کد مطلب: 28588
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۳
"امین اسدی" کارشناس منطقه غرب آسیا در یادداشتی برای ایران خبر نوشت : نیابتی بودن حمله عربستان به یمن را تحلیل کرده است.
عربستان در یمن به نیابت از آمریکا می‌جنگد
 
تجاوز عربستان سعودی به یمن و زیرساخت‌های این کشور تاکنون بیش از ۳۰ میلیارد دلار برای ریاض هزینه داشته است و این هزینه‌ها به‌احتمال زیاد تا ۶۰ میلیارد دلار افزایش خواهد داشت ولی همزمان با درخواست سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس در یمن، آمریکایی‌ها به دروغ نیز اعلام کرده‌اند که در تلاش هستند تا برای بحران یمن راه‌ حلی پیدا کنند. در همین حال با آغاز اخباری مبنی بر تجاوزات نابرابرانه زمینی سعودی به یمن، جان کری وزیر امور خارجه امریکا چند ساعت قبل از ورود یگان‌های زمینی عربستان به یمن، از تلاش کاخ سفید برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی از طریق مذاکره در یمن خبر داده بود.

دو روز پس از حملات تروریستی در صنعا، آمریکا سفارت خود را در یمن به دلایل امنیتی تعطیل کرد. آمریکا همچنین نیروهای خود را در پایگاه نظامی العند در استان جنوبی لحج به علت وخامت اوضاع امنیتی از یمن خارج کرده بود.

جنگ یمن در اصل یک طرح وهابی – صهیونیستی با پشتیبانی و چراغ سبز آمریکا بود. آمریکایی‌ها از این جنگ بیش از حد حمایت کردند هرچند که کم شدن توان اقتصادی و نظامی آن‌ها و وفور دردسرهای به هم پیوسته خاورمیانه سب شده که آن‌ها همانند گذشته نتوانند مانند یک ابرقدرت به صورت مستقیم در امور دخالت کنند.

در هر صورت آمریکایی‌ها درصدد ورود سیاسی و دیپلماتیک (که هزینه مالی آن برایشان بسیار کمتر از جنگ مستقیم است) در یک فرصت مناسب برای مسئله یمن می‌باشند، از دید دیگر پس از شکست‌های عربستان در یمن باید منتطر فرصت طلبی سیاسی آمریکایی‌ها بود، نکته‌ای دیگر نیز بسیار مهم است و آن اینکه آمریکایی‌ها از‌‌ همان ابتدا می‌دانستند که عربستانی‌ها توان شکست نظامی انصار الله را ندارند و جنگ تنها شروعی برای طراحی سیاسی و بالا بردن وزن مخالفین انقلاب یمن در مذاکرات تقسیم قدرت در یمن جدید است.

جنگ یمن همانطور که برخی چهره‌های امنیتی و سیاسی آمریکا نیز گفته‌اند،‌‌ همان استراتژای جدید دولت آمریکا در خاورمیانه است که خلاصه در دو کلمه هست، اول عدم حضور مستقیم نظامی و دوم اعمال قدرت از طریق کشورهای متحد در منطقه، طبق این استراتژی پس از جنگ عربستان علیه یمن، مرحله دوم ورود سیاسی و دیپلماتیک آمریکا به مسئله یمن خواهد بود. به تعبیر ساده‌تر گزینه نظامی ماموریت عربستان بود و گزینه سیاسی ماموریت آمریکایی‌ها خواهد بود. البته آمریکایی‌ها همانند گذشته در ماموریت سیاسی با پوشش سازمان ملل رفتار خواهند کرد.

نکته‌ای دیگر که باید به آن اشاره کرد استفاده از بمب‌های خوشه‌ای توسط رژیم عربستان هست. عربستان سعودی و تامین کننده مهمات خوشه‌ایش یعنی آمریکا، معیار جهانی مبنی بر ممنوعیت استفاده از بمب‌های خوشه‌ای را که تهدیدی طولانی مدت برای غیرنظامیان است را زیر پا گذاشته و نادیده گرفته‌اند ظاهرا مهمات استفاده شده در یمن دقیقا از نوعی است که آمریکایی اخیرا در اختیار عربستان و امارات قرار داده است. البته لازم به ذکر است که هر بمب خوشه‌ای حاوی ده‌ها بمب دیگر است که گاهی عمل نمی‌کنند و عملا به مین‌های ضد نفری تبدیل می‌شود که ممکن است تا سال‌های متمادی همچنان قربانی بگیرند.

آمریکا عامل همه ناآرامی‌های منطقه می‌باشد و همچنین می‌توان اینگونه بیان کرد که تهاجم سعودی به یمن، با تجاوز صهیونیست‌ها به لبنان و نوار غزه رقابت می‌کند، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را ما باید ابزار دست آمریکا بدانیم، دولت آمریکا هرکاری می‌کند که آرامش خاورمیانه را بهم بریزد من جمله فعالیت‌های آمریکا که می‌توان در خاورمیانه نام ببریم، حمایت از گروهک‌های تکفیری است البته اخیرا آمریکا همه کسانی که به او خدمت کرد‌ند را‌‌ رها کرد زیرا هیچ چیز جز منافعش برایش مهم نیست.