۲
 
کد مطلب: 63478
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۱
دست فروشی پدیده ای است که در بیشتر کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و درحال توسعه به چشم می خورد و به عنوان شغلی کاذب در اقتصاد و منظره ای نازیبا در فضاهای شهری شناخته می شود.
​بی کفایتی و بی درایتی برخی کارمندان قالی باف در پایتخت ایران بیداد می کند
 
ایران خبر- شهرداری یکی از سازمان های دولتی بزرگ است که وظایف زیادی به عهده دارد. از مهم ترین امور شهرداری رسیدگی به زیبایی و ظاهر شهر، ارائه خدمات به شهروندان، محیط زیست و ... است.

دست فروشی پدیده ای است که در بیشتر کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و درحال توسعه به چشم می خورد و به عنوان شغلی کاذب در اقتصاد و منظره ای نازیبا در فضاهای شهری شناخته می شود.

در ایران پدیده دستفروشی حدود 10 سال پیش در کلان شهرها روز به روز دامنه بیشتری یافته تا جایی که سیستم حمل و نقل عمومی درون شهری را نیز درگیر خود ساخته است. 

این پدیده در جامعه بیشتر به عنوان یک معضل شناخته می شود و در سال های اخیر بخشی جدانشدنی از سیستم حمل و نقل عمومی مترو و اتوبوس شده و با توسعه آنها نیز روز به روز گسترش بیشتری می یابد. 

اگر برای تردد از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنیم یک مشکل داریم و اگر گزینه مان وسایل نقلیه عمومی باشند با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم. مشکلاتی که دیگر گوش هیچ مسئولی خصوصا مسئولین شهرداری تهران حاضر به شنیدن آن نیستند و هم چنان شهروندان باید با مشکلات موجود در جامعه کنار بیایند.

یکی از این مشکلات که بی کفایتی برخی از کارمندان قالی باف را محرز کرده است حضور متعدد دستفروشان در مترو و اتوبوس است. از صبح هر فردی برای گذراندان اموراتش از منزل خارج می شود و باید از وسیله نقیله عمومی استفاده کند از همان هنگام سروصدای دستفروشان شروع می شود و تا شب این رفت و آمدها همچنان ادامه دارد!

شهرداری با همکاری نیروی انتظامی برای مدت کوتاهی درصدد برآمده بود تا دستفروشان را سروسامانی دهد و از حضور آنها در وسایل نقلیه عمومی جلوگیری به عمل آورد، اما این طرح شهرداری با عدم موفقیت روبرو شد و نه تنها نتوانست به قولی که داده بود عمل کند بلکه با فراموش کردن این طرح دستفروشان بیشتری را روانه BRT ها نیز کرد.

متاسفانه مدتی است در خطوط BRT دوره گردهایی دیده می شوند که سازی در دست دارند و گدایی علنی می کنند! این افراد که مشخص نیست چه هویتی دارند هر روز بدون هیچ توجهی به حضور خسته اکثر شهروندان (در ساعات بعد از کار آنها) وارد اتوبوس می شوند با خواندن آهنگ های غیر قابل شنیدن صدای خود را به فلک می رسانند.
این موضوع از چند نظر باید بررسی شود. در ابتدای امر این مسئله مطرح است که چرا موسیقی ایران به اینجا کشیده شده است؟! آیا این روش درست است؟ از طرفی کنسرت های اساتید موسیقی ایران یکی پس از دیگری توقیف ولغو می شود و از طرف دیگر افرادی با دست داشتن یک ساز روانه اتوبوس ها می شوند و شروع به آواز خوانی می کنند که کل موسیقی ایران را زیر سوال می برند!!!

یکی از خطوط BRT که گویا پاتوق آوازه خوانان ناشناس شده است خط راه آهن – تجریش است. تقریبا هر روز شهروندان به کنسرتی رایگان دعوت می شوند!! در بین این آوازه خوانان دو پسر جوان هستند که فقط از نام امامان استفاده می کنند و پس از پایان موسیقی اصیلی شان ! وقتی کسی به آنها پولی پرداخت نمی کنند مسافران را مورد توهین قرار می دهد! و متاسفانه اینقدر این افراد بی هویت هستند که کمتر کسی می تواند با آنها همکلام شود، تنها کاری که از مسافران بر میاید این افراد را در ایستگاه بعدی از اتوبوس پیاده کنند!

اینها مشکلات شهروندان است که مسئولین محترم شهرداری کارمندان قالی باف باید به آن رسیدگی کنند اما گویا مسئولین این بخش از شهرداری کلا وظایف خود را فراموش کرده اند و شهر و شهروندان را به حال خودشان واگذار کرده اند.

وقتی این معضلات و آسیب های در تهران دیده می شود جای این سوال پیش می آید که این بود وعده هایی که سازمان شهرداری تهران به شهروندان داده بود؟ کدامیک از این موارد نشانه آرامش یک شهروند در  سطح شهر است؟ اینکه شهروندی بخواهد با آرامش در محل کار حضور یابد و با آرامش و امنیت خاطر به منزل اش باز گردد توقع زیادی است؟

عدم برخورد جدی شهرداری با پدیده دستفروشی و متکدیان خیابانی این تصور را در ذهن شهروندان به وجود آورده است که شهرداری از واکنش های دستفروشان واهمه دارد به همین دلیل است که به طور کل برخورد با این افراد و این معضل بزرگ اجتماعی را کلا به فراموشی سپرده است!
 

در ادامه گفتگوی قناعتی را می خوانید:
آغاز برخورد با دستفروشان اتوبوس‌های پایتخت، این تیتر خبری بود که اسفند سال 93 افکار نیوز از زبان ابوالفضل قناعتی عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران عنوان کرده بود.

عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: ‌ طرح برخورد با دستفروشان اتوبوس‌های پایتخت با اولویت ساماندهی این افراد توسط شهرداری تهران و دیگر نهادها به طور قطعی از مسیرهای ویژه آ‌غاز شد.
 
ابوالفضل قناعتی عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به اجرای طرح جمع آوری افراد دستفروش در اتوبوس‌های پایتخت اظهار کرد: یکی از موضوعات مطرح شده در شورای شهر تهران جمع آوری افراد دستفروش در مترو و اتوبوس‌های پایتخت است که اجرای این طرح توسط شهرداری تهران انجام می‌شود.

وی افزود: دستفروشان در اتوبوس و وسیله های حمل و نقل عمومی افراد مستضعفی هستند که برای امرار و معاش به این حرکت پرداخته اند اما این افراد برای مسافرین شهری مشکل ساز شده اند، که در این راستا در برخی مسیرهای عبوری مقابله با افراد دستفروش شروع شده است و ساماندهی این افراد نیز در اولویت طرح است تا همه نهادها و سازمان ها با توجه به وظیفه خود به افراد مستضعف کمک کنند به طوری که شهرداری تهران در فروشگاه های بهاره نیز برای ساماندهی دستفروشان و مدیریت شهری غرفه ها را با قیمت مناسب به اجاره می دهد.

نابرابری های اجتماعی، نبود توازن و تعادل یا به عبارتی عدالت اجتماعی و اقتصادی در توزیع امکانات بین مردم، برخی کاستی ها در اجرای سیاست ها و برنامه های رفاهی و ... از تنگناهای اجتماعی و اقتصادی جامعه است که موجب بروز برخی مشکلات در زندگی افراد و خانواده ها می شود و از این رو در موارد این چنینی افراد برای جلوگیری از بروز مسائل حاد و برآوردن نسبی انتظارات و نیازها به این مشاغل روی می آورند. 

ایجاد محیطی امن و کم هزینه به عنوان محل فروش دست فروشان، فرهنگ سازی مناسب در جامعه و بین شهروندان و قانون گذاری و برنامه ریزی می تواند راهکاری مناسب و بلند مدت برای برطرف کردن این مشکل و جلوگیری از ایجاد مسائل دیگر باشد. 
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۳:۲۰:۵۲
واقعا شهرداری چی ها فقط پول الکی میگیرن هیچ کاری انجام نمی دهند
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۶:۱۳
واقعا بی کفایت تر از اینا خودشونن