سلامت تیروئید کمک می کنند. تحقیقات بالینی نشان می دهد که مصرف روزانه ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم، میتواند آنتی بادی های ضد تیروئید را کاهش دهد.