۱
 
کد مطلب: 63557
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۶
اجرای پدیده شب زنده داری در پایتخت نسبت به دیگر شهرها از امکانات و بسترهای مناسب تری برخوردار است و قطعا اجرایی شدن این طرح با استقبال عده زیادی از شهروندان تهرانی مواجه خواهد شد.
ایران خبر- چند سالی است به بهانه ماه مبارک رمضان فیلم های سینمایی در برخی سینماهای تهران از اذان مغرب و عشاء تا اذان صبح اکارن می شود و این امر با استقبال مردم روبرو شده است.این اتفاق باعث شد تا هم هنر هفتم رونق داشته باشد و هم روش و سبک شب نشینی برخی مردم تغییر کند و شب نشینی را با دیدن فیلمی سپری کنند.

در بین شهرهای ایران فقط مشهد است که زندگی شبانه در آن برقرار است آن هم به مدد بارگام اما رضا (ع) که هم وطنان برای زیارت به آنجا مراجعه می کنند و شب زنده داری می کنند و به دعا ومناجات مشغول می شوند.

نکته قابل مطرح شدن این است که چرا در کلان شهری مثل تهران فقط باید در ایام ماه مبارک رمضان زندگی شبانه رونق داشته باشد. با توجه به این که آمار تخلف و ناامنی نیز در این شب ها گزارش نشده است پس چرا نباید در دیگر ایام سال تهران شب ها هم بیدار باشد؟

اجرای پدیده شب زنده داری در پایتخت نسبت به دیگر شهرها از امکانات و بسترهای مناسب تری برخوردار است و قطعا اجرایی شدن این طرح با استقبال عده زیادی از شهروندان تهرانی مواجه خواهد شد.

چرا تهران که یک کلان شهر محسوب می شود از ساعت 12 شب به بعد دیگر هیچ رستوران و یا مرکز تفریحی در آن باز نیست و همه تعطیل می شوند؟! برخی از شهروندان علاقه دارند پس از ساعات کاری روزانه اخر شب را در رستوران بگذرانند و یا ترجیح می دهند ساعات پایانی شب را با دیدن فیلمی سپری کنند که متاسفانه این امکان برایشان فراهم نمی باشد.

اگر کمی دقت داشته باشیم در این شب های رمضان رستوران ها، فست فودها و مراکز تفریحی از اذان شب تا اذان صبح در حال ارائه خدمات به شهروندان هستند و بی شک با استقبال همان افرادی روبرو شده اند که علاقمند به شب زنده داری هستند.

چرا نباید در دیگر ایام سال امکاناتی اینچنینی برای همه شهروندان برقرار باشد و چرا زندگی شبانه در کشورمان معنایی ندارد؟ در همین بستر، پایتخت ایران یکی از معدود ـ و به تعبیری ـ شاید تنها پایتخت بزرگ جهان با چنین وسعت جغرافیایی و جمعیتی است که فاقد زندگی شبانه است و از نیمه شب سایر ایام سال، کاملاً تعطیل می‌شود.
در این راستا پلیس با برقراری امنیت و نظارت کامل ترس و واهمه شهروندان را برطرف کرده است. و از این نظر نگرانی وجود ندارند که اگر تهران شب زنده دار باشد برای شهروندان آن مشکلی پیش می آید.

اگر این اتفاق به مرحله اجرا برسد که تهران و شهروندان آن شب زنده دار شوند باعث رونق اقتصادی نیز می شود و برخی از کسبه های می توانند درآمد بیشتری داشته باشند. از طرفی میزان جرم و جنایت نیز کاهش می یابد چرا که بیشتر تخلفات و جرم و جنایات در مکان های خلوت صورت می گیرد.

سازمان شهرداری تهران با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد به راحتی می تواند در هر منطقه از تهران از هر اداره و سازمانی که شهروندان در طی روز به آنجا مراجعه می کنند (بانک، بیمه، ثبت احوال، پلیس +10 ، صرافی، دفتر اسناد رسمی، بورس و ...) یک شعبه افتتاح کند که ارائه دهنده کلیه خدمات در شیفت شب باشد. قطعا این پدیده با استقبال شهروندان روبرو خواهد شد و اینکه باعث می شود چرخه اقتصادی کشور مدام در جریان باشد و رونق بگیرد.

وقتی عده ای از افراد عادت به زندگی در شب دارند پس چرا نباید امکاناتی در این زمینه برای آنها فراهم باشد؟ و آنها هم بتوانند همانند دیگر شهروندان از امکاناتی که دارند بهره مند شوند؟
در کلان شهری مانند تهران فراهم آوردن چنین مجموعه ای با ارائه خدمات شبانه برای سازمانی مانند شهرداری کار سخت و دشواری نیست فقط باید متولیان این امر اقدام به اجرای چنین کار کنند.

چرا مسئولین این امر تصمیم جدی نمی گیرند تا امکانات رفاه و آسایش با رضایت برای شهروندان ایجاد شود؟ چرا که عده ای از افراد کل ساعات روز را به کار مشغول هستند و ترجیح می دهند بعد از مشغله کار روزانه پاسی از شب را با خانواده یا دوستان در رستوران یا سینما سپری کنند در صورتی که از چنین امکانی محروم هستند. آیا این رفتار به بهانه عدم امکان تأمین امنیت یا هر توجیه دیگری، از سر باز کردن مسئولیت توسط متولیان امر نیست؟
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۵:۴۵
برای شب زنده دارا بهترین پیشنهاده