کد مطلب: 55496
 
تاریخ انتشار : شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۴
بزرگترین مشکلی که خانواده ها به خصوص پدر و مادر با آن مواجه هستند مشکل بی اعتنایی فرزندان در قبال آنلاین نگه داشتن اکانت های خود در شبکه های اجتماعی است.
ایران خبر- بزرگترین مشکلی که خانواده ها به خصوص پدر و مادر با آن مواجه هستند مشکل بی اعتنایی فرزندان در قبال آنلاین نگه داشتن اکانت های خود در شبکه های اجتماعی است.
 
همیشه چشمش به تلفن همراهش است ، نه ناهار با ما می خورد و نه شام ،مدام می گوید یک دقیقه وایسا میام الان ! وقتی هم از راه می رسد یک سلام می کند و یه راست به اتاقش می رود ، هنوز لباس در نیاورده لپ تاپش را روشن می کند و از این سایت به آن سایت پرسه می زند و ساعت ها در شبکه های اجتماعی چت می کند . هر چه صدایش می کنی اصلا انگار نه انگار با که هستی ! نه منی که مادرشم را می بیند و نه پدرش را، نمی دانم این دنیای مجازی چه دارد که اینطور فرزند من را محسور خودش کرده که هیچ کس را جز موبایل و لپ تاپش نمی بیند  ، انگار دچار اعتیاد شده ، اعتیاد به اینترنت ، این حرفهای مادری است که از غرق شدن فرزندش در دنیای مجازی به ستوه آمده است.
 
 
فائزه نصیری کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص اینکه اعتیاد اینترنتی چیست و چرا این روزها جوان و نوجوان های ما دچار اعتیاد اینترنتی شده اند گفت : اعتیاد به اینترنت یعنی وقتی فردی ساعت ها وقت مفید و اوقات فراغتش را پای اینترنت و شبکه های مجازی صرف می کند.
 
وی ادامه داد: اعتیاد به اینترنت از دو جنبه قابل بررسی است .یکی جامعه و دیگری خانواده ،
 
ما در این گزارش می خواهیم ازعلت و آسیب های اعتیاد اینترنتی از جنبه خانواده صحبت کنیم و بگوییم چرا اعتیاد به اینترنت بنیان خانواده را بر هم می زند.
 
نیازهای کاذب جایگزین نیازهای اساسی می شود
نصیری اظهار داشت :یکی از علت های اعتیاد به اینترنت رفع نیازهای کاذب است که فرزند ما نیازهای کاذبش را جایگزین نیازهای اساسی اش می کند و از نیازهای اساسی اش چشم پوشی می کند.
 
 
 
چند هویتی در دنیای مجازی سبب از هم پاشیدگی روابط والدین و فرزند می شود
وی ادامه داد : وقتی افراد در شبکه های مختلف مجازی عضو می شوند با افرادی سرو کار پیدا می کنند که در شهر و یا کشورهای دیگری هستند و همانطور که می دانید هر شهر و کشوری، فرهنگ و هویت خاص خودش را دارد و افراد هم در دنیای مجازی بخاطر اینکه خودشان را با طرف مقابل تطبیق دهند مثل آنها می شوند و در واقع رنگ هویت واقعی شان عوض می شود.
 
حال باید بدانید یکی از آسیب های چند فرهنگی و چند هویتی در فضاهای مجازی در اولین قدم صدمه به خانواده است، چرا که سبب بی سر و سامانی خانواده و از هم پاشیدگی روابط بین والدین و فرزندان می شود.
 
 
فرد نسبت به خود بی توجه و بی اهمیت می شود
این روانشناس در اظهار داشت :یکی دیکر از مشکلانی که اعتیاد به اینترنت بر فرد وارد می کند بی توجهی به سلامت فردی است .وقتی فردی به خودش بی اهمیت است نباید انتظار داشت که نسبت به والدین و دیگران و خانواده مسئولیت پذیر باشد چرا که روانشناسان می گویند کسی که خودش را دوست ندارد دیگران را هم نمی تواند دوست داشته باشد.
 
نصیری در انتهای صحبت هایش گفت : ما در دل جامعه ای که زندگی می کنیم یک جامعه کوچک بنام خانواده داریم که این جامعه کوچک می تواند به فرزندان آگاهی و آموزش های لازم را در زمینه های مختلف بخصوص ارتباط صحیح با دنیای مجازی را بدهد ، فقط به شرط اینکه اطلاعات والدین به روز باشد.
منبع : باشگاه خبرنگاران